Eurovision 2018-2019

Eurovision 2018

Siç është zakon, Evropa feston festivalin e saj të këngës klasike të quajtur Eurovision në të cilën marrin pjesë të gjithë anëtarët e Unionit Evropian të Transmetuesve (EBU)Me Festivalshtë festivali vjetor i muzikës me auditorin më të madh në botë: Ka arritur një auditor prej 600 milion shikuesish ndërkombëtarisht! Hasshtë transmetuar pa ndërprerje që nga viti 1956, kështu që është konkursi më i vjetër televiziv dhe është ende në fuqi, kjo është arsyeja pse festivalit iu dha një Rekord Guinness në 2015. Këtë vit, Eurovision 2018 u zhvillua në Altice Arena në qytetin e Lisbonës, Portugali më 8, 10 dhe 12 maj.

Festivali ishte i njohur për promovimin kryesisht të zhanrit pop Kohët e fundit janë përfshirë zhanre të ndryshme si p.sh tango, arabisht, valle, rap, rock, punk dhe muzikë elektronikeMe Lexoni për të mësuar gjithçka që ndodhi në Eurovision 2018!

Tema dhe rishikimi i përgjithshëm Eurovision 2018

Slogani kryesor ishte "Gjithçka në bord!" përkthyer në spanjisht si "Të gjithë në bord". E Tematika trajton rëndësinë e oqeanit dhe aktiviteteve detare që përfaqësojnë një aspekt themelor për ekonominë e vendit pritësMe Stema përfaqëson një kërmill, i cili transmeton vlerat e diversitetit, respektit dhe tolerancës.

Të gjithë në bord!

Ngjarja u zhvillua nga Silvia Alberto, Catalina Furtado, Filomena Cautela dhe Daniela RuahMe Eurovision 2018 kishte një pjesëmarrje e madhe e vendeve 43 në total! Fituesi ishte vendi i Izraelit me këngën "Toy" të interpretuar nga këngëtarja izraelite dhe DJ Netta Barzilai. Kënga u shfaq si një nga të preferuarat e çmimeve për muaj para festivalit. Çdo festival përbëhet nga seanca eliminimi: 2 gjysmëfinale dhe një finale e madhe gjatë ditëve të ndryshme të ngjarjes.

Para fillimit të festivalit, është zakon të bëhet shorti gjysmëfinal. Në rastin e Portugalia, Spanja, Gjermania, Mbretëria e Bashkuar, Franca dhe Italia kishin kalim automatik në final Pjesa tjetër e vendeve garuan për të fituar vendin e tyre në dy gjysmëfinale më 8 dhe 9 maj, ku 10 vende me votat më të larta në secilën gjysmëfinale hynë në finalen e madhe më 12.

Gjysmëfinale 1

Ato përmbanin 19 vende dhe Maj 8Me Lista e vendeve që konkuruan atë natë në gjysmëfinalen 1 të Eurovision 2018 është si më poshtë:

 • Bjellorusia
 • Bullgari
 • Lituani
 • Shqipëri
 • Belgjikë
 • Republika Çeke
 • Azerbaixhan
 • Islandë
 • Estoni
 • Izrael
 • Austri
 • Zvicra
 • Finlandë
 • Chipre
 • Armeni
 • Greqi
 • Maqedoni
 • Croacia
 • Irlandë

Vetëm 10 vende kaluan në finale me rendin e mëposhtëm të preferencës së votave: Izraeli, Qipro, Republika Çeke, Austria, Estonia, Irlanda, Bullgaria, Shqipëria, Lituania dhe Finlanda.

Pesë këngët e preferuara dhe votat e tyre ishin këto:

 1. Lodër. Interpretues: Netta (Izrael) - 283 pikë
 2. Zjarri. Interpretues: Eleni Foureira (Qipro) - 262 pikë
 3. Me genje. Interpretues: Mikolas Josef (Republika Çeke) - 232 pikë
 4. Askush përveç Teje. Interpretues: Cesár Sampson (Austri) - 231 pikë
 5. La Forza. Interpretuesi: Alekseev (Bjellorusi) - 201 pikë

Gjysmëfinale 2

E Maj 10 dhe 18 vende morën pjesë, pretendentët janë renditur më poshtë:

 • Serbia
 • Rumani
 • Norvegji
 • San Marino
 • Danimarkë
 • Rusi
 • Moldavi
 • Australi
 • Holandë
 • Maltë
 • Polonia
 • Gjeorgji
 • Hungari
 • Letonia
 • Suedi
 • Sllovenia
 • Ukrainë
 • Mali i Zi

Renditja e preferencave të 10 vendeve që kaluan në finale është si më poshtë: Norvegjia, Suedia, Moldavia, Australia, Danimarka, Ukraina, Holanda, Sllovenia, Serbia dhe Hungaria.

