Pilem Tarantino

pilem tarantino

Dina waktos nalika istilah Auteur Cinema modis (sabab laris), Tarantino mangrupikeun salah saurang pembuat pilem anu ngahormat anjeunna. Éta nyerat, ngahasilkeun, ngawasi sadaya prosés sareng akhirna, polah. Anjeunna mangrupikeun panulis dina unggal hal.

Anjeunna ogé sutradara kultus, pamilik gaya estetika-visual anu unik (aya anu ngagolongkeunana salaku kultus getih). Karakteristik anu sanés tina sababaraha pilem na nyaéta non-linear handling of temporality.

Dipikacinta ku seueur, ogé ku tukang ngarogahala. Tapi, anu paling penting, ku seueur kakuatan (sareng artos) pikeun ngadamel pilem anu anjeun pikahoyong sareng kumaha anu anjeun pikahoyong.

Sababaraha taun ka pengker, anjeunna ngumumkeun yén anjeunna bakal pensiunan nalika anjeunna ngaluarkeun pilem fitur kasapuluh na.. Dina waktos ayeuna, anjeunna parantos ngantunkeun dalapan film. Proyék kasalapanna parantos ngagaduhan téma: Kulawarga Manson, dipimpin ku Charles Manson anu kasohor.

Dina wawancara anu anyar, mairan yén anjeunna hoyong ngarahkeun angsuran saga Trek bintang. Naha éta pilem Tarantino pamungkas?

Embung Anjing (1992)

Produksi ieu, anu munggaran pilem Tarantino, mangrupikeun tonggak tonggong di bioskop mandiri Amérika. Éta ogé salah sahiji modél paling kongkrit tina Impian Amérika.

Tarantino parantos damel di klub pidéo ti saprak anjeunna yuswa 16 taun. di Los Angeles, saatos putus sakola. Di dinya, saatos nonton seueur bioskop sareng diskusi sareng palanggan di tempat éta, anjeunna ngahasilkeun pilem pondok kahijina.

oge Abdi nyerat skrip pikeun pilem ieu sareng sasarengan sareng sababaraha rerencangan, anjeunna nuju siap némbak ku cara "artisanal".

Ngaliwatan pamajikan babaturan, skrip na diserahkeun ku Harvey Keitel. Palaku henteu ngan ukur ngalamar nyandak salah sahiji tokoh, tapi anjeunna ogé mutuskeun pikeun nyiptakeun pilem.

Kalayan ieu, proyék dieureunkeun janten impian tina amatir tur janten pilem nyata. Rencana aslina diwangun ku anggaran $ 30.000 sareng némbak dina 16 milimeter. Anggaran akhir nyaéta $ 1,2 juta sareng éta ditémbak dina 35 milimeter.

Palaku dina carita ieu ngagambarkeun stérotip klasik filmografi "Tarantinian". Jalma anu boga moralitas diragukeun, tapi dina waktos anu sasarengan, kalayan prinsip anu teu kaoyag.

Fiksi picisan (1994)

Fiksi picisan

Ieu téh mangrupa pilem ikonik dina filmografi Tarantino. Éta pangaruh penting dina bioskop saprak diluncurkeun. Éta janten kasuksésan box office anu munggaran pikeun diréktur.

Kalayan seueur unsur komédi hideung, mimitina narik perhatian masarakat berkat pamaén paduan suara na anu rupa-rupa. Ngaran sapertos Bruce Willis, Harvey Keitel, Tim Roth sareng Christopher Walken menonjol. Ogé anu ti John Travolta, anu berkat karya ieu bakal kéngingkeun deui pamor anu anjeunna éléh. Dina waktos anu sami, Samuel L. Jackson sareng Uma Thurman bakal ngajantenkeun karirna.

Naskahna, ditulis dina struktur anu katelah "Anjing anu ngegel buntutna", nyaéta mata pelajaran wajib diajar di sakola pilem tina seueur dunya.

Jackie Brown (1997)

Nya meureun pilem Tarantino anu paling henteu biasa. Sacara visual kirang telenges, sareng struktur naratif klasik sareng pementasan konvensional. Fans sutradara anu paling sumanget ngagolongkeunana salaku karya minor.

Sanaos ieu, ditampi ku kritik khusus sareng janten hit box office énggal.

Maéhan Bill: Jilid 1 (2003)

Pikeun kipas kipas ageung anjeun, Ngantos genep taun ngantosan pilem Tarantino pantes.

 Rencana aslina nya éta sono Bill éta pilem tunggal. Tapi langkung ti opat jam yén potongan terakhir kénca, nyababkeun produser nyandak kaputusan pikeun ngabagi kana dua "jilid".

Mangrupikeun campuran sababaraha jinis: seni beladiri, samurai sareng pilem barat. Salaku tambahan, éta ngagaduhan unsur bioskop pamales kanyeri.

Éta proyék Tarantino anu mimiti ditembak nganggo anggaran anu ageung.: 55 juta dolar. (88 juta dolar upami dua kiriman ditambihan).

Maéhan Bill: Jilid 2 (2004)

Bagéan kadua dendam "Panganten awewe", éta bakal bérés semén pamor sutradara.

Pamegetna anu paling satia ngarayakeun éta kasampurnaan gaya visual sareng naratif anjeun. Kritik khusus nyimpulkeun yén ieu karyana paling dewasa.

Sialan bangsat (2009)

Nalika waktos parantos maju, Pilem Tarantino parantos langkung ambisius (sareng langkung awis). Nanging, anjeunna henteu kantos ningali perluna hipotik kabébasan kréatipna.

Sialan bangsat éta carita fiksi, disetél dina dijajah Perancis nalika Perang Dunya II.

con Brad Pitt ngarah pamaénna sareng unsur-unsur filmografi "Tarantiniana", langkung ti 300 juta dolar dina koléksi.

Django henteu dirante (2012)

ti Tagihan Kil, Tarantino kantos ngiringan pilem barat. Kalayan Django henteu dirante Anjeunna masihan masalah ieu sareng ngawangun pilem na nyalira pikeun jinisna.

Django

Pinuh ku unsur has carita-carita ti kulon kulon, dibumbuan ku ciri "kultus getih" sutradara.

Dibintanginya Jamie Fox, Christopher Waltz, Samuel L. Jackson, sareng Leonardo DiCaprio. Kalayan kumpulan anu ngaleuwihan 400 juta dolar, Éta mangrupikeun pilem Tarantino anu paling luhur dugi ka ayeuna.

Dalapan hate (2015)

Jiga Django henteu dirante, nyaéta ngeunaan susunan kulon dina taun-taun sakitar Perang Sipil di Amérika Serikat.

Pikeun premis plot na (karakter korban kaayaan anu tungtungna kajebak) ngingetan debutna Anjing embung.

Musik aslina anu dikarang ku éntogarian Ennio Morricone menonjol. Tarantino, kipas anu ngaku tina spaghetti barat sareng anu parantos nyebatkeun diantara pilem karesepna anu alus, anu goréng sareng anu goréng (1964), ngarékrut komposer Italia anu ngusahakeun nyiptakeun pilem tina genre taun 60an.

Pilem Tarantino sanés

Salaku tambahan kana dalapan proyék "resmi", Tarantino parantos kalibet sawaréh dina ngarahkeun pilem-pilem sanés. ieu Opat kamar(1995), Tanpa kota (2005) jeung Grindhouse (2007).

 

Sumber gambar: Monitor Geek / Retrokroker


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.