Penyanyi Spanyol terbaik dina dasawarsa ka tukang

Malu

Naha salah sahiji cara atanapi anu sanés, musik parantos aya dina kahirupan ampir sadayana urang. Unggal jalma ngagaduhan cita rasa, seniman sareng genre karesepna, sareng bahkan soundtrack karesepna nyalira.

Kami nampilkeun di handap réngking alit kalayan penyanyi Spanyol pangsaéna dina sababaraha taun ka pengker.

Daptar sareng penyanyi Spanyol anu pangsaéna

India Martinez

Ieu diawalan dina pasaran di 2004 sareng albeum "Azul de Lunares". Saprak harita gaya "flamenco pop" na parantos aya dina kancah musik Spanyol. Dina Pébruari 2017, anjeunna dilélér Medali Andalusia. Diantara lagu-lagu na anu paling kawéntar, "Khedni Maak" menonjol, kalebet kana album "Trece Verdades" (2011).

Amaia montero

Anjeunna ngahontal kamashuran di jero sareng luar Spanyol ngabentuk bagian tina Ceuli Van Gogh, grup anu anjeunna masihan sora antara 1996 sareng 2007. Ti saprak éta, anjeunna parantos damel karir salaku solois, ngajaga kasuksésan anu sami sareng anu kahontal dina pop quintet anu kawéntar. Gaya vokalna parantos masihan anjeunna pangakuan bahkan di luar nagara anu nyarios Spanyol. Salaku solois anjeunna parantos ngaluarkeun tilu album studio. Diantara lagu-lagu na anu paling kawéntar, "Kuring badé ngawartosan anjeun hiji hal" menonjol, kalebet dina album perdana na anu disebut Amaia Montero (2008).

Natalia Jiménez

Natalina J.

Éta ngagaduhan kasohor di Spanyol sareng di seueur buana Amérika, ngawangun bagéan Stasion La Quinta. Di 2011 anjeunna ngamimitian karir solo, saatos sakedik netelakeun pamisahan ti band, nepi ka bérés kéngingkeun tempat di antara sora-sora Hispanik kalayan ayana pangageungna. Dina kecap na sorangan, pangaruh musikna rupa-rupa pisan: Janis Joplin, Mariah Carey, Whitney Houston komo Metal Heavy. Anjeunna parantos ngaluarkeun tilu albeum di pasar. Diantara lagu-lagu na anu paling kawéntar menonjol "Pikeun janten pamajikan anjeun ", kalebet kana karyana kahijina (2011).

Rosa Lopez

Mawar kasohor di 2002, saatos diproklamasikeun juara Operación Triunfo sareng ngiringan Kontes Lagu Eurovision. Saprak harita éta akumulasi single dina tempat mimiti sadaya grafik, kéngingkeun 7 Platinum Records sareng 4 Gold Records, kalayan langkung ti sajuta salinan dijual di Spanyol. Numutkeun ka survey Media Personality 2016, dipikaterang ku 91% urang Spanyol. Parantos diédit 7 albeum studio. Diantara lagu-lagu na anu kawéntar, "Éropa nuju hirup hajatan" menonjol, anu anjeunna ilubiung dina Eurovision sareng anu engkéna bakal kalebet kana album kahijina Rosa.

Malu

Dilahirkeun dina pupuh tina kulawarga musisi, putri Pepe de Lucía sareng kaponakan awewe Paco de Lucía. Kusabab 1998 éta sok janten puncak pilihan umum. Karirna tiasa diringkeskeun janten: 11 albeum studio, tilu kompilasi sareng tilu rékaman langsung. Dua nominasi Grammy Latin, Anjeunna parantos kéngingkeun Dial Awards 11 kali sareng Los5 Music Awards 40 kali.. Anjeunna hiji-hijina penyanyi anu parantos hasil ngeusian Palacio de los Deportes de Madrid 4 kali dina wisata anu sami (Wisata Sumuhun). Diantara lagu-lagu na anu paling kawéntar, "Kuring henteu badé robih" menonjol, kalebet dina albeumna "Desafío" (2006).