5 votat kryesore në gjysmëfinalen e dytë janë paraqitur më poshtë:

 1. Kështu Shkruani një Këngë. Interpretuesi: Alexander Rybak (Norvegji) - 266 pikë
 2. Dance You Off. Interpretues: Benjamin Ingrosso (Suedi) - 254 pikë
 3. Dita ime me fat. Interpretues: DoReDos (Moldavi) - 235 pikë
 4. Kemi Dashuri. Interpretues: Jessica Mauboy (Australi) - 212 pikë
 5. Terren i Lartë. Interpretues: Rasmussen (Danimarkë) - 204 pikë

Pjesë e surprizave të mëdha të natës konsiderohet skualifikimi i Polonisë, Letonisë dhe Maltës, këngët e të cilëve ishin ndër më të preferuarat gjatë muajve të mëparshëm për të shkuar në finalen e konkursit. Nga ana tjetër, Eurovision 2018 ishte edicioni ku Rusia dhe Rumania nuk u kualifikuan si finaliste për herë të parë në histori.

Përfundimtar

Dita e madhe e finales u zhvillua në Maj 12Me Pjesëmarrësit ishin të përbërë nga 10 vendet e klasifikuara nga gjysmëfinalet e para dhe të dyta, përveç gjashtë vendeve që kishin kalim automatik. Pra një total prej 26 finalistë konkurruan në Eurovision 2018 dhe ata i dhanë një shfaqje të madhe spektatorëve.

Tabela e pozicioneve për finalen e Eurovision 2018 duke marrë parasysh 26 finalistët është si më poshtë:

 1. Lodër. Interpretues: Netta (Izrael) - 529 pikë
 2. Zjarri. Interpretues: Eleni Foureira (Qipro) - 436 pikë
 3. Askush përveç Teje. Interpretues: Cesár Sampson (Austri) - 342 pikë
 4. Ti me le te eci vetem. Interpretues: Michael Schulte (Gjermani) - 340 pikë
 5. Non mi avete fatto niente. Interpretues: Ermal Meta & Fabrizio Moro - 308 pikë
 6. Me genje. Interpretues: Mikolas Josef (Republika Çeke) - 281 pikë
 7. Dance You Off. Interpretues: Benjamin Ingrosso (Suedi) - 274 pikë
 8. La Forza. Interpretuesi: Alekseev (Bjellorusi) - 245 pikë
 9. Terren i Lartë. Interpretues: Rasmussen (Danimarkë) - 226 pikë
 10. Nova Deca. Interpretues: Sanja Ilić & Balkanika (Serbi) - 113 pikë
 11. Mall.Kryerësi: Eugent Bushpepa (Shqipëri) - 184 pikë
 12. Kur të Jemi të Moshuar. Interpretues: Ieva Zasimauskaitė (Lituani) - 181 pikë
 13. Mëshirë. Interpretues: Madame Monsieur (Francë) - 173 pikë
 14. Kockat. Interpretues: EQUINOX (Bullgari) - 166 pikë
 15. Kështu Shkruani një Këngë. Interpretuesi: Alexander Rybak (Norvegji) - 144 pikë
 16. Së bashku. Interpretues: Ryan O'Shaughnessy (Irlandë) - 136 pikë
 17. Nën Shkallën. Interpretues: Mélovin (Ukrainë) - 130 pikë
 18. Outlaw In 'Em. Interpretues: Waylon (Holandë) - 121 pikë
 19. Nova Deca. Interpretues: Sanja Ilić & Balkanika (Serbi) - 113 pikë
 20. Kemi Dashuri. Interpretues: Jessica Mauboy (Australi) - 99 pikë
 21. Viszlát nyár. Interpretues: AWS (Hungari) - 93 pikë
 22. Hvala, ne! Interpretues: Lea Sirk (Slloveni) - 64 pikë
 23. Kenga jote. Përkthyes: Alfred García dhe Amaia Romero (Spanjë) - 61 pikë
 24. Stuhi. Interpretues: SuRie (Mbretëria e Bashkuar) - 48 pikë
 25. Monstra. Interpretues: Saara Aalto (Finlandë) - 46 pikë
 26. Ose Jardim. Interpretues: Cláudia Pascoal (Portugali) - 39 pikë

Në mes të pritjeve të mëdha, polemikave dhe një liste me të preferuarat, u njoftua për kënga e madhe fituese e natës: Lodër! E interpretuar nga DJ / këngëtarja dhe Netta me një rezultat gjithëpërfshirësMe Performanca e saj u përqëndrua në kulturën japoneze, e cila krijoi polemika kur u përpoq të përvetësonte kulturën japoneze pasi veshjet, stilet e flokëve dhe përbërja ishin dukshëm të frymëzuara nga kultura e Japonisë.

Fakte interesante rreth eurovizionit ...

Përveç akuzave për performancën e Netta Barzilai, kishte edhe akte të tjera që dhanë shumë për të folur gjatë finales. I tillë është rasti i Performanca e SuRie, në të cilën një tifoz doli në skenë dhe mori mikrofonin për të shprehur disa nga mendimet e tij politike, personi më vonë u identifikua si aktivist politik. Komiteti i ofroi SuRie një shfaqje të përsëritur, megjithatë oferta u refuzua dhe shfaqja vazhdoi me orarin e përcaktuar më parë.

