Thriller pangsaéna dina sajarah bioskop

thriller pangalusna

Thriller sinematik nyaéta salah sahiji genre anu paling populer di kalangan rasa masarakat. Éta bentukna tina literatur, sanaos lami-lami éta berhasil ngadamel kode sorangan, cara khusus na pikeun carita.

Pamilik kategorisasi nyalira, (gaib, pulisi, Thriller psikologis), premis dina sadaya kasus nyaéta tetep nonton nempel dina korsi. Dugi ka akhirna, misteri éta henteu tiasa diungkulan.

Alfred Hitchcock meureun wawakil pangluhurna di thriller pangalusna. Nanging, sapanjang sajarah Seni Katujuh aya sababaraha sutradara anu ngeksploitasi jinisna kalayan suksés.

Thrillers pangsaéna, anu henteu kénging sono

Psikosis. Alfred Hitchcock, 1960

undoubtedly, mahakarya jinisna. Ogé anu ngahartikeunana. Aya saeutik pisan pilem anu engké anu henteu nyandak sababaraha unsur klasik "Master of Suspense."

Éta ditémbak kalayan seueur kontropérsi, dina waktos bioskop Hollywood cicing dina cekelan sénsor ketat. Tapi pembuat pilem Inggris "kabur" sareng nembak carita salah politik tina sudut pandang naon waé. Luhureun sadaya, ku standar konservatif anu ngatur industri pilem.

Disebutkeun khusus pikeun musik anu dikarang ku Bernard Herrmann. Skor musik anu ngiringan sadayana pilem henteu ngan ukur pikeun negeskeun misteri na, tapi sami sareng henteu hormat sapertos sésa pilem.

Tujuh. David Fincher, 1995

El pilem kadua ku American David Fincher, direvitalisasi dina pertengahan taun 90an hiji genre anu, sareng sababaraha pengecualian, rada stagnan nuju akhir abad ka-XNUMX.

Aranjeunna dua pulisi dina posisi anu sabalikna. Anu hiji hoyong ngamimitian karir panjang salaku detektif, anu sanésna badé asup ka pangsiunna. Aranjeunna kedah nyanghareupan pembunuh sérial anu bakal nyandak aranjeunna (sacara harfiah) dugi ka watesna.

Salian ti naskah anu lancar ditulis ku Andrew Kevin Walker sareng sinématografi sareng kaméra anu sampurna. nangtung pikeun pagawéan protagonisna.

tesis. Alejandro Aminábar, 1995

tesis

Nalika Fincher nyegerkeun deui rasa panceg Hollywood, Saurang Alejandro Amenábar ngora nembongan dina sinématografi Spanyol. Debut pilem na sapertos groundbreaking sabab luar biasa, janten dina waktos anu singget janten rujukan pikeun ditiru, bahkan dina industri Amérika éta sorangan.

Hiu. Steven Spielberg, 1975

Pilem fitur kadua Spielberg pikeun bioskop ngagambarkeun, dina pilem monster, tonggak sejarah anu sami anu dicirian Hitchcock Psikosis dina Thriller psikologis.

Salah sahiji seueur kautamaan tina Hiu, nya éta ngajantenkeun paningal anu héran ampir satengah tina skrining. Sareng ieu tetep tanpa nunjukkeun rahang "mesin pembunuhan".

Pikeun nyorot musik anu dikarang ku John Williams anu teu kenal tanaga.

Opat puluh taun saatos dileupaskeun, pilem ieu jawab kanyataan anu panasaran. Ampir teu aya anu sanggup ngojay di pantai, tanpa sieun di sawatara titik réngsé salaku korban serangan hiu.

durkke. Christopher Nolan, 2017

Nembe dirilis di bioskop, éta ngagambarkeun seueur karya agung sutradara London anu sohor. Pilem suspense, terlindung dina carita perang.

Dumasar kana kawéntar Operasi Dynamo, anu Karajaan Inggris hasil ngévakuasi 300.000 prajurit ti basisir Perancis dina kakawasaan Nazi.

Nolan nawiskeun sudut pandang tina tilu sudut anu béda (hawa, darat sareng laut) tina operasi.

Henteu sampurna dina tingkat visual, éta ogé menonjol pikeun karya hébat "tentara" na protagonis, sareng pikeun karya musik Hans Zimmer.

Tiiseun domba. Jonathan Damme, 1991

La KTT damel di jero filmografi sutradara anu nembe maot York énggal. Sanaos sanés debut pilem Hanibal Lecter, (pamatang ku Michael Mann di 1986, éta pilem kahijina), upami éta jawab tetep ditato dina jiwa masarakat.

Carita anu matak panasaran, ti mimiti nepi ka ahir. Panongton kagum kana kabur dokter anu takwa, Hanibal "the Cannibal".

Prestasina kaasup meunang Oscar dina 5 kategori utama: Pilem, Sutradara, Aktor (Anthony Hopkins), Aktris (Jodie Foster) sareng Skénario.

Rasa ka genep. M. Peuting Shyamalan, 1998

Sanggup gaib. Budak anu kedah nungkulan katerampilan khusus (Haley Joel Osment) nampi bantosan ti psikolog (Bruce Willis), anu sakaligus nyobian pikeun terang kunaon anjeunna kaleungitan kendali hirupna.

Rasa ka genep

Kasuksésan box office, anjeunna ngalaan gaya sutradara na pikeun nyiptakeun kapanasaran dumasar kana sekuen panjang, kalayan boro dialog sareng gerakan leutik tina protagonis.

"Sakapeung kuring ningali maot”Janten salah sahiji frasa anu kawéntar dina sajarah bioskop.

Caangna. Stanley Kubrick, 1980

Upami filmography sutradara New York ieu ditilik sacara kronologis, gampang turun sateuacan godaan nelepon ampir kabéh pilem anu muncul dina daptar salaku "The masterpiece". Kalayan Caangna teu aya kacuali.

Pilem ieu dumasar kana novél eponim karya Stephen King (salah sahiji panulis sastrawan anu parantos nyumbang pangpangna argumen pikeun bioskop). Nanging, sanaos suksés pilem, King nungtut naon anu dilakukeun ku Kubrick dina karyana.

Éta mangrupikeun salah sahiji pilem munggaran anu nganggo Stediecam pikeun némbak adegan anu pindah.. Ampir opat puluh taun ka pengker, éta terus dijantenkeun rujukan pikeun guru pilem nalika nyarioskeun kamungkinan panggunaan sumber téknis ieu.

Disangka Biasa. Brian Singer, 1995

Pilem anu ngeusi sutradara na ku pamor, sateuacan anjeunna ngorbankeun dirina pikeun ngajajah dunya komik pahlawan sareng X Lalaki sareng anu henteu hasil Superman Mulih.

Penyanyi diarahkeun leres pisan pilem anu kasohor ku skrip anu rumit. Paningali kapaksa ngantosan dugi ka tungtungna, dina raraga ngaluarkeun sakabeh misteri.

Nyusup. Martin Scorsese, 2006

Salah sahiji pilem kajahatan paling parah dina sajarah bioskop. Scorsese, biasa dina pilem Gangster, nganggo éta kekerasan visual (tanpa eksplisit pikeun kaseueuran pilem) dina tingkatan anu nyababkeun pemirsa teras-terasan calik dina korsi na.

Salaku tambahan kana pementasan anu mengesankan, pilem tetep dumasar kana karya akting anu kuat protagonisna.

 

Sumber gambar: IFC.com / kacilakaan / Upsocl


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.