Will Smith Film

Will Smith

Will Smith wis salah sawijining tokoh paling pengaruh ing industri audiovisual Amerika sajrone telung dekade kepungkur. Sanajan aura aktor super blockbuster dheweke wis rada suwe pirang-pirang taun kepungkur, status lan kekuwatane ing Hollywood tetep utuh.

Saliyane dadi aktor, dheweke uga dadi rapper lan produser.. Kaya kelas abot industri liyane kaya Brad Pitt utawa Adam Sandler, dheweke duwe kemewahan ing perusahaane dhewe: Overbrook Entertainment, ngasilake film-film sing digunakake.

Asal usul

Perjalanan diwiwiti minangka rapper, bebarengan karo kancane Jeffrey Towner, luwih dikenal kanthi jeneng "DJ Jazzy Jeff". Ing pagelaran kasebut, dheweke bakal dipeksa dening kahanan: dheweke ora ngumumake pajak sing dipikolehi saka penghasilan musik sing gedhe banget. Rusak sawise properti lan dhuwit dicekel, dheweke setuju bakal main ing Seri TV Pangeran Bel Air. Kanthi dheweke, dheweke bakal entuk status bintang global.

Rong nominasi Oscar, limang Golden Globes lan siji Cesar kanggo karir, minangka sawetara pengakuan sing wis ditampa.

Umume sukses penonton sing hebat sing diraih Will Smith, nanggepi film sing kudu ngoyak alien. Ndhuwur kabeh, ing Dina Kamardikan lan trilogi saka Pria ing Ireng. Uga main pahlawan sing ora konvensional, kaya Hancock utawa wong jahat dadi Deadshot sing apik, minangka bagean saka Pasukan Bunuh Diri.

Endi dina nggawa sampeyandening Marc Rocco (1992)

cunt Pangeran Bel Air surfing puncak gelombang, Will Smith nggunakake salah sawijining istirahat ing antarane musim, kanggo debut ing layar amba. Drama Remaja Dalan ing Los Angeles, sing entuk pujian saka kritikus Amerika.

Digawe ing Amerika, dening Richard Benjamin (1993)

Nggunakake kauntungan saka ketenaran sing saya akeh, produser Warner Bros nawakake dheweke peran cilik ing "komedi rasial" iki. Dheweke kerja bareng Whoopi Goldberg lan Ted Danson.

Digawe ing amerika

Nem derajat pamisahandening Fred Shepipsi (1993)

Peran utama pisanan Setengah antarane komedi lan drama, inspirasi saka crita David Hampton sing sejati. Karakter sing ngapusi akeh wong ing taun 1980an, ngakoni manawa dheweke minangka putrane pemenang Oscar Sidney Potier.

Bocah lanang aladening Michael Bay (1995)

Jerry Bruckheimer, produser lagu paling populer kayata Top Gun y Dina gludhug, direkrut menyang taruhan pertamane yaiku naklukake box office. Dheweke main bareng karo Martin Lawrence lan Téa Leoni.

Dina Kamardikan, dening Ronald Emmerich (1996)

Kanthi pungkasan siklus Pangeran Bel Air, pengabdian sing pasti bakal muncul ing layar amba. Luwih saka 800 yuta dolar ing koleksi global.

Pria nganggo irengdening Barry Sonnenfeld (1997)

Bebarengan karo Tommy Lee Jones, dheweke bakal miwiti karir dadi agen organisasi rahasia. Loro-lorone bakal tanggung jawab ngatur kegiatan luar angkasa ing bumi. Meh 600 yuta dolar ing box office lan uga penghormatan para kritikus.

Mungsuh Publikdening Tony Scot (1998)

Mungsuh Publik

Blockbuster internasional liyane. Smith kuciwa karo asil kasebut. Ing sawijining wawancara, dheweke ngakoni yen dheweke mung nampa peran kanggo makarya karo salah sawijining aktor favorite (Gene Hackman). Nanging, sawise syuting diwiwiti, adegan karo aktor legendaris meh ilang saka skrip kasebut.

Liar, kulon liardening Barry Sonnenfeld (1999)

Resmi, iki kegagalan finansial pisanan ing filmografi Will Smith. Iki uga film pertama sing diproduksi dening perusahaan Overbrook Entertainment.

Legenda Bagger Vancedening Robert Redford (2000)

Dibintangi karo Matt Damon lan Charlize Theron. Pengarepan para produsen yaiku saingan ing musim penghargaan. Bakal pungkasane dikritik lan ora digatekake dening masarakat. Sawetara ngelingi ndeleng.

Alidening Michael Mann (2001)

Kanthi nggambarake mitos Muhammad Ali, Smith bakal ngasilake nominasi Oscar sing kapisan lan bakal menehi kritik marang para kritikus.

Men in Black IIdening Barry Sonnelfeld (2002)

La petualangan nomer loro saka duo Tommy Lee Jones lan Will Smith, mbaleni sukses ekonomi sadurunge. Entuk ulasan sing ora apik

Bocah-bocah ala IIdening Michael Bay (2003)

Bagéan liya liyane sing negesake aturan babagan kualitas terusan sing apik.

Aku robotdening Alex Proyas (2004)

Film disetel ing masa depan apokaliptik, ing endi mesin kasebut diwujudake marang masarakat manungsa sing nggawe.

Hitch: spesialis kencandening Andy Tennant (2005)

Smith bali dadi komedi. Kaya biasane, box box sukses liyane sing ora bisa dibantah. Kevin James lan Eva Mendes ngrampungake pemeran kasebut.

The Pursuit of Happyness, dening Gabriel Muccino (2006)

Nominasi Oscar nomer loro kanggo aktor. Kanggo pisanan, dheweke nuduhake peran utama karo putrane Jaden Smith. Adhedhasar crita sejatine Chris Gardner, sing ora duwe omah dadi jutawan.

Aku legendadening Francis Lawrence (2007)

Puter mung siji-sijine wong sing slamet ing kiamat zombie. Dheweke ngentekake wektu kanggo nggoleki obat sing bakal mbalikke kahanan lan mulihake populasi donya dadi normal.

Hancockdening Peter Berg (2008)

Hancock

Pahlawan super mabuk kanthi pers sing ala. Kanggo ngganti citrane, dheweke nampa pitulung tanpa pamrih saka ahli hubungan masarakat (Jason Bateman). Nanging kabeh dadi salah nalika Charlize Theron, sing dadi mantan protagonis, tampil ing adegan kasebut.

Pitu jiwadening Gabriele Muccino (2008)

Petinju Will Smith sing durung dikalahake wiwit diresmekake karo film sing gagal iki. Drama berlebihan sing nangis, diremehake dening para kritikus.

Pria ing Ireng IIIdening Barry Sonnenfeld (2012)

Sawise Gagal saka Pitu jiwaWis patang taun supaya Smith bali ing layar amba. Nanging senadyan sukses box office (utamane ing pasar Asia), pihak katelu sing ora perlu ora menehi kontribusi kanggo mbalekake gambar sing mudhun.

Sawise Bumidening M. Night Shyamalan (2013)

La konfirmasi manawa kahanane ora apik karo Smith, dheweke bakal teka nganggo kaset iki, lan dheweke nggawe duo bapak. Para penggemar aktor uga direktur Rasa kaping enem, dheweke bakal pungkasane kuciwa.

fokusdening John Requa (2015)

Will Smith bakal nampa peran sing sadurunge ditolak dening Ryan Gosling, Brad Pitt lan Ben Affleck. Asil pungkasan: film sing ora adhem utawa panas. Siji-sijine sing bisa ditebus: Margot Robbie.

Sejatine nglaranidening Peter Lardesman (2015)

Kanthi film iki sing diprodhuksi dening Ridley Scott, Smith bakal ngormati kritik khusus. Nanging, aku bakal nambah Gagal anyar sadurunge para pamirsa, sing meh ora nggatekake kantor penerjemah sing apik.

Pasukan Bunuh Diridening David Ayer (2016)

Ing sangarepe pemain paduan suara iki Adaptasi komik DCSmith, paling ora sawetara, bakal entuk magnet box office maneh. Umume, film sing ala banget.

Kaendahan sing didhelikakedening David Frankil (2016)

Sanajan nuduhake poster kasebut karo Kake Winslet, Keira Knightley, Edward Norton lan Helen Mirren, kaset pungkasan (nganti saiki) sing dibintangi Will Smith, ora bisa ditindakake kanthi apik.

Sabanjure diluncurake

Will Smith minangka superstar paling anyar sing langganan kegilaan Netflix. padhang, disutradarai dening David Ayer, bakal kasedhiya wiwit Desember ngarep.

 

Sumber gambar: El País / White Dog /  dening Fanpop


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.