Për më tepër, Kina censuroi disa pjesë të shfaqjeve të garuesve sepse shfaqnin simbole ose valle që aludonin në homoseksualitet gjatë gjysmëfinales së parë të Eurovision 2018. Arsyeja pse EBU pezulloi kontratën e saj me stacionin në atë vend duke argumentuar se nuk përbën një partner të përafruar me vlerat gjithëpërfshirëse që synohen të promovohen dhe festohen përmes muzikës. Pasoja ishte pezullimi i transmetimit të gjysmëfinales së dytë dhe finales së madhe në atë vend. 

Bëhuni gati për Eurovision 2019!

Ne kemi Izraelin si nikoqirin tonë të ardhshëm! Izraeli ka shërbyer si vend pritës disa herë: në 1979 dhe 1999.

EBU njoftoi më 13 shtator 2018 se qyteti që do të presë ngjarjen do të jetë Tel Aviv për Eurovision 2019. Do të zhvillohet gjatë ditëve 14, 16 dhe 18 maj në Qendrën Ndërkombëtare të Konventave (Expo Tel Aviv).

Konkursi do të zhvillohet në Pavioni 2 i Qendrës Ndërkombëtare të Konventave që ka një kapacitet prej afërsisht 10 mijë njerëzMe Duke pasur parasysh këtë fakt, Eurovision 2019 do të kishte një kapacitet më të vogël se edicioni i mëparshëm në Lisbonë. Sidoqoftë, një nga gazetat më të mëdha në Izrael e njoftoi këtë vetëm 4 mijë bileta do të dalin në shitjeMe Kjo, sepse hapësira e 2 mijë njerëzve do të bllokohet nga kamerat dhe skena, ndërsa pjesa tjetër do të rezervohet për Bashkimin Evropian të Transmetuesve.

përgjithësisht shitja e biletave fillon midis muajve dhjetor dhe janarMe Importantshtë e rëndësishme të merret parasysh që shpërndarësi dhe çmimet ndryshojnë çdo vit, kështu që duhet të jeni të vetëdijshëm për çdo lajm. Çmimet e nivelit të mesëm kanë një kosto mesatare prej 60 euro për çdo gjysmëfinale dhe 150 euro për konkursin përfundimtar.

Mos e humbni shpresën nëse nuk e merrni biletën tuaj në raundin e parë ose të dytë. Meqenëse në këtë lloj ngjarjeje, biletat mund të rezervohen për data afër ngjarjes për arsye marketingu për të publikuar ngjarjen me "shitur" ose "shitur". Sidoqoftë, për të rritur shanset për të marrë pjesë në konkurs, është e këshillueshme për t'u bashkuar me klubet zyrtare të tifozëve në Eurovision sepse ata kanë një pjesë të madhe të biletave të rezervuara për anëtarët e tyre. Vendndodhja është zakonisht afër skenës!

Gal Gadot

Gal Gadot, aktorja e njohur izraelite ishte e ftuar për të pritur Erurovisión 2019, pjesëmarrja e saj nuk është konfirmuar ende.

Kishte tre qytete të mundshme për të luajtur rolin e nikoqirit: Tel Aviv, Eilat dhe Jeruzalem, ky i fundit kishte marrë pjesë si vendi në dy rastet e mëparshme që festivali u mbajt në të njëjtin vend. Organizatorët e ngjarjes pohojnë se Tel Aviv i përgjigjet qytetit me propozimin më të mirë për ngjarjen, megjithëse të gjitha propozimet ishin shembullore. Deri më tani festivali ka një pjesëmarrja e 30 vendeve.

Për më tepër, ka disa demonstrata kundër Izraelit si vendi i konkursitMe Izraeli përballet me një situatë e vështirë politike, kështu që arsyeja kryesore e mosmarrëveshjes është qëndrimi i saj politik dhe veprimet që ka ndërmarrë kundër vendeve të tjera. Vende të tilla si Mbretëria e Bashkuar, Suedia dhe Islanda konsiderojnë se mbajtja e Eurovision në atë vend përbën shkelje të të drejtave të njeriut dhe propozojnë ta përjashtojnë atë nga ngjarja.

Për më tepër, EBU ka lëshuar deklarata zyrtare duke njoftuar se siguria e ngjarjes është parësore për planet për të vazhduar kursin e tyre. Kryeministri pritet të garantojë siguri në të gjitha aspektet, si dhe lirinë e lëvizjes në mënyrë që të gjithë tifozët që dëshirojnë të mund të marrin pjesë në ngjarje pavarësisht nga kombësia e tyre. Ata e konsiderojnë atë respekt për vlerat e përfshirja dhe diversiteti janë themelore për ngjarjet e Eurovision dhe duhet të respektohen nga të gjitha vendet pritëse.

Pa dyshim, muzika bashkon njerëzit, kulturat dhe harmonizon emocionet në mënyrë që turma të mëdha të lidhen përmes melodive dhe teksteve. Ju ftoj të vizitoni faqen zyrtare të Eurovision për më shumë detaje mbi edicionin 2018 dhe përparimin e vitit të ardhshëm.

Mos i humbni detajet për edicionin e ardhshëm ku do të ketë shumë për të folur!


Bëhu i pari që komenton

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.