Saga 50 Nuansa Gray

50 nuansa abu

Mangrupikeun salah sahiji séri literatur tersukses di abad ka-XNUMX. Édisi munggaran anu dipedalkeun dina 2011 ninggali catetan pikeun paperback anu paling gancang dijual, dugi ka éta dina leungeun Harry Potter.

50 nuansa abu éta salah sahiji sagas, boh anu ditulis boh sinematografi, anu urang badé lami-lami diajak.

Ti Fanfiksi janten Penjual Terbaik

Sanaos nomer anu luar biasa tina opat buku anu diterbitkeun dugi ka ayeuna, seueur kritikus sareng pamiarsa anu resep henteu pati sugema yén alam semesta ieu mawa kecap sipat "sastra".

Panulis na, Inggris Erika Leonard Mitchel, dikenal sacara umum dina nami samaran EL EL, ditaroskeun ngeunaan kanyataan yén anjeunna henteu nyerat carita aslina. 50 nuansa abu lahir salaku "fanfiksi" tina sore, séri buku sanés anu suksés ku masarakat, sakumaha anu ditaroskeun ku kritik.

Malah dina téks awal, tokoh utama dingaranan Edward Cullen sareng Bella Swan. Tapi carita anu diturunkeun ngagaduhan pangaruh anu gancang-gancang tuwuh, kéngingkeun kamandirian sareng idéntitasna nyalira.

Dina kasempetan Stephenie Meyer nyalira nyarioskeun perkawis Pak Gray. Panulis tina saga reueuk Anjeunna nyatet yén nalika jinis érotis sanés jas kuatna, anjeunna nganggap karya anu ditulis ku James dumasar kana karyana "hébat."

Pamasaran Viral

Saatos ngoyagkeun umum dina sababaraha halaman wéb fanfiksi, James ngaluarkeun carita na ngalangkungan situsna nyalira; pangaruhna gancang. Gosip ngeunaan carita anu eusi erotis tinggi BDSM sumebar siga seuneu.

Sadaya ieu narik perhatian ti imah-imah penerbitan leutik, anu merhatikeun di jagad raya anyar ieu kasempetan bisnis anu hadé. Toko Kopi The Winters 'Australia berhasil meunang hak distribusi anu munggaran. Éta dileupaskeun salaku buku éléktronik sareng dina format cetak-paménta.

Henteu aya anggaran pikeun ngajalankeun kampanye média promosi, kasuksésanna disababkeun sacara éksklusif pikeun "lisan ti lisan". Seueur ahli pamasaran sareng pariwara nyiptakeun nickname na editorial mimiti gedé pamasaran viral pencét.

Porno pikeun ibu-ibu?

Sakali Penjual Pangsaéna sareng dipikaterang di ampir sadayana buana, agénsi berita dipeunteun salaku "porno pikeun ibu-ibu". Ieu kusabab studi nunjukkeun éta seuseueurna anu maca nyaéta awéwé anu nikah, langkung ti 30 taun.

Kusabab sigana lumrah lamun kelas produk budaya ieu mangaruhan pangaruh sosial anu hébat, Kontroversi sakitar 50 nuansa abu aranjeunna kantos aya di sakitar. Dilarang sareng sénsor di sababaraha tempat; ditaroskeun pikeun nunjukkeun gambar anu tunduk sareng budak awéwé anu aya hubunganana sareng kelamin.

Sanaos aya ogé anu ngagungkeun kaganggu kana imajinasi koléktif. Pikeun sababaraha sexologists, bacaan ieu ngahudangkeun seueur awéwé, kahoyong seksual anu aranjeunna tetep hilap. Aranjeunna nganggap yén awéwé diperyogikeun fantasi, ogé pikeun asup ka dunya anu érotis, ampir pornografi, ditakdirkeun éksklusif pikeun aranjeunna.

50 nuansa abu di bioskop

Teu lami pikeun petualangan Bapak Gray sareng claness Anastasia Steele pencét layar ageung.. Pas bom ngabeledug, sababaraha studio Hollywood sareng bumi produksi ngiring hak pikeun némbak carita éta.

