Pilem Anjing

Lassie

Anjing, sobat dalit lalaki, teu asing kana bioskop. Sapanjang sajarah, anjing parantos dibéntangan dina sajumlah signifikan pilem.

Sanaon nada komédi angger aya dina kaseueuran pilem anjing, aya ogé ruang pikeun petualangan sareng drama.

 Naon pilem anjing tanpa Lassie?

Sajumlah anjing alus tina sagala ras sareng ukuran parantos diarak dina layar ageung. Tapi hiji éta netepkeun precedent sareng muka jalan pikeun sato pendamping ieu janten bagian tina "sistem bintang" nyaéta Lassie.

Anjing Collie ieu lahir tina pikiran panulis Inggris Eric Knight, anu dina 1938 nyebarkeun carita éta Lassie: pulang. Suksésna sakedap. Dua taun ka hareup, carita na diterbitkeun deui, waktos ieu salaku novel. Tapi kasucian internasional bakal sumping di 1943. Diarahkeun ku Fred W. Wilcox sareng dibéntangan ku Roddy McDowall sareng Donald Crisp, pilem homonim bakal nandaan sateuacan sareng saatos ngeunaan sasatoan dina pilem sareng televisi.

Salaku data tambahan, pilem ieu ogé bakal nanggungjawaban kanggo ngalahirkeun bintang anu kasohor sadunya: gadis anu namina Elizabeth Taylor.

Langkungna Waktos, Lassie parantos ngabéntangan tujuh pilem tambahan, sajaba ti gaduh acara TV nyalira dina sababaraha waktos.

 Beethovenku Brian Levant (1992)

Beethoven

Mimiti 90an Éta Saint Bernard anu hébat anu ngambil alih box office pilem di seluruh dunya. Éta naékkeun sahandapeun $ 150 juta ngalawan anggaran anu henteu ngahontal $ 20.000.000.

Dibéntangan ku Charles Grodin, Bonnie Hunt Stanley Tucci, Oliver Platt, David Duchovny, sareng Joseph Gordon-Levitt.

Dina taun 1993 sekuel dileupaskeun, sami-sami suksés sareng pilem aslina.

Dibikeun tingkat réboot sareng remake anu tinggi, teu heran yén dina waktos anu moal jauh teuing urang bakal gaduh Lassie sareng Beethoven di bioskop.

 Hashiko Monogatariku Seijiro Koyama (1987)

Aya anjing terkenal, saluareun pilem anjing. Salah sahijina nyaéta Hachiko, spésimén tina balapan Akita anu riwayat cinta sareng kasatiaan ka tuanna parantos ngumbara di sagala penjuru planét.

Éta pilem Jepang paling luhur dina 1987. Kasuksésan na malah ngahasilkeun a remake buatan Hollywood anu dibéntangan ku Richard Gere di 2009 sareng Joan Allen

 101 urang Dalmatians, ku Clyde Geronimi sareng Wolfang Reitherman (1961)

Dihasilkeun ku Walt Disney nyalira, dumasar kana carita homonim anu ditulis ku British Doddie Smith.

Éta mangrupikeun kasét animasi klasik ti studio Mickey Mouse, kalis ku teu paduli ku jalanna jaman.

Salaku panasaran téhnis, éta pilem gerak munggaran anu nganggo xerografi. Prosés anu digunakeun pikeun nyalin kana permukaan anu sami imagén. Upami henteu pikeun solusi praktis ieu, para animator kedah ngagambar 101 Dalmatians hiji-hiji.

 101 Dalmatians: Langkung hirup ti kantos! ku Stephen Herek (1996)

Pantun pikeun adaptasi klasik animasi dina aksi nyata henteu dimimitian, sabab seueur anu percaya, Alice dina Wonderland ku Tim Burton (2010). Sareng anjeunna teraskeun sareng conto pilem anjing ieu, dumasar kana seueur urang Dalmati. Parantos di 1996, pembuatan ulang ieu ngajajah kamungkinan ékonomi anu hébat anu ditawarkeun prakték ieu ka studio.

Dina sababaraha hal, éta mangrupikeun salinan anu ampir pasti tina pilem animasi ti mimiti taun 60an. Kasuksésanna dumasarkeun kana penokohan Glenn Close ngeunaan penjahat dina carita: Cruela De Vil

 The Lady sareng Trampku Clyde Geronimi (1955)

saencan 101 urang Dalmatians, Walt Disney parantos ngusahakeun pilem anjing. Dumasar kana novel karya Ward Greene. Babad asmara ngalawan aturan sosial Amérika Cocker Spaniel anu anggun sareng anjing jalanan anu garelut. Protagonis, dina urutan meunang haté "mojang", sajaba ti persetujuan ti babaturanana jeung boga, kudu ngabuktikeun patut na.

 Pasangan tilu (Marley sareng kuring) ku David Frankel (2008)

Komedi sareng roman pikeun ngamimitian carita, drama dugi ka tungtungna. Dibintanginya Owen Wilson sareng Jennifer Aniston. Éta nyaritakeun petualangan kulawarga Amérika, nalika aranjeunna dibarengan ku Labrador anu effusive.

pilem anjing

Dumasar kana akun otobiografi John Grogan. Éta mangrupikeun pilem anjing paling luhur di abad ka-XNUMX

 Sahabat anjeunku Lasse Hallström (2017)

Dumasar kana novel karya W. Bruce Cameron Tujuan anjing. Diarahkeun ku Swéde Lasse Hallström, anu parantos ngambil alih pilem anu sanés sareng anjing salaku protagonis, versi Amérika tina Hachiko.

Pilem ieu ditakdirkeun ngalirkeun jempé kana papan iklan pilem di planet ieu. Dugi ka keluhan ngeunaan nyiksa sato nalika syuting narik perhatian. Langsung, asosiasi hak piaraan nyungkeun boikot pilem.

Pilem ieu ngasilkeun langkung ti $ 200 juta di box office. Seueur anu percaya yén episode protés ieu tungtungna langkung resep kana produksi sareng sanés tibalik.

 Frankkenantaraieku Tim Burton (2012)

 Anjing anu balik ti maot dina gaya Frankenstein pangsaéna, karakter pikasieuneun diciptakeun ku Mary Shelly. Salaku tambahan, dipidangkeun salaku pilem animasi pikeun sadaya pemirsa, kalayan téhnik gerak gerak. Éta ngan ukur tiasa kaluar tina pikiran Tim Burton.

 baudku Chris Williams (2008)

Produksi ieu ditakdirkeun pikeun maling sadaya perhatian nalika dinten-musim mimiti usum salju di taun 2008. Sahenteuna éta anu diarepkeun ku produserna. The perhatian bakal tungtungna monopolizing carita vampir sareng nonoman dibintanginya Kristen Stewart sareng Robert Pattinson.

Sanaos pasanggiri, baud janten salah sahiji anjing anu kawéntar di bioskop dina taun-taun ayeuna.

 Pilem anjing sanés

Dina sababaraha kasét, anjing sanés tokoh utama dina carita. Sanaos éta henteu nyegah aranjeunna tina maok sadayana perhatian. Salaku conto, Jack Russell Terriers anu ngiringan Jim Carrey sareng Jean Dujardin Topéng (1994) sareng di Artisna (2012).

Janten kumaha, pilem anjing terus ditampi di dunya. bioskop pikeun sakabeh kulawarga.

Sumber Gambar: Perriscope / Sababaraha Megas HD / QR Pilem


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.