Monica Naranjo

Aktip ti saprak 1994, Monica gaduh salah sahiji sora kalayan rentang sora anu paling hébat, henteu ngan ukur di Spanyol, tapi ogé sacara internasional. Éta parantos ngical langkung ti 9 juta éksemplar salami langkung ti 20 taun karirna. Kagungan 8 albeum studio, 3 direkam langsung sareng 4 kompilasi. Diantara lagu-lagu na anu paling kawéntar, "Sobreviviré" menonjol, lagu promosi kaasup kana albeum katilu na Minage (2000).

barang dagangan

barang dagangan

Ngaran aslina nyaéta María Trujillo Callealta, sareng anjeunna parantos ampir dua dasawarsa aya di gedong musik Spanyol. Sababaraha kreditor Discos de Oro, menonjol, antara séjén, pikeun na gampang hubungan sareng umum unggal waktos anjeunna wisata. Hal ieu diklasifikasikeun ku seueur salaku salah sahiji sora Hispanik anu paling otentik, ti ​​saprak anjeunna parantos nyusun ampir sadaya lagu na nyalira. Tujuh albeum studio ngadamel koleksi catetan na. Diantara lagu-lagu na anu paling kawéntar nonjol "Urang ngaharepkeun maneh”, Kalebet dina album perdana na Mi Sueño (2002).

Marta Sanchez

Salah sahiji "veteran" dina peringkat kami. Anjeunna ucul kana arena musik di 1986 sareng band Olé Olé. na karir solo dimimitian di 1993, kalayan albeum anu judulna "Mujer". Parantos ngical langkung ti 27 juta salinan di Éropa sareng Amérika. Su discography ngawengku 7 albeum studio, 3 kompilasi sareng DVD anu direkam langsung. Diantara lagu-lagu anu paling populér na, "Desesperada" kasohor, anu muncul dina karya debutna "Mujer" (1993).

Cikoa

Sora séjén anu muncul tina kanyataan tipi anu kawéntar dina awal abad ka, Operación Triunfo. Tapi saluareun acara ieu parantos ngajantenkeun nami dirina dina sajarah musik Spanyol berkat soantenna anu kuat. Ngumpulkeun 7 Platinum sareng dua Gold Records kanggo penjualan album, 2 Cakram Platinum pikeun ngajual lagu sareng Emas sanés pikeun ngajual DVD. Numutkeun ka survey Personality Media, diaku ku 96% urang Spanyol. Diantara lagu-lagu na anu paling kawéntar, "Todo irá bien" menonjol, kalebet dina albeumna "Absurda cenukupa" (2007).

Diana Navarro

Artis Malaga ieu parantos kéngingkeun rohangan dina sajarah musik Spanyol, hatur nuhun kana gaya anu khas na ngagabungkeun genre tradisional sapertos flamenco sareng copla kalayan wirahma Arab atanapi oriental, sareng anu sanésna. Kalayan karya debutna, "Tong hilap ka abdi”(2005) kéngingkeun ganda Platinum Record. Diantara lagu-lagu na anu paling kawéntar, "Campanera" kasohor, anu muncul dina albeum Camino Verde (2008).

Diana

Leire Martinez

Anjeunna ngagentos Amaia Montero di 2008 salaku vokalis La Oreja De Van Gogh, Tanpa maksakeun trauma naon dina rébuan pengikut band ti San Sebastián. Diantara lagu anu kawéntar na nyaéta "El Último Waltz", tina albeum "A las cinco en el Astoria" (2008).

edurne

Lawangna pikeun kamashuran kahontal ku acara tipi Operación Triunfo, ¡Más que Baile! sareng Rupa anjeun sigana mah biasa, meunang édisi 2013 anu terakhir. Anjeunna dibéntangan dina Greese, musik, tur sadayana Spanyol di payuneun acara. Diantara lagu-lagu na anu paling kawéntar Kami nyorot "Amanecer", single promosi munggaran tina albeumna Adrenalina (2015).

Sumber gambar: Non Stop People / América TV / 100 × 100 MUSIC / RTVE.es


Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.