Akhirna, Focus Facture nampi lisénsi produksi sareng Universal Studios lisénsi pamasaran sareng distribusi. Bagian tina perjanjian ngamungkinkeun James ngamankeun sababaraha kadali kréatip dina pilem.

50 warna

Dakota Johnson sareng Charlie Hunnam direkrut pikeun peran anu dibéntangan.. Teras para pameget ngadamel dirina raos pisan. Sanaos tim awéwé henteu ngahasilkeun, sahenteuna mimitina mah tiis atanapi panas, panolakan dina pamilihan Hunnam ngahasilkeun panolakan anu ampir bulat.

Sateuacan pilem syuting dimimitian, palaku éta nyalira ngumumkeun dina pernyataan yén, kusabab ngajadwalkeun masalah, anjeunna kapaksa mundur tina karakter éta. Jamie Dornan diumumkeun waé sareng ku cai sapertosna murag.

Pencét langsung

Dina arahan anu teu dikenal Sam Taylor Johnson. Sareng kalayan anggaran, tinggi pikeun pilem érotis, 40.000.000 US $, Pekan sabtu minggu Valentine 2015 perdana di pasar global utama 50 nuansa abu, pilem na.

Langkung ti 500 juta dolar koleksi saalam dunya nyatakeun kasuksésan anu diarepkeun. Pemirsa, sanaos sababaraha kuciwa kumaha "maniskeun" urutan érotis, muji padamelan éta. Sareng ampir teu heran, para kritikus "runtah" pilem ku pendapatna.

Aspék anu paling ditaroskeun, salian ti naskah anu pancen datar, nyaéta karya akting Adang sareng Dornan. Ieu sanaos kanyataanna, pikeun para penggemar, aranjeunna ngalaksanakeun ngagambarkeun anu sampurna pikeun tokohna ditulis ku James.

50 warna langkung poék

nu Buka!

Persis dua taun ka hareup, dina sabtu minggu Valentine Valentine, bagian kadua perdana, 50 warna langkung poék. Sam Taylor Johnson mundur tina ngarahkeun, saatos bénten-bénten kreatip sareng EL James, "pamilik" carita éta. Gantina, James Foley diangkat. Tukang film Samaun New York, kalayan langkung ti 10 judul dina karirna, tapi henteu aya kasuksésan kritis atanapi umum anu penting.

Dakota Johnson sareng Jamie Dornan ngulang karakterna. Casting éta ngagabung ku aktris Samaun anu di 1986 skandal dunya 9 satengah minggu, pilem érotis teuing risque pikeun waktos. Juara Oscar, Kim Basinger.

Hasilnana blockbuster konci-handap langkung low (ngan langkung ti $ 380 juta sadunya). Mangrupikeun pilem anu dirayakeun ku penggemar saga literatur sareng di boroskeun ku kritik khusus.

50 Nuansa Dibébaskeun

 Trilogi Mr. Gray parantos réngsé kalayan 50 Nuansa Dibébaskeun. Deui, sabtu minggu Valentine mangrupakeun anu dipilih pikeun peluncuran sadunya. James Foley balik salaku sutradara, sakumaha ogé Adang sareng Dornan salaku kalungguhan.

Teu langkung seueur kanggo nambihan. Kacuali meureun ieu bakal janten waktos terakhir urang tingali dina layar naon waé drama seksual-moral pasangan Gray-Steele. Boh dina bioskop, dina format serial TV atanapi ngalangkungan jasa streaming.

Sahenteuna, éta masih bakal ngantosan adaptasi tina Grey, buku terakhir diterbitkeun ku James. Volume ieu henteu nambihan seueur carita, kecuali yén sadayana dicarioskeun tina sudut pandang tokoh protagonis lalaki anu dipulas sareng kontroversial.

Sumber Gambar: Wiki 50 Shades of Grey / Fashion Click


Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.