Pilem anu ngajantenkeun anjeun mikir

pilem ngajadikeun anjeun pikir

Bioskop mangrupikeun pilihan luang anu pang populerna di dunya. Sawaréh ageung masarakat angkat ka kamar anu hoyong "pegatkeun sambungan" sareng dina sababaraha kasus, santai. Tapi henteu sadayana rosa; aya pilem anu teu raoseun sareng setrés, naha kusabab beban visualna atanapi kusabab kompleksitas plotna. Sami-sami aya ogé pilem anu ngajantenkeun anjeun mikir.

Nya kusabab alur na ngajukeun visi anu ngagambarkeun kahirupan, atanapi kusabab nuturkeun caritaan na sahanteuna rumit, sababaraha pilem nyababkeun pemirsa ku tanda tanya anu gedé. Komo kasusah atanapi parasaan pikaresepeun séjén dina sababaraha kasus.

Donnie Darkoku Richard Kelly (2001)

Sanaos éta kajantenan ampir henteu diperhatoskeun nalika dirilis dina bioskop, teu lami lami janten pilem kultus hébat munggaran abad ka-XNUMX.

Dibintanginya Jake Gyllenhaal barengan adina na Maggie Gyllenhaal. Para pamaénna direngsekeun ku Patrick Swayze, Drew Barrymore sareng Jena Malone.

sumberku Christopher Nolan (2010)

Dunya kasohor ku trilogi na Ksatria gelap, Christopher Nolan mangrupikeun salah saurang pembuat pilem anu resep ngabalikkeun réalitas dina pilem na. Dibintanginya Leonardo DiCaprio sareng Josep Gordon-Levitt, Ken Watanabe, Tom Hardy, Marion Cotillard, Cillian Murphy sareng Michael Caine.

Plot pilem mangpaatkeun maksimal tina premis tina sajak baheula ditulis ku Edgar Allan Poe: Ngimpi dina impian.

Buka panon anjeun, ku Alejandro Aminábar (1997)

Ahir pilem ieu nyéépkeun langkung ti hiji pemirsa kalayan raray anu teu percaya... atanapi henteu ngartos nanaon. Éta salah sahiji pilem anu ngajantenkeun anjeun mikirkeun anjeunna salami sababaraha dinten.

Fiksi ilmiah, drama sareng Thriller psikologis, dina carita anu ogé aya rohangan pikeun debat moral. Ngeunaan naon sareng naon anu henteu leres.

tabrakanku David Cronenberg (1996)

Henteu akomodatif sareng raoseun pisan nyaéta pilem ieu ti Kanada David Cronenberg. Éta ngurilingan sakitar jalma anu ngagaduhan paraphilia anu khusus: sinsorofilia. Ieu pola séks anu gairah diala tina niténan, ilubiung atanapi ngalaksanakeun musibah sapertos kahuruan atanapi longsor. Dina kasus carita ieu, tokoh-tokohna kataji ku kacilakaan lalu lintas.

Bentang James Spader, Holly Hunter, Elias Koteas, Debora Kara Uger, sareng Rosanna Arquette.

Sareng Indung Anjeun Teuing, ku Alfonso Cuarón (2001)

Kasép nonoman di budak, éta jaman teu asak sareng teu yakin antara umur 17 sareng 21 taun, kagambar dina carita ieu anu ditetepkeun dina latar tukang konflik sosial-politik di Méksiko.

Perdebatan anu nyanghareupan tokoh protagonisna ditato dina rétina pemirsa. Tina pilem-pilem éta anu ngajantenkeun anjeun mikirkeun kahirupan, cinta, séks, silaturahim sareng bahkan politik.

sabeulah runner, ku Ridley Scott (1982) jeung Balap lumpat: 2049 ku Denis Villenueve (2017)

Kamanusaan sieun yén Armageddon bakal datangna tina sababaraha kecerdasan buatan. Téknologi ieu bakal ngaleungitkeun urang duanana dina hal kamampuan analitis sareng nalar, yén aranjeunna bakal ngaidentipikasi kami salaku bahaya fana pikeun planét sareng bakal tungtungna ngungkabkeun dirina nyalira.

Topik séjén pikeun sawala anu aya dina dua kasét ieu: Naha robot ngagaduhan hak hirup?

Kumaha carana janten John Malkovichku Spike Jonze (1999)

Es salah sahiji kasét anéh dina 20 taun ka pengker. Debut pikeun sutradara khusus, kalayan sababaraha judul dina daptar pilem anu ngajantenkeun anjeun mikir.

Malkovich

Dibintanginya John Cusack, anu maénkeun dalang gagal sareng asa. Nanging, hirupna ngancik tibalik nalika anjeunna mendakan jalan rusiah anu nyababkeun pipikiran John Malkovich.

kaulinanku Spike Jonze (2013)

nu debat ngeunaan kamajuan téknologi sareng kumaha pangaruhna kana kahirupan masarakat aranjeunna pisan aya di bioskop.

Theodore Twombly (Joaquin Phoenix) nyaéta saurang lalaki yuswa tengah anu ngalamun sareng sepi. Di tengah ayana hambar, anjeunna bakal cinta sareng asistén operasional modéren, anu sorana nyaéta Scarlett Johansonn. Hal anu khusus ngeunaan carita éta sigana yén parasaan dibales deui.

Dongéng liar, ku Damián Szifron (2014)

Ieu salah sahiji pilem anu ngajantenkeun anjeun mikirkeun kekerasan. Di tengah kaayaan anu ekstrim, saatos nahan kaayaan anu teu masuk akal pikeun waktos anu lami, kumaha telengesna jalma tiasa janten?

Genep carita disjointed ku pangbagi umum: karakter anu ngahontal wates kasabaran sareng nyarios: "Teu langkung."

Produksi Argentina, dicalonkeun pikeun Oscar pikeun Pilem Bahasa Asing Pangsaéna.

2001: odyssey luar angkasaku Stanley Kubrick (1968)

Salah sahiji jawaban anu paling dipilarian ku manusa nyaéta tangtukeun persis naon asal muasal jagat raya. Stanley Kubrick, ngalangkungan adaptasi carita Sentinel, ku Arthur C. Clarke, nawiskeun wawasan khususna.

Pikeun kaseueuran masarakat éta mangrupikeun pilem kultus sareng teu tiasa dipedar dina ukuran anu sami.

Interstellarku Christopher Nolan (2014)

Kalayan seueur rujukan pikeun 2001: odyssey luar angkasa, Christopher Nolan ngagunakeun petualangan ka rohangan jero pikeun ngabédakeun perkawis relativitas waktos.

Dibintanginya ku Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain, Michael Caine, sareng Matt Damon.

Daptar Emberku Rob Rainer (2007)

Paeh sareng henteu minuhan tujuan anu diusulkeun. Sisihkan impian pikeun kahirupan anu pinuh ku komitmen sareng tanggung jawab. Dua frasa anu nyiksa seueur jalmi, sanaos aranjeunna henteu ngaku. Kalayan tempat ieu, Rob Reiner ngungkulan komedi anu cukup enteng, tapi mangrupikeun bagian tina pilem anu ngantepkeun pemirsa milarian jawaban tina ayana nyalira.

Pilem sanés anu ngajantenkeun anjeun mikir

Pilem tina sababaraha jinis sareng ti sadayana jaman, yén saatos divisualisikeun tinggaleun masarakat nyanghareupan perdebatan internal.

Kaset fiksi ilmiah kadaptar siga trilogi matrix ti Suster Wachowski atanapi avatar ku James Cameron (2009). Aya ogé rohangan pikeun drama anu langkung sengit sapertosna Garis beureum ipis (1998) atanapi Tangkal Kahirupan (2009), duanana ku Terrence Malick.

Malah sababaraha komedi nyéépkeun seueur pikeun dianalisis. Diantara ieu menonjol Truman Tembongkeun ku Peter Weir (1998) atawa Kocap enya ku Peyton Reed (2008), duanana dibéntangan ku Jim Carrey.

 

Sumber gambar: Hypertextual


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)