Pilem Gangster

pilem gangster

Kami ngartos gangster salaku kriminal karir anu ampir sok naék kana anggota luhur sababaraha organisasi kriminal. Sareng anjeunna moal liren dugi ka janten pamimpin éta.

Gangsters aranjeunna parantos netepkeun dirina salaku inohong lambang dina masarakat. Sababaraha parantos nampi status "Robin Hood" atanapi pembela jalma miskin.

Di Amérika Serikat, anggota geng ieu kasohor sapanjang istilah. Bagian tina kasohor ieu nyaéta berkat Hollywood, (sanaos karakter sapertos Al Capone atanapi Frank Costello gaduh "jasa nyalira").

Pilem gangster ampir-ampiran dipapag ku sumanget ku pemirsa.

 Tangtosna, aya ogé pengecualian sareng kagagalan anu ngadadak.

Bapa baptisku Francis Ford Coppola (1972)

Dumasar kana novel karya Mario Puzo (anu nyerat naskahna sareng Coppola), Bapa baptis es pilem quintessential nalika nyarioskeun tentang pilem gangster.

Éta parantos diakui sacara kritis. Aya seueur daptar anu ngagaduhanana dina posisi munggaran dina pilem anu paling saé sepanjang waktos.

Juara tilu Oscar, kaasup Gambar Pangsaéna

 Bapa baptis: Bagéan IIku Francis Ford Coppola (1974)

Pikeun seueur peminat trilogi ieu, pilem ieu ngalanggar aturan yén "bagian kadua henteu pernah saé." Naon deui, bagian anu saé masarakat nganggap éta langkung saé tibatan anu tiheula.

Jawara genep Oscars, ngulang deui dina katégori Pilem Pangsaéna, salian ti anu munggaran dina karir Robert De Niro.

Musuh Publikku Michael Mann (2009)

Agén Melvin Purvis (Christian Bale) ditugaskeun ku J. Edgar Hoover, pangadeg sareng sutradara munggaran FBI (Billy Crudup) pikeun moro John Dillinger (Johnny Depp).

Dumasar kana novel karya Brayan Burrough, ngagambarkeun mitos sakitar karir kriminal Dillinger, garong bank terkenal dina waktos Depresi Gedé.

Geng york anyarku Martin Scorsese (2002)

Pertempuran fratricidal antara gangsters dina pertengahan abad ka-XNUMX New York. Dua geng adu pikeun kendali kota: pribumi sareng Kelinci Paéh, diwangun ku imigran Irlandia.

Scorsese, saha anjeunna "khusus kana pilem gangster", Sanaos parantos nolak taun 70an pikeun ngurus bagian kadua Bapa baptis, ngawangun carita kalayan bombast epik.

 Kota Gusti, ku Fernando Meirelles (2002)

Cicih Hollywood sareng Amérika Serikat, carita ngeunaan perang geng ogé dicarioskeun (sareng cicing).

Produksi Brasil éta nyaritakeun konfrontasi antara Ze Pequeno sareng Mané Galinha, dua penjahat anu, maréntahkeun kelompok kriminal masing-masingAranjeunna narékahan pikeun ngontrol favela di Rio de Janeiro.

Tien Juara Oscar pikeun Best Editing.

Hirup peutingku Ben Affleck (2016)

ieu conto anu pangsaéna yén pilem gangster ogé gagal. Sanaos anggaran anu ageung sareng janten salah sahiji pilem anu paling dipromosikeun dina usum usum 2016, éta henteu ngahudangkeun minat ti masarakat.

Pengunduran diri Ben Affleck tina ngarahkeunana cenah The Rawing, Éta disababkeun tina karugian milyuner anu ditingal ku pita ieu.

Disangka biasaku Brian Singer (1995)

Satengahna antara carita gangster sareng thriller, Disangka Biasa Éta mangrupikeun pilem anu paling luhur dina pétrografi Singer's.

