Ngaran-ngaran Putri Disney

Putri Disney

Aya dunya gaib anu urang parantos diungkabkeun sacara praktis ti saprak urang dilahirkeun: Maksad abdi dunya Disney sareng takterhingga karakter anu parantos diciptakeun di sakurilingna. Teu bisa dihindari pikeun ngahubungkeun studio sareng istana anu dipikat, fantasi, petualangan sareng tangtosna: putri-putri klasikna. Papanggih sadayana Putri Disney sareng sejarahna sapanjang tulisan ieu. Disney Princesses mangrupikeun franchise anu paling berharga tina The Walt Disney Company.

Kami gaduh puluhan pilem animasi anu protagonisna awéwé awéwé geulis kalayan carita anu béda anu ngajarkeun urang nilai-nilai sapertos silaturahim, wani, marahmay, merdéka, hormat ka sasama lalaki sareng merjuangkeun cinta sajati, pikeun nyebatkeun sababaraha conto. Sanaos aya perdebatan ngeunaan interpretasi unggal carita, urang moal tiasa nolak yén caritaanana dikenal sacara internasional sareng yén aranjeunna parantos nandaan taun-taun mimiti kahirupan seueur budak awéwé ti mimiti abad ka tukang. Éta sababna waktos ieu garis waktu peluncuranana ditepikeun dina layar ageung, ogé tinjauan ringkes tina carita studio pilem mutuskeun pikeun nyaritakeun.

Kusabab komérsial, studio pilem ngabagi sadaya karakterna kana waralaba. Disney Princesses dimimitian taun 1937 sareng diwangun ku sabelas karakter dugi ka ayeuna: Snow White (1937), Cinderella (1950), Aurora (1959), Ariel (1989), Bella (1991), Jasmine (1992), Pocahontas (1995), Mulán (1998), Tiana (2009), Rapunzel (2010 ) sareng Mérida (2012).

Bodal salju

ieu kahiji ti putri Disney anu ditilepkeun ku panilitian éta layar ageung taun 1937 sareng anu ngagambarkeun peluncuran waralaba.

Dijieun ku Baraya Grimm, Snow White mangrupikeun putri ngora pisan anu ngagaduhan manah ageung: Anjeunna resep cicing sareng alam sareng sasatoan sareng cicing di kastil sareng indung tirina anu jahat anu teras-terasan ngancam. Carita éta lumangsung nalika indung tiri jahat konsultasi eunteung sihirna sareng anjeunna ngungkabkeun yén kageulisanana parantos dileungitkeun ku putri tirina. Ratu jahat janten gélo ku dengki sareng mutuskeun ngaleungitkeun Salju Bodas pikeun meunangkeun deui gelar awéwé anu paling geulis di karajaan; vassal anu tanggung jawab henteu tiasa ngarengsekeun tugas anu dipercayakeun sareng mamatahan putri pikeun kabur henteu kedah uih deui.

Salju Bodas ngamimitian perjalanan dimana anjeunna pendak sareng tujuh kurcaci kalayan kapribadian anu sangat aneh, aranjeunna langsung janten rerencangan anu paling alus sareng mutuskeun ngajak anjeunna tetep sareng aranjeunna. Sadayana lumangsung éndah, dugi ka hiji dinten anu goréng, ratu mendakan tempat anak awéwé tirina sareng némbongan di panto na nyamar salaku awéwé sepuh anu peryogi anu protagonis urang karunya. Dina rasa syukur, salaku bagian tina rencana jahat, awéwé kolot éta masihan perhatian sareng masihan anjeunna apel, anu diracun. Sapertos anu diarepkeun, dina gigitan anu munggaran awéwé ngora ambruk sareng murag kana saré anu jero anu anjeunna henteu bakal hudang.

Nalika babaturanana balik ti padamelan di tambang, aranjeunna mendakan jasad Salju Bodas sareng ngudag awéwé tua, anu maot saatos ragrag tina gawir. Henteu wani ngubur anjeunna, tujuh kurcaci mutuskeun ngahargaan baturna sareng kageulisanana dina gelas gelas anu aranjeunna bawa kembang unggal dinten. Sakedik waktos saatos, Pangeran Florian muncul anu kantos bogoh ka anjeunna. Nalika anjeunna dipindahkeun ningali kabogohna anu sujud, anjeunna mutuskeun kanggo masihan ciuman anu ngahudangkeun na tina saré anu jero.

Cinderella

Premiere pilem ieu lumangsung dina taun 1950 sareng karakter na diciptakeun ku Charles perrault Nanging versi dongéng anu paling populér diterbitkeun ku Baraya Grimm.

Carita na ngeunaan awéwé ngora anu yatim indung ti saprak lahir sareng aya di handapeun asuhan bapak tercinta na, anu pupus taun engké. Cinderella katinggaleun di jaga ku indung tirina sareng anjeunna kapaksa ngurus padamelan bumi sareng pikeun nyayogikeun pamenta ti bapak tiri na. Ngarepkeun dunya anu langkung saé, anjeunna teras ngupayakeun ningali sisi kahirupan anu caang; Sanaos padamelan sadidinten di bumi, anjeunna tetep ngajaga sumangetna bahagia sareng pinuh ku kahadéan.

Samentawis éta, raja mutuskeun yén parantos waktosna putra hiji-hijina nikah. Janten anjeunna ngatur bal anu hébat di istana pikeun milih calon pamajikanana, sadaya budak awéwé ti karajaan dipanggil ka acara éta. Cinderella nyusun baju pangsaéna pikeun didatangan, nanging bapak tiri sareng indung tiri jahat ngancurkeun pakéanna pikeun ngaleungitkeun kamungkinan hadir dina acara éta kusabab kageulisanana nyandak kasempetan. Raheut manah, anjeunna mimiti ceurik kanyenyerian.

Sababaraha menit saatosna, indung baptis peri na némbongan, anu ngahibur anjeunna ku mantra sareng tongkat sihirna sareng ngarobih kain lap anu anjeunna anggo kana baju paling éndah anu kantos anjeunna bayangkeun. Sarua anu sumping dibarengan ku sandal kaca ngagurilap sareng gerbong ngagurilap; kumaha waé éta mantra samentawis sareng bakal tamat tengah wengi. Jelas, pas pangeran ningali Cinderella lebet ka rohangan, anjeunna ngajempolan ku kageulisanana sareng ngajak anjeunna menari. Saatos ngurilingan istana sareng ngaraosan sonten sareng pangeran anu menawan, Cinderella nguping lagu-lagu jam dua welas sareng tanpa aya katerangan anu langkung lengkep, anjeunna mimiti lumpat nuju karétaana. Pangeran ngudag anjeunna sareng nyobian ngeureunkeunana tanpa hasil, hiji-hijina tapak tilas dirina nyaéta selop anu teu dihaja murag nalika hiber.

Jatuh asih ka awéwé anu misterius, pangeran maréntahkeun milarian anjeunna sareng nungtut hamba-hamba na milarian anjeunna sapanjang karajaan. Anjeunna naroskeun supados selop éta diusahakeun unggal budak awéwé di karajaan. Saatos sababaraha musibah anu kedah dialamkeun ku Cinderella, pangeran tungtungna mendakan anjeunna sareng ngalamar anjeunna. Ieu kumaha protagonis urang janten putri dina waktos éta.

kabita

Anu langkung dikenal salaku Sleeping Beauty, éta mangrupikeun carita anu debut di 1959 sareng didamel ku Charles Perrault sareng teras diadaptasi ku Brothers Grimm.

Plot kasebut museur kana laknat sumpah pikeun Aurora anu leutik, anu janten orok, disihir ku Maleficent jahat anu nga takdir putri janten saré anu abadi nalika anjeunna ngancik genep belas taun sareng ditusuk ku gelendong tina roda puteran. Kutukan éta ngan ukur tiasa dibatalkeun ku ciuman cinta sajati.

Raja, dina upaya ngaleupaskeun putrina tina nasib anu teu disedih, ngutus budak awéwé leutik cicing sareng tilu peri: Flora, Primavera sareng Fauna. Anu ngangkat Aurora salaku kaponakan awewe sareng nyumputkeun katurunan karajaan saleresna. Dina énjing ulang taun ka genep belasna, para peri ngirim Aurora pikeun ngumpulkeun stroberi kanggo nyiapkeun jajan sareng di dinya anjeunna pendak sareng Pangeran Philip anu moro di leuweung, éta cinta anu mimiti katingali sareng aranjeunna satuju ningali deui.

Aurora dibawa ka istana pikeun ngarayakeun ulang taunna sareng nyarioskeun anu leres ngeunaan masa lalakina, nanging Maleficent ngipnotis sareng ngantunkeun anjeunna ka tempat anu jauh di istana dimana distaff terakhir karajaan aya. Ieu kumaha nubuat kajantenan sareng Putri Aurora murag kana bobo anu langgeng. Aranjeunna mutuskeun ngajaga anjeunna di menara kastil ku ngajaga kembang ros dina pangkonanna.

Para peri ayana Pangeran Philip, sabab nguping gosip perkawis pendak sareng Aurora. Acan anjeunna kajebak ku Maleficent sahingga anjeunna henteu kantos tiasa ngaleungitkeun laknatna. Untungna, peri mantuan Felipe kabur ti cengkraman Maleficent anu robah jadi naga bahaya. Saatos konfrontasi anu nangtang, pangeran menang sareng tungtungna tiasa pendak sareng Aurora deui pikeun nyium anjeunna sareng ngabalikeun kutukan.

Ariel

Putri ngora ti Raja Triton, Ariel nyaéta putri duyung anu hirupna handapeun laut pinuh ku petualangan. Film fitur na dirilis dina taun 1989 sareng karakter na diciptakeun ku Hans Christian Andersen.

Obsesi-Na jeung dunya luar laut, nyandak The Little Mermaid ngajajah permukaan dina sababaraha kasempetan di perusahaan babaturanana anu hadé Sebastián sareng Flounder. Dina salah sahiji petualangan na, Ariel nyaksian badai kuat dimana awakna dina bahaya. Di dinya anjeunna pendak sareng Eric, pangeran ganteng anu anjeunna simpen sareng dibawa ka basisir laut. Anjeunna murag asih dina pandangan kahiji sareng mimiti nyanyi ka anjeunna. Nalika pangeran sumping, anjeunna ngagaduhan kasempetan pikeun ngupingkeunana sareng ningali rarayna; Nanging Ariel kedah kabur sababaraha detik saatos jalma sanés sumping nyalametkeun Eric.

Raja pareng Ariel balik ka luhur; nanging anjeunna nekad mendakan Eric. Kusabab kitu anjeunna ngadamel pakta sareng tukang sihir anu pangkuatna di sagara: Úrsula. Anu janji bakal ngajantenkeun anjeunna janten manusa di tukeran soantenna anu geulis dina hiji kaayaan: Upami dina dinten katilu di darat anjeunna henteu kénging ciuman pangeranna, Ariel bakal balik deui ka lautan sareng janten budakna. Putri Duyung Saeutik ditampi tanpa ragu sareng mecenghul ka dunya luar dimana anjeunna gancang mendakan Eric, anjeunna langsung mikawanoh rarayna sareng naroskeun nami na Ariel. Anjeunna teu tiasa ngajawab kumargi anjeunna teu gaduh sora. Bingung, anjeunna nganggap yén anjeunna sanés istrina anu misterius, tapi dina cara anu sami, Eric nawiskeun akomodasi sareng éta nalika hirup babarengan ngahudangkeun daya tarik anu muncul dina rapat kahijina.

Dina dinten katilu awéwé némbongan nyanyi di basisir laut, waktos pangeran ngadangu anjeunna, anjeunna diipnotis sareng mutuskeun nikah sareng anjeunna kusabab anjeunna yakin yén éta awéwé anu nyalametkeun nyawanya. Kana nguping béja, Ariel héran pisan. Sobat na Scuttle, anu mangrupakeun manuk camar, mendakan yén kabogoh masa depan éta sabenerna Ursula. Janten anjeunna nyusun rencana pikeun ngingetkeun Raja Triton sareng nyabotkeun manten.

Di tengah skandal anu dibéntangan sato laut, magrib sumping tanpa kawinan parantos disimpulkeun sareng Ariel sareng Úrsula balik deui ka bentuk aslina. Dina waktos éta pangeran sadar kalepatanana sareng nyobian nyalametkeun Ariel, nanging éta telat sareng Ariel ngagaduhan perjanjian pikeun ngahargaan. Triton nungtut kabébasan Ariel sareng nawiskeun pindah tempat sareng anjeunna. Senang, dukun nampi sareng ngilikan karajaan. Sakedap saatos Eric némbongan sareng tatu dukun ku kecapi, nyababkeun kacilakaan anu ngeureunkeun nyawa belut pelayanna. Dina amukan, Úrsula tumuh ukuran sareng janten mahluk raksasa sareng nyababkeun badai ku angin puyuh di laut.

Eric sareng Ariel aya dina bahaya, tapi dina momen tuah, Eric mendakan kapal tilelep anu ngatur maneuver bowsprit ngalangkungan awak Úrsula, pamustunganana ngahontal maotna. Kalayan ieu, sadaya kutukan anu diluncurkeun ku dukun parantos dibatalkeun sareng Raja Triton sakali deui dileupaskeun. Nyadar cinta sajati anu kagungan putrina sareng pangeran, Triton masihan izin Eric pikeun nikah ka putrina, tah ngancik Ariel deui janten manusa ambéh aranjeunna bakal hirup senang salawasna.

Bella

Kageulisan sareng sato binatang éta dirilis di bioskop taun 1991 sareng dumasar kana carita anu diciptakeun ku Jeanne Marie Leprince de Beaumont.

Bella mangrupikeun awéwé ngora anu calakan sareng ambisius anu henteu wareg ku naon anu ditawarkeun ku dunya anu saur anjeunna; Anjeunna cicing sareng bapakna Maurice sareng kecanduan maca. Gastón mangrupikeun nami suitor na, anjeunna mangrupikeun tukang moro kasohor anu sok ditolak ku Bella. Pilem dimimitian nalika lami pisan, pangeran egois dihukum ku tukang sihir nalika anjeunna sadar yén teu aya kahadéan dina haténa: Anjeunna ngajantenkeun anjeunna janten Binatang sareng ngéjaan mantra dina kastilna sadayana, kalebet unggal jalma dina dirina. Hiji-hijina cara pikeun megatkeun jampé nyaéta ngajantenkeun batur murag asih sareng anjeunna sateuacan kembang ros enchanted réngsé layu.

Di sisi anu sanésna, Bella bapakna ditéwak di istana angker. Anjeunna angkat nyalametkeun anjeunna sareng negosiasi sareng Binatang ku tukeur kabébasan pikeun bapakna. Perjanjianna ditutup sareng protagonis mimiti minuhan sadaya objék anu nyarios sareng marahmay pisan anu janten rerencangan sareng anjeunna. Saatos teu satuju sareng Binatang, Bella kabur ti benteng. Di tengah leuweung anjeunna mendakan sababaraha srigala lapar anu badé nyerang anjeunna, dina waktos éta Binatang nembongan nyalametkeun anjeunna. Kajadian éta nandaan mimiti silaturahim anu hébat nalika Bella balik deui ka istana sareng mimiti resep cicing di dinya.

Samentara éta di kampung, Maurice nyobian kéngingkeun bantosan anu diperyogikeun pikeun nyalametkeun putrina. Nanging, anjeunna henteu tiasa ngayakinkeun saha waé pikeun ngabantosan anjeunna dugi ka Gastón ngagaduhan ide pikeun nuduh anjeunna pikun sareng memeres Bella nikah ka anjeunna salaku tukeran nyingkahan kurungan bapakna di rumah sakit jiwa.

Deui di istana, sato sato mutuskeun pikeun ngatur tuangeun anu hébat pikeun Bella, anjeunna parantos bogoh ka anjeunna sareng diperyogikeun upami cintana dibales. Dina ahir magrib, si Binatang nawiskeun Bella ningali bapakna liwat eunteung sihir sareng mendakan gambar anu pikaresepeun tina ramana dina kaayaan anu rada sesah; jadi sato galak ngabébaskeun dirina supaya anjeunna tiasa nyalametkeun anjeunna. Anjeunna masihan anjeunna eunteung sareng anjeunna ninggalkeun benteng, nyésakeun sato galak sareng sadaya palayan manah. Harepan pegat mantra musna sareng waktos parantos béak.

Nalika Bella mendakan bapakna, anjeunna nyandak anjeunna ka bumi pikeun ngurus anjeunna. Sakedap saatos Gastón némbongan sareng dokter ti rumah sakit jiwa anu nuduh Maurice janten gélo, seueur désa anu ngiringan. Gastón ngajantenkeun tawaran na: Leungeun Bella ngagentos kabébasan bapakna. Bella nolak sareng ningalikeun éta Binatang ngalangkungan eunteung sihir pikeun mastikeun yén bapakna waras. Kapangaruhan ku Gastón, warga kota mutuskeun pikeun maéhan Binatang sabab nganggap anjeunna bahaya. Bella nyobian nyegah ngudag sareng dikonci di kolong bawah tanah, nanging anjeunna tiasa kabur berkat Chip, cangkir ngobrol anu nuturkeun anjeunna nalika anjeunna ngantunkeun kastil sareng aranjeunna ngamimitian perjalanan deui ka kastil pikeun ngingetkeun Sang Binatang.

Penduduk benteng sadar kana ancaman anu caket, aranjeunna ngajelaskeun rencana serangan sareng aranjeunna ngatur ngusir sadaya pangeusi kajabi ti Gastón. Anjeunna nekad pikeun maéhan Binatang anu Beauty parantos murag asih., Janten nalika anjeunna mendakanana, gelut hébat badé kaluar. Bella sanggup ngabayangkeun aranjeunna nalika anjeunna ngahontal kastil sareng buru-buru ngeureunkeun gelut.

Waktos Binatang ningali Bella deui, anjeunna malikeun deui karepna pikeun hirup sareng dina saat-saat lieur, Gastón nyerang anjeunna ti tukang, ngahasilkeun tatu anu ampir bisa nepi ka tiwasna. Dina momen-momen ieu, Gastón maot nalika anjeunna ragrag tina salah sahiji menara kastil. Bella lumpat pikeun ngabantosan Si Binatang sareng nalika anjeunna ngaku cinta, anjeunna kaleungitan kasadaran sareng Bella ceurik pisan. Detik engké, hujan cahaya dimimitian saeutik demi saeutik ngajantenkeun Binatang janten lalaki anu ganteng, Bella mikawanoh anjeunna langsung sareng aranjeunna ngégél cinta aranjeunna ku ciuman. Jampe rusak sareng sadaya pangeusi janten jalma deui.

Jasmine

Anjeunna protagonis anu kawéntar pilem aladdin, dileupaskeun taun 1992, carita aslina mangrupikeun bagian tina buku Sarébu Sareng Wengi asal Siria sareng anu ditarjamahkeun ku Galéri Antoin.

Jasmine mangrupikeun putri ti kota Agrabah, anjeunna rumaos sesep ku kahirupan anu pinuh ku larangan anu diperyogikeun jabatan karajaanna, janten anjeunna mutuskeun kabur ti istana diasah salaku rakyat biasa. Éta di salah sahiji jalan dimana anjeunna pendak sareng Aladdin, maling ngora anu sobat dalitna monyét. Aranjeunna sonten sasarengan sareng ngobrol dugi ka silih kenal, dina akhir siang Aladdin ditahan. Putri éta ngungkabkeun idéntitasna sareng nungtut dibébaskeun sobatna, nanging perwira hapunten nyatakeun yén éta téh paréntah langsung ti Jafar sareng yén aranjeunna henteu tiasa ditolak. Jasmine langsung angkat ka Jafar pikeun maréntahkeun Aladdin dileupaskeun, tapi Jafar ngabohong ka anjeunna sareng nyarios yén anjeunna parantos dieksekusi.

Aladdin kabur sareng dikirim kana misi dimana anjeunna ngagaduhan lampu sulap sareng karpét ngalayang. Lampu éta parantos néwak jin anu bakal masihan tilu hajat ka tuanna. Janten anjeunna mutuskeun pikeun ngudag Jasmine anu dipikacinta sareng hoyong janten pangeran. Jin nyanggakeun kahoyongna janten anjeunna ngagaduhan kasempetan kanggo sumping ka istana pikeun ngarayu putri sareng gaduh kasempetan pikeun nikah ka anjeunna. Saatos jalan romantis Jasmine mikawanoh anjeunna sareng Aladdin ngajelaskeun yén anjeunna ogé ngagunakeun baju sapertos jalma normal pikeun kabur tina kahirupanana.. Aranjeunna murag asih sareng mutuskeun nikah.

Nalika Jafar mendakan lampu sihir, anjeunna mendakan charade Aladdin sareng ngilikan kota: anjeunna néwak sultan sareng putri sareng ngungkabkeun identitas leres Aladdin. Akhirna penjahat janten jin paling kuat di jagad raya ku kahoyongna nyalira sareng dikonci dina lampu sulap ku cara bubu. Putri tungtungna tiasa ngahijikeun deui sareng Aladdin anu dipikacinta sareng aranjeunna kéngingkeun ijin sultan pikeun nikah.

Pocahontas

Anjeunna hiji-hijina putri anu asalna ti étnik Amérika. Dileupaskeun ku diajar di 1995 sareng didamel ku Glen Keane.

Anjeunna awéwé ngora kalayan sumanget bébas sareng seueur kakuatan. Anjeunna mangrupikeun putri tertua tina kapala suku sareng parantos tunangan ti saprak alit sareng prajurit penting anu namina Kocoum; Nanging anjeunna henteu pernah ngaraos cinta anu sajati pikeun anjeunna.

Nalika padumuk sumping di kampungna, anjeunna pendak sareng John Smith, saha anjeunna ngamimitian silaturahmi sareng engké parasaanna jero. Nalika tunangan putri sadar kaayaan éta, anjeunna nangtang John dina pertandingan dimana Kocoum maot. Suku nyandak John tahanan sareng ngahukum anjeunna maot.

Pocahontas ngaheéat kakasihna ti éksékusi, nanging kaasihna moal tiasa neraskeun sabab John Smith kedah angkat ka London sareng anjeunna henteu tiasa ngiringan anjeunna. Cinta maranéhanana direureuhkeun sareng aranjeunna pamitan.

Mulan

Anjeunna debut di layar lebar di 1998, Anjeunna wanoja gagah asal Asia sareng sanaos henteu ngagaduhan gelar karajaan, anjeunna naék kana jabatan putri kusabab prestasi hébat anu dilakukeun ku nagara na.

Plot ieu lumangsung nalika aya perang dimana masing-masing kulawarga kedah ngirim jalu pikeun perang. Samentawis éta, Mulan nuju dilatih janten calon pamajikan anu bakal diconto. Anjeunna henteu resep ku nasib anu parantos ditetepkeun sareng mutuskeun kabur ti bumi pikeun ngabantosan umatna dina perang. Anjeunna pura-pura janten lalaki ti kulawargana sareng ngamimitian persiapan na pikeun merangan.

Saatos seueur kakirangan, anjeunna tungtungna kéngingkeun katerampilan anu diperyogikeun sareng hatur nuhun ka anjeunna sareng taktikna, aranjeunna berhasil menangkeun perang sareng nyegah pupusna Kaisar. Rahayat ngakuan tindakan heroikna sareng ngingetan anjeunna ku nawiskeun pos anu penting pikeun tentara, anu anjeunna nolak balik ka kulawargana.

Tiana

Anjeunna protagonis pilem Tiana y el Sapo, anu dirilis dina 2009. Anjeunna dicirikeun ku janten putri warna anu munggaran di dunya Disney. Éta dumasar kana buku anu ditulis ku ED Baker sareng Brothers Grimm.

Tiana nyaéta palayan ngora anu ngimpi hiji dinten ngagaduhan réstoran nyalira, anjeunna ngagaduhan tempat anu sampurna dina pipikiran. Nanging, anjeunna terang yén tempat éta badé dijual ka anu nawar anu saé pisan sareng ilusi na musnah.

Di dinya anjeunna pendak sareng Pangeran Naveen, ngajantenkeun bangkong pikeun ngajalankeun kahirupan anu pinuh, teu paduli sareng males. Pangeran bakal ngajaga bentuk éta dugi ka anjeunna nampi ciuman, janten anjeunna ngayakinkeun Tiana pikeun nyium anjeunna salaku pertukaran pikeun masihan anjeunna bagian tina rejeki na pikeun ngahontal impian janten boga réstoran na. Anjeunna nampi tapi rencana na salah sareng Tiana tungtungna ngajantenkeun ogé amfibi, janten duaan dina petualangan milari pendeta voodoo pikeun nyungkeun bantosanna.

Perjalanan éta pinuh ku pelajaran kahirupan sareng aranjeunna tungtungna bogoh ka kapribadianna ngarah mutuskeun pikeun nikah, bahkan dina bentuk bangkongna. Heran, ku ngégél nikahna sareng ciuman, duanana karakter janten manusa sareng Tiana janten putri.

Rapunzel

Tangled, nyaéta judul pilem anu dibintanginya sareng anu dirilis dina 2010. Éta dumasarkeun kana salah sahiji carita anu diciptakeun ku Brothers Grimm. Éta pilem putri Disney anu munggaran komputer dihasilkeun kalayan animasi 3D.

Rapunzel dicirikeun ku rambut pirang panjang. Sareng carita nyaritakeun kalahiranana sareng perayaan anu dilakukeun ku raja-raja pikeun ngahargaan dirina, tapi anjeunna diculik sareng digedékeun ku Gothel jahat anu ngajaga anjeunna di menara pikeun ngamangpaatkeun kakuatan gaib anu dikandung dina rambutna. Salami 18 taun, putri cicing dina kapercayaan yén Gothel nyaéta indungna sareng yén dunya luar teuing bahaya.

Samentara éta di kastil aya perampokan, salah saurang maling kabur sareng mendakan tempat dimana Rapunzel disumputkeun ti dunya. Anjeunna mutuskeun pikeun naék menara, janten putri gelut deui sareng sambel anjeunna pingsan. Teras, anjeunna ngempelkeun kakuatan pikeun kaluar ka dunya luar, mendakan kaleresan jaman baheula sareng bogoh ka tukang maling anu namina Eugene anu tungtungna anjeunna kawin.

Merida

Protagonis pilem Indomitable, Merida mangrupikeun putri berambut beureum rumaja anu carita na diciptakeun ku Brenda Chapman sareng disetél di Skotlandia abad pertengahan. Éta dikembangkeun ku Pixar sareng Disney.

Peranna anu teu ajeg ngadorong anjeunna hoyong nyandak kaputusan nyalira dina kahirupan kumargi sepuhna ngajangjikeun tanganna pikeun nikah ka putra salah sahiji sekutu na, perlakuan anu Mérida nolak sareng anu ngahasilkeun huru-hara di karajaan kusabab tantangan tradisi. .

Putri nyiar bantosan ti awéwé sepuh anu anjeunna negosiasi pikeun ngarobih nasibna ku mantra, anu ngajantenkeun anjeunna janten biruang. Kalayan bantosan indungna, aranjeunna milarian mantra ngalangkungan sababaraha petualangan anu ngajantenkeun Mérida diajar nilai-nilai anu paling penting dina kahirupan.

Carita Merida bénten sareng carita sésa putri Disney, éta henteu museur kana kacintaanna pikeun pangeran. Sabalikna, éta nyarioskeun langkung seueur ngeunaan hubungan sadulur antara duduluran sareng sepuh, dina cara anu sami ngeunaan masalah ayeuna sapertos perasaan kamerdekaan sareng pemberontakan anu tiasa ditingalikeun ku nonoman.

Kusabab carita na masih valid, Disney parantos mutuskeun pikeun ngaluncurkeun vérsi aksi langsung kalayan suksés pisan: Cinderella di 2015 sareng Beauty and the Beast di 2017. Éta parantos diumumkeun yén vérsi Aladdin sareng Mulan bakal dileupaskeun taun-taun salajengna.

Dimana sesa Putri Dunya Disney?

Salaku tambahan pikeun Disney Princesses anu ngawangun franchise, aya seueur anu sanés anu ngagaduhan carita anu aya hubunganana pikeun panilitian. Kitu deui kasus Elsa sareng Anna (Beku: karajaan és), ogé Putri Sofia, Moana, Megara (Hercules) sareng Esmeralda (The Hunchback of Notre Dame). Tapi, aranjeunna henteu dianggap dina franchise saprak peluncuran éta anyar atanapi henteu suksés pisan, éta ogé kusabab sababaraha gaduh kasuksésan hébat nyalira.

kumaha oge kamungkinan pisan yén aranjeunna bakal dinobatkeun sababaraha taun ka pengker saprak waralaba sok teras-terasan diperbarui anu kalebet ti kostum dugi ka anggota énggal.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.