Pilem Kuda

pilem kuda

Upami aya sato anu sengketa sareng anjing ngahargaan disebat sahabatna manusa, éta kuda.. Satia, rajin digawé, dédikasi.

 Aya seueur kecap sipat anu sah pikeun ngabentuk quadrupeds ieu anu parantos hirup hubungan caket sareng manusa salami urang tiasa émut. Bioskop, cerminan kanyataan, parantos tiasa ngamangpaatkeun hubungan ieu dina pilem kuda anu luar biasa.

Seabiscuit: saluareun legendaku Gary Ross (2003)

Kuda, dina pilem ogé dina kahirupan nyata, sering ngandung harepan dina sababaraha kasempetan. Tina simbol ieu, Laura Hillerbrand ngembangkeun carita dimana tilu pecundang di tengah-tengah Amérika Great Depression ngatur pikeun ngatur deui kahirupan aranjeunna. Sadaya hatur nuhun ka kuda lemah sareng stunted, anu sateuacan lumpat kana triumvirate defenestrated, ogé ditumpes eleh.

Diarahkeun ku Gary Ross, Sarua anu ampir dékade ka hareup bakal ngahontal stardom ku adaptasi tina Kelaparan Kaulinan. Pilem ieu dibéntangan ku Tobey Maguire, Jeff Bridges, Chris Cooper, William H. Macy sareng Elizabeth Bank.

Kuda perangku Steven Spielberg (2011)

Steven Spielberg sigana gaduh pilem unggal jinis. Spesialis pilem sareng épék khusus anu hébat (Hiu, Jurassic Park o Siap pamuter hiji). Dina pilemografi na, aya ogé rohangan pikeun pilem kuda.

Atur dina bioskop perang (kalemahan sutradara sanésna). Éta nyaritakeun sasatoan anu kedah hirup dina sapanjang kamekaran Perang Dunya Kahiji. Malah kaayanana bakal nyababkeun anjeunna "damel" pikeun dua pihak dina sengketa.

Aranjeunna dibéntangan Jeremy Irvine, Emily Watson, David Thewlis, Benedict Cumberbatch sareng Tom Hiddleston.

Kuda liarku John Sturges (1973)

Charles Bronson, protagonis pilem ieu sareng John Sturges, sutradara, mangrupikeun ikon bioskop barat taun 50an, 60an sareng 70an. Sateuacan pilem ieu, aranjeunna damel sareng salah sahiji klasik anu paling hébat dina genre ieu: Tujuh megahna (1960). Sareng upami kulon baheula identik sareng naon waé, éta gerbong sareng kuda.

Chino Valdez mangrupikeun urang sunda anu ngalamun asal Méksiko, cicing di kota anu hilap di gurun Amérika.. Katenangan haténa hancur nalika anjeunna ditugaskeun néwak garong bank, anu tungtungna ngan ukur ngan ukur artos.

Sumanget: kuda kuda untamedku Kelly Asbury sareng Laura Cock (2002)

Steeds ogé narik seueur pemirsa barudak. Sareng upami dina animasi 3D, langkung seueur deui. Pilem ieu diproduksi ku DreamWorks Animation, dirilis pas saatos fénoména Sherck, mangrupikeun campuran sejarah, drama, roman sareng barat pikeun barudak.

sumanget

Sababaraha elemen plot pilem Amérika Old West menonjol. Tapi sadayana ditingali tina sudut pandang kuda anu nolak kaleungitan kabébasanana.

Matt Damon sareng James Cromwell Aranjeunna mingpin palaku anu masihan sora ka palaku.

Lalaki anu ngahuleng kana kudaku Robert Redford (1998)

Drama anu cukup amis (teuing, dina pendapat sababaraha kritikus). Dumasar kana novél anu sami nami na Nicholas Evans. Éta nyaritakeun hiji mojang rumaja (dipaénkeun ku parawan Scarlett Johansson), anu, nalika tunggang kuda turun gunung, anjeunna kaleungitan sahabatna. Anjeunna nyalira badé maot upami sanés sato anu diboncéngna.

Gabung sareng aktris Janda Hideung nyaéta Robert Redford, Kristin Scott Thomas, Sam Neil, Chris Cooper sareng Kate Bosworth.

Topéng Zorroku Martin Campbell

Zorro mangrupikeun pahlawan fiksi munggaran budaya modern. Dijieun ku Johnston McCulley sareng mimiti muncul di 1919, éta dijantenkeun dadasar pikeun pahlawan sanés sapertos Batman Bob Kane nyalira.

tapi Ngarobih ego Don Diego de la Vega bakal henteu lengkep tanpa kuda hideung anu sumanget namina Tornado. Sanaos dina pilem ieu henteu ngagaduhan beurat anu sami sapertos dina sinétron 50an.

Steven Spielberg ngajabat salaku produser eksekutif dina pilem anu dibéntangan ku Antonio Banderas, Anthony Hopkins sareng Catherine Zeta-Jones.

Nari sareng srigalaku Kevin Costner (1990)

Sanaos carita ieu dina Perang Sipil Amérika henteu cocog sareng ciri khas pilem kuda, hubungan protagonisna sareng kuda kuda kuat sareng ngareureuwas. Salah sahiji sekuen awal carita anu menonjol, nalika Létnan John J. Dunbar (Kevin Costner) nyebrang medan perang dina sato, tanpa nampi anjeunna atanapi kuda na, nembak tunggal.

Jawara tujuh Oscar, kalebet Best Picture sareng Best Director. Éta nandaan titik pangluhurna dina karir Costner, salaku sutradara sareng ogé salaku aktor.

Hidalgo (Ocean of Fire), ku Joe Johnston (2004)

Hidalgo

Pengendara Amérika anu bergengsi, babarengan sareng kuda kuda na anu kirang kasohor Hidalgo, diondang ku saurang syéh Arab pikeun miluan lomba. Jalur ieu diwangun ku nyebrang tilu rébu mil di gurun Arab. Pengendara lokal henteu ngabagéakeun partisipasi urang asing. Aranjeunna bakal ngalakukeun sagala mungkin supados Mustang anu gagah bahkan henteu salamet tina pameuntasan.

Bentang Viggo Mortensen, Zuleikha Robinson sareng Omar Sharif.

Dina Milarian Impian, ku John Gatins (2005)

A pangurus kuda anu bergengsi kapaksa ku putri alitna pikeun ngalakukeun sagala cara pikeun nyalametkeun bikang. Yakin, anjeun bakal nyéépkeun waktos pisan pikeun anjeun anu tungtungna kaleungitan padamelan. Tapi keukeuh budak awéwé leutik bakal lunas, nalika sato anu dipulutna asup pikeun bersaing sareng unggul tibatan anu langkung kolot.

Bentang Kurt Russell, Dakota Fanning, Kris Kristofferson, Luis Guzmán, Elizabeth Shue sareng David Morse.

Pilem Kuda séjén

Daptar ogé kalebet judul sapertos:

  • Wilde Goréng, Wilde Rideku Greg Gricius and Alex Dowson (2011). Pita dipeunteun salaku film dokumenter kulon.
  • The kuda hideungku Cornell Ballard (1979). Dihasilkeun ku Francis Ford Coppola sareng dumasar kana novel karya Walter Farley.
  • Pahlawan belangku Frederick Du Chau (2004). Diantara pilem kuda aya anu dibéntangan ku zébra. Anu quadruped, henteu tanpa usaha sareng nahan sagala jinis ejekan, lebet kana pacuan kuda sareng spésimén anu lengkep.

 

Sumber gambar: Extremadura / Ecuestre / YouTube


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.