Pamaén ensembel diwangun ku Gabriel Byrne, Chazz Palmienteri, Benicio del Toro, Kevin Pollack, Stephen Baldwin sareng Kevin Spacey (Oscar pikeun Aktor Pendukung Terbaik). Carita anu ngajantenkeun paningali teu kahéman sareng tanpa kapastian anu jelas, dugi ka sekuen akhir.

Anu teu kaéra tina Elliot Ness, ku Brian de Palma (1987)

Ngudag Elliot Ness (Kevin Costner) dugi ka Al Capone direbut (Robert De Niro), disetél di Chicago dina awal taun 1930-an.

Pilemna ngagambarkeun ragrag salah sahiji ikon "jahatLangkung wawakil budaya populér Amérika.

Bapa baptis: Bagian IIIku Francis Ford Coppola (1990)

Butuh waktu 16 taun pikeun Coppola sareng Puzo pikeun ngalengkepan trilogi éta. Nanging, hasilna rada nguciwakeun.

Ngan pilem dina trilogi pikeun henteu meunang Oscar, sanaos dicalonkeun dina genep kategori, kalebet Best Picture sareng Best Director.

Scarface (Harga kakuatan), ku Brian de Palma (1983)

 Upami urang henteu malire dua pangiriman tina Bapa baptis, pikeun seueur ieu pilem gangster pangsaéna anu kantos aya.

Nyaritakeun the Naek, Kamulyan, sareng Muragna Tony Montana (mobster sanés anu nganggo wajah al Pacino), Kuba anu hijrah ka Amérika Serikat milarian Impian Amérika.

Tracy Dickku Warren Betty (1990)

Dina taun 30an, Chester Gould ngapopulerkeun strip koran anu terkenal, di mana Dick Tracy, saurang inspektur pulisi anu terampil sareng teu rusak, ngalawan kajahatan teratur.

Warren betty Anjeunna dibéntangan sareng ngarahkeun naon anu kadua lakonan kadua pilemna. Saatos debutna di 1945 dina pilem anu diarahkeun ku William Berke.

Al Pacino, Madonna, Dustin Hoffman, Dick Van Dyke sareng James Caan ngalengkepan pamaénna.

Juara tilu Oscar, mangrupikeun pilem gangster anu diremehkeun sareng hilap, sanaos kasuksésan box office di awal taun 90an.

Terapi bahayaku Harold Ramis (1999)

Deui Robert de Niro, anu parantos maénkeun Al Capone nyalira di bioskop. Sareng anjeunna ogé bagian tina klan Corleone. Ieuh Dina komedi ieu anjeunna maénkeun gangster anu kedah angkat ka psikiater saatos serangan panik dadakan.

malaviteku Luc Besson (2013)

Deui Robert De Niro nempatkeun nada komedi kana perwatakan gangster.

Luc Besson, Sutradara Perancis sareng produser anu ngahususkeun kana bioskop aksi, angkat kaméra pikeun nyaritakeun petualangan kulawarga gangsters.

Michelle Pfeiffer sareng Tommy Lee Jones ngalengkepan pamaénna.

Kaulinan kotor (Urusan Infernal) ku Andrew Lau (2002)

Produksi "Didamel di Hong Kong". Chang Wing Yan mangrupikeun agén anu nyumput salami 10 taun di jero organisasi kriminal anu bahaya. Dina waktos anu sasarengan, Lau Kin Ming, anggota triad anu sami dina panjagaan, cicing di pasukan pulisi.

Una pilem ogé ditampi ku kritik pilem khusus, kalayan difusi lega di sakumna dunya.

Martin Scorsese ngarahkeun remake anu unggul pikeun pilem gangster ieu di 2006 dina judul Nyusup. Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson, Mark Walbergh, Martin Sheen, Vera Farmiga, sareng Alec Baldwin dibéntangan.

 

Sumber gambar: Macguffin007 / Zona Navegant


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.