Eurovision 2018-2019

Eurovision 2018

Sakumaha biasa, Éropa ngarayakeun festival lagu klasik na anu disebat Eurovision sadaya anggota Uni Panyiaran Éropa (EBU) ilubiung. Éta mangrupikeun festival musik taunan kalayan pamirsa pangageungna di dunya: Parantos ngahontal pemirsa 600 juta pemirsa sacara internasional! Éta parantos disiarkeun sacara teu kaganggu ti saprak 1956, janten éta kontés TV pangkolotna sareng éta masih berlaku, naha éta festival dipasihan Guinness Record di 2015. Taun ayeuna, Eurovision 2018 dilaksanakeun di Altice Arena di kota Lisbon, Portugal tanggal 8, 10 sareng 12 Mei.

Festival ieu dipikaterang ku utamina ngamajukeun jinisna pop. Nembe genre anu sanés parantos dilebetkeun sapertos tango, arab, jogét, rap, rock, punk sareng musik éléktronik. Baca deui pikeun milarian terang sadayana anu kajantenan di Eurovision 2018!

Téma sareng ulasan umum Eurovision 2018

Slogan utama nyaéta "Sadayana!" ditarjamahkeun kana basa Spanyol salaku "Sadayana dina kapal." The Tématis nyarioskeun pentingna kagiatan lautan sareng maritim anu ngagambarkeun aspek mendasar pikeun ékonomi nagara tuan rumah. Lambang ngalambangkeun kéong, anu ngalirkeun nilai-nilai kaanekaragaman, hormat sareng toleransi.

Sadayana Sumping!

Acara ieu dilakukeun ku Silvia Alberto, Catalina Furtado, Filomena Cautela sareng Daniela Ruah. Eurovision 2018 kagungan a partisipasi hébat nagara 43 dina total! Anu meunang nyaéta nagara Israél ku lagu "Toy" anu dilakukeun ku penyanyi Israél sareng DJ Netta Barzilai. Lagu na diayunkeun salaku salah sahiji karesep penghargaan sababaraha bulan sateuacan festival. Unggal festival diwangun ku sési éliminasi: 2 semi-final sareng final grand sapanjang dinten anu béda dina acara.

Sateuacan ngawitan péstival, adat pikeun ngalakukeun undian semi-final. Upami kitu Portugal, Spanyol, Jérman, Inggris, Perancis sareng Italia parantos ngaliwat otomatis ka final. Sésa nagara bersaing meunang tempatna dina dua semifinal dina 8 sareng 9 Mei dimana 10 nagara anu ngagaduhan sora pangluhurna dina unggal semifinal asup ka final pamungkas dina tanggal 12.

Semifinal 1

Éta ngandung 19 nagara sareng mungkin 8. Daptar nagara anu bersaing dina wengi semifinal 1 Eurovision 2018 sapertos kieu:

  • Bélarus
  • Bulgaria
  • Lituania
  • Albania
  • Bélgia
  • Céko
  • Azerbaijan
  • Islandia
  • Éstonia
  • Israél
  • Austria
  • Swiss
  • Finlandia
  • Siprus
  • Arménia
  • Yunani
  • Makédonia
  • Croacia
  • Irlandia

Ngan 10 nagara anu kéngingkeun jalan ka final kalayan urutan pilihan sapertos kieu: Israél, Siprus, Céko, Austria, Éstonia, Irlandia, Bulgaria, Albania, Lituania sareng Finlandia.

Lima lagu karesep sareng sora-sora aranjeunna nyaéta kieu:

  1. Cocooan. Palaku: Netta (Israel) - 283 poin
  2. Seuneu. Palaku: Eleni Foureira (Siprus) - 262 poin
  3. Ngabohong ka Kuring. Palaku: Mikolas Josef (Céko) - 232 poin
  4. Teu aya sanes tapi Anjeun. Pamaén: Cesár Sampson (Austria) - 231 poin
  5. La Forza. Palaku: Alekseev (Bélarus) - 201 poin

Semifinal 2

The mungkin 10 sareng 18 nagara anu ilubiung, contenders dibéréndélkeun di handap:

  • Sérbia
  • Romania
  • Norwégia
  • San Marino
  • Dénmark
  • Rusia
  • Moldova
  • Australia
  • Walanda
  • Malta
  • Polandia
  • Géorgia
  • Hungaria
  • Latvia
  • Suecia
  • Slovénia
  • Wikivoyage
  • Monténégro

Peringkat anu pikaresep tina 10 nagara anu maju ka final nyaéta kieu: Norwégia, Swédia, Moldova, Australia, Dénmark, Ukraina, Walanda, Slovenia, Sérbia sareng Hungaria.

Undian pikeun 5 luhur dina semi-final kadua dipidangkeun di handap:

  1. Éta Kumaha Anjeun Nulis Lagu. Palaku: Alexander Rybak (Norwégia) - 266 poin
  2. Darso Anjeun Pareum. Palaku: Benjamin Ingrosso (Swédia) - 254 poin
  3. Ari Untung Kuring. Palaku: DoReDos (Moldova) - 235 poin
  4. Urang ngagaduhan Cinta. Palaku: Jessica Mauboy (Australia) - 212 poin
  5. Taneuh luhur. Palaku: Rasmussen (Dénmark) - 204 poin

Bagéan tina kejutan hébat wengi dianggap diskualifikasi Polandia, Latvia sareng Malta anu lagu na mangrupikeun lagu favorit salami bulan-bulan saacanna nepi ka final kontes. Di sisi anu sanésna, Eurovision 2018 mangrupikeun édisi dimana Rusia sareng Romania henteu lolos salaku finalis pikeun kahiji kalina dina sajarah.

final

Poé badag final dilaksanakeun dina mungkin 12. Peserta diwangun ti 10 nagara anu diklasifikasikeun tina semifinal kahiji sareng kadua, sajaba ti genep nagara anu lulus otomatis. Janten jumlahna 26 finalis pasanggiri dina Eurovision 2018 sareng aranjeunna masihan acara anu hadé pikeun anu nonton.

Tabel posisi pikeun final Eurovision 2018 ngémutan 26 finalis nyaéta sapertos kieu:

  1. Cocooan. Palaku: Netta (Israel) - 529 poin
  2. Seuneu. Palaku: Eleni Foureira (Siprus) - 436 poin
  3. Teu aya sanes tapi Anjeun. Pamaén: Cesár Sampson (Austria) - 342 poin
  4. Anjeun Nyanggakeun Kuring Leumpang Nyorangan. Palaku: Michael Schulte (Jérman) - 340 poin
  5. Non mi avete fatto niente. Palaku: Ermal Meta & Fabrizio Moro - 308 poin
  6. Ngabohong ka Kuring. Palaku: Mikolas Josef (Céko) - 281 poin
  7. Darso Anjeun Pareum. Palaku: Benjamin Ingrosso (Swédia) - 274 poin
  8. La Forza. Palaku: Alekseev (Bélarus) - 245 poin
  9. Taneuh luhur. Palaku: Rasmussen (Dénmark) - 226 poin
  10. Nova Deca. Palaku: Sanja Ilić & Balkanika (Sérbia) - 113 poin
  11. Palaku Pelaku: Eugent Bushpepa (Albania) - 184 poin
  12. Nalika Urang Sepuh. Palaku: Ieva Zasimauskaitė (Lituania) - 181 poin
  13. Karunya. Palaku: Madame Monsieur (Perancis) - 173 poin
  14. Tulang. Palaku: EQUINOX (Bulgaria) - 166 poin
  15. Éta Kumaha Anjeun Nulis Lagu. Palaku: Alexander Rybak (Norwégia) - 144 poin
  16. Babarengan. Palaku: Ryan O'Shaughnessy (Irlandia) - 136 poin
  17. Handapeun Tangga. Palaku: Mélovin (Ukraina) - 130 poin
  18. Ngalanggar Di Aranjeunna. Palaku: Waylon (Walanda) - 121 poin
  19. Nova Deca. Palaku: Sanja Ilić & Balkanika (Sérbia) - 113 poin
  20. Urang ngagaduhan Cinta. Palaku: Jessica Mauboy (Australia) - 99 poin
  21. Viszlát nyár. Palaku: AWS (Hungaria) - 93 poin
  22. Hvala, ne! Palaku: Lea Sirk (Slovenia) - 64 poin
  23. Lagu anjeun. Panarjamah: Alfred García sareng Amaia Romero (Spanyol) - 61 poin
  24. Badai. Palaku: SuRie (Inggris) - 48 poin
  25. Monster. Palaku: Saara Aalto (Finlandia) - 46 poin
  26. Atanapi Jardim. Palaku: Cláudia Pascoal (Portugal) - 39 poin

Di tengah harepan, kontropérsi sareng daptar paporit, diumumkeun lagu meunangna gedé peuting: cocooan! Dipigawe ku DJ / penyanyi sareng Netta kalayan skor nyapu. Prestasina museur kana budaya Jepang, anu ngahasilkeun kontropérsi nalika anjeunna nyobi pikeun nyocogkeun budaya Jepang saprak baju, gaya rambut sareng makeup anu jelas diideuan ku budaya Jepang.

Fakta anu pikaresepeun ngeunaan eurovision ...

Salaku tambahan kana tuduhan ngeunaan performa Netta Barzilai, aya tindakan sanés anu masihan seueur pembicaraan nalika final. Nya sapertos kitu Pagelaran SuRie, dimana kipas naék kana panggung sareng nyandak mikropon na pikeun ngutarakeun sababