Lagu Beatles

The beatles

Naon waé penilaian positip, kecap sipat naon waé anu dianggo pikeun ngajelaskeun musik kuartet Liverpool ieu, bakal ngulang deui naon anu diucapkeun sarebu kali. Kusabab The Beatles salaku istilah, salaku konsép, éta nyalira sinonim sareng kualitas, inovasi, rock and roll (rock and roll alus). Éta sinonim sareng musik, budaya, sareng kasuksésan.

Maka urang bakal daptar sababaraha lagu Beatles pangsaéna. Sakumaha urang sering nyarios, pasti bakal aya seueur lagu sanés anu ogé tiasa aya di dieu, ti band mitos ieu.

Daptar sababaraha lagu pangsaéna ku The Beatles

Entong ngantep kuring

  Dirékam dina 28 Januari 1969 sareng diterbitkeun dina akhir April taun anu sami. Pangarang disababkeun ku duét Lennon / McCartney, sanaos seueur anu ngémutan yén ngan anu baheula ngerjakeun komposisi na. Lagu na ngahontal posisi nomer hiji dina grafik Australia, Kanada sareng Swiss.

Beatles

Hei Yud

Dirékam antara 31 Juli sareng 1 Agustus 1968, ogé didugikeun ka Lennon / McCartney. Pikeun majalah Rolling Stone, éta lagu kadalapan anu terbaik sepanjang waktos. Jam 7.11 menit, éta janten single pangpanjangna anu pencét tempat nomer hiji dina grafik AS. Éta ogé topped chart di Inggris, Kanada, Belanda, Selandia Baru, Jérman, Irlandia, Australia sareng Perancis. Pikeun kaseueuran masarakat, ieu lagu Beatles pangsaéna.

Halo, wilujeung angkat

Dirékam antara 2 Oktober sareng 2 Nopémber 1967 di EMI Studios di London. Sanaos ogé didugikeun ka duét Lennon / McCarney, aya anu nyatakeun yén ieu anu terakhir anu nyusunna, salami rutinitas improvisasi di dapurna. John Lennon siga anjeunna henteu resep pisan kana lagu ieu. Nomer 1 di Inggris, Amérika Serikat, Kanada, Walanda, Norwegia, Jérman, Selandia Baru sareng Australia.

Penny lane

Dirékam antara 29 Désémber 1966 sareng 17 Januari 1967. Pangguna rateyourmusic.com aranjeunna katalog salaku single anu pangsaéna dina sajarah, sedengkeun majalah Rolling Stone masihan undakan 449 dina peringkat na kalayan Lagu 500 Terbaik sepanjang waktos. Lirikna ngarujuk kana hiji jalan di Liverpool anu biasa dibéréndélkeun ku Lennon sareng McCartney babarengan nganggo beus ka pusat kota. Nomer 1 dina bagan musik Amérika Serikat, Kanada, Walanda, Selandia Baru, Australia sareng Jérman.

Kapal selam konéng

Dirékam antara 26 Méi sareng 1966 Juni XNUMX di studio EMI di London. Seueur anu ngaitkeun ideu kapal selam konéng sareng narkoba, sanaos Paul McCartney nyatakeun yén ideu éta ngan saukur datang kana hiji dinten, sareng éta hiji-hijina pakaitna anu tiasa anjeunna pikirkeun nyaéta sababaraha manisan anu kantos anjeunna raoskeun di Yunani. Sakedik anu percanten ka anjeunna. Éta mangrupikeun tangga lagu paling luhur pikeun Inggris, Kanada, Walanda, Norwégia, Jérman, Irlandia, Selandia Baru sareng Australia.

Sawah stawberry salamina

Kacatet dina sababaraha waktos di 1968, téma diideuan ku kenangan John Lennon ngeunaan TK anu diiluan nalika budak, tepatna disebut Stawberry salamina. Nomer 1 di Walanda, Norwégia sareng Australia. Numutkeun ka réngking majalah Rolling Stone, ieu mangrupikeun lagu pangsaéna tujuh puluh tujuh anu terbaik sepanjang waktos.

Sadaya anu anjeun butuhkeun nyaéta cinta

Dirékam antara 14 sareng 25 Juni 1967, lagu ieu anu pangheulana disiarkeun dina televisi sacara internasional, ngahontal 30 nagara sareng langkung ti 400 juta pemirsa. Éta ngahontal bagian luhur daptar nagara sapertos Amérika Serikat, Selandia Anyar, Norwegia sareng Inggris, sareng anu sanésna.

Pulas & Gorowok

The Beatles ngaliput lagu populér ieu anu ditulis ku Phil Medley sareng Bert Russell na kalebetkeun kana album studio munggaranna "Punten Punten Kuring”. Tangtosna versi quartet Liverpool mangrupikeun lagu anu paling dikenal.

kamari

Éta kacatet dina hiji dinten, 14 Juni 1965. Disusun ku Paul McCartney, numutkeun kana Guinness Book of Records, Éta lagu kalayan pangaluaran siaran dina radio sadunya. Éta ogé lagu anu paling lengkep dina sajarah musik, kalayan langkung ti 1600 tafsir ulang.

Kuring ningali manehna nangtung di dinya

Dirékam tanggal 11 Pébruari 1963, ieu lagu anu mukaan album debut bandna "Punten, punten abdi". Pikeun majalah Rolling Stone, éta nempatan posisi 139 dina réngking kalayan 500 lagu terbaik sepanjang waktos.

Abdi hoyong nyekel leungeun anjeun

Dirékam 17 Oktober 1963, Lagu ieu mangrupikeun lagu anu muka panto suksés pikeun band di Amérika Serikat. Langkung ti 15 juta éksemplar tina single ieu parantos dijual, janten paling nguntungkeun tina band. Numutkeun kana daptar majalah Rolling Stone, éta urutan nomer 16. Salian ti Amérika Serikat, éta ngahontal nomer 1 dina obrolan Karajaan Inggris, Norwégia, Jérman, Australia sareng Kanada

beatles

Tanggal Beatles: 1969 Ruj: LMK-LIB2-131204 / LES BEATLES 30.jpg

Keun baé

Pikeun seueur, ieu lagu perpisahan band. Nyatana, éta mangrupikeun anu terakhir anu dirilis sateuacan dibubarkeun. McCartney nyarios dina wawancara yén lirik lagu na asup ka pipikiranana saatos almarhum indungna némbongan ka anjeunna dina impian, langsung di tengah sési rekaman anu ngagalura tina albeum mandiri. "Gampang, sadayana bakal saé. Keun baé". Sanaon McCartney henteu bahagia ku hasil lagu (sareng sakabeh albeum), téma na ngahontal nomer 1 di sagala rupa pasar, kalebet Inggris, Kanada, Amérika Serikat, sareng Norwégia.

 Datang babarengan

Dirékam 12-30 Juni 1969. Asalna, éta mangrupikeun a slogan pariwara John Lennon nyerat pikeun Timothy Leary sateuacan pamilihan umum California. Tapi proyék éta ujug-ujug kaganggu, saatos calon na tungtungna panjara kusabab kagungan Marijuana.

Isukan Pernah Nyaho

Dianggap salaku paling lagu eksperimen sareng psychedelic tina band. John Lennon nyandak salaku titik awal pikeun ngahijikeun lirik téma ieu, buku Pangalaman Psychedelic, ditulis ku Tomothy Leary, Richard Alpert sareng Ralph Metzen.

Sareng mikir yén aranjeunna ngan ukur babarengan salami 10 taun ...

 

Sumber gambar: El Meme / Otak Statistik / Kultus - Anu Katilu


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.