Film Cartoon Paling Apik

kartun

Gambar kartun dheweke wis ngancani kita sajrone urip, pisanan ing televisi lan banjur ing bioskop.

Ing baris sabanjure, bakal ditindakake review babagan pirang-pirang film animasi paling apik. Kita mung bakal nutupi gaya animasi urut-urutan klasik utawa tradisional gambar 2D, tanpa mikirake gaya utawa teknik liyane kayata Stop Motion utawa generasi eksklusif ing program komputer.

Indeks

Kartun = Walt Disney?

Sanajan dheweke dudu pionir ing bioskop kartun, Walt Disney berkembang teknik berkelanjutan lan awet, saengga umume film sing bakal kasebut ing ngisor iki nduweni kesan studio Mickey Mouse.

Film kartun sajrone sejarah

Rasul dening Quirino Cristiani (Argentina-1917)

Resmi, iku film animasi pisanan sing ana. Sindiran politik, sayangé, mung sawetara pigura sing isih urip.

Salju Putih lan 7 Dwarf (Amerika Serikat-1937)

Blancanieves

Film fitur pertama saka pabrik Disney. Diproduksi dening Walt Disney dhewe lan diarahake dening 5 animator sing beda, film kasebut dadi klasik instan, sanajan kabeh wong ing industri film kasebut ngaku bakal gagal sing bakal bangkrut studio kasebut.

Fenomena bantheng dening Fernando Marco (Spanyol-1919)

Nalika ing Argentina premier Rasul, ing Spanyol wis cukup maju ing produksi cekak iki, parodi adu bantheng lan sayangé, ora ana salinan sing isih urip.

Putri Duyung cilik dening Ron Clements lan John Musker (Amerika Serikat, 1989)

Pita iki bakal menehi tandha ing wiwitan era keemasan kaping loro ing Disney. Adhedhasar dongeng tragis dening Hans Cristian Andersen, diowahi dadi crita bocah sing ora bersalah sing cocog karo kabeh pamirsa.

Shin Chan: Penjajahan dening Mitsuru Hongo (Jepang-1993)

Shin Chan

Karakter aneh sing digawe dening Yoshito Usuai 25 petualangan sinematik, kabeh duwe sukses sing padha karo manga lan anime.

Angkat jangkar dening George Sidney (Amerika Serikat-1945)

Iku babagan film fitur pertama kanggo nggabungake aksi langsung karo kartun (efek sing wis sukses digayuh ing pirang-pirang film cendhak sadurunge). Gene Kelly nari ing adegan karo Jerry, mouse gabung karo kucing Tom.

Mortadelo lan Filemón: Lemari klambi Wektu dening Rafael Vara (Spanyol-1971)

Film fitur pertama karakter populer sing digawe dening Francisco Ibáñez, sanajan dudu pisanan ditampilake ing bioskop. Sukses komersial, sing ora ditampa kanthi apik dening Ibáñez.

King singa dening Rob Minkoff lan Roger Allers (Amerika Serikat-1994)

Film animasi tradisional kasebut paling dhuwur ing sajarah film, lan Nomer 33 ing dhaptar kabeh wektu, entuk $ 968.5 yuta.

Sponge Bob. Pahlawan metu saka banyu dening Paul Tibbitt lan Mike Mitchel (Amerika Serikat-2015)

Film nomer loro sing misuwur digawe dening Stephen Hillenburg, yaiku kombinasi gambar aksi nyata lan obyek sing digawe komputer kanthi apik lan apik banget, kanthi animasi 2D klasik. Akeh sing kaget, umume kritikus nganggep minangka salah sawijining film animasi paling apik sing durung nate.

Peter lan Naga Elliot dening Don Chaffey (Amerika Serikat-1977)

Film liyane sing nggabungake tumindak nyata nganggo kartun rong dimensi. Iki uga film merek Disney liyane.

Spirited Away dening Hayao Miyazaki (Jepang-2001)

Chihiro yaiku bocah wadon sing kepepet ing jagad gaib lan kudu golek cara kanggo uwal. Sutradara kasebut dianggep dadi Japanese Walt Disney. Apa film kasebut paling dhuwur ing sinematografi Jepang, pemenang Oscar kanggo Film Animasi Terbaik lan Emas Beruang ing Festival Film Berlin.

Space Jam dening Joe Pytka (Amerika Serikat-1996)

Kombinasi liyane saka Live Action karo kartun (2D tradisional, nanging "rendering" ing komputer). Diterbitake dening Michael Jordan lan Bugs BunnyIku sukses ing level umum, nanging ora kritis. Wiwit 2016 ana desas desus babagan terusan sing bakal dadi bintang LeBron James.

Aladdin dening Ron Clements lan John Musker (Amerika Serikat-1992)

Adhedhasar dongeng kasebut Aladdin lan Lampu Apik, Klasik Disney iki minangka salah sawijining film sing paling berkesan ing taun 90an. Robin Williams nyuarakake Genie ing Lampu ing basa Inggris, nampilake repertoar swara sing angel ditiru.

Kirikú lan penyihir dening Michel Ocelot (Belgia, Prancis, Luksemburg. 1998)

Salah siji taruhan sing paling simpatik ing animasi eropa, banget dianugerahi ing festival film ing macem-macem bawana.

Chickpea saka La Mancha dening Arturo Moreno (Spanyol-1945)

Film animasi pisanan digawe ing Spanyol lan warna pisanan dijupuk ing njaba Amerika Serikat. Adhedhasar crita homonim dening Julián Pemartín.

Sapa sing Rangka Robert Kelinci? Dening Robert Zemeckis (Amerika Serikat-1988)

Kelinci R

Salah sawijining kasus film sing paling sukses yaiku dheweke nggabungake aksi nyata karo kartun. Steven Spielberg nggawe film iki, sing ditembak kanthi anggaran sing akeh banget kanggo udakara 70 yuta dolar.

Kaendahan lan Beast dening Gary Trousdale lan Kirk Wise (Amerika Serikat-1991)

Yen ana sing nggambarake Disney minangka produser film animasi, iku bakal menehi kemampuan kanggo nggawe crita peteng lan surem dadi crita bocah.

 Doraemon: Dinosaurus Nubita dening Hiroshi Fukutomi (Jepang-1980)

Manga Jepang liyane, digawe ing taun 1969 dening Fujiko F. Fujio lan sing adaptasi anime iku sukses banget lan ora nate mandheg nyekel.

Putri lan Kodhok dening Ron Clements lan John Musker (Amerika Serikat-2009)

Kolaborasi kaping enem antarane Clement lan Musker tegese Disney bali menyang animasi tradisional, sawise mandheg limang taun, ing pucuk teknik digital 3D.

Putri

Anastasia dening Don Bluth lan Gary Goldman (Amerika Serikat-1997)

Fox direkrut loro mantan animator Disney ing upaya kanggo saingan ing segmen film fitur animasi. Blockbuster lan pamirsa.

Fantasia (Amerika Serikat-1940)

Film animasi nomer loro saka Disney Studios minangka klasik saka bioskop universal. Kajaba iku, minangka proposal eksperimen, tanpa dialog. Iki uga minangka salah sawijining kaset pisanan sing dipamerake kanthi swara stereo.

Tarzan dening Kevin Lima lan Chris Buck (Amerika Serikat-1999)

La versi bocah ing novel misuwur babagan King of the Jungle ditulis dening Edgar Rice Burroughs, meh ora sukses.

 

Sumber gambar: El Tijuanense.com / El Rincón de Jose Carlos / eCartelera / PelisPlus / Taringa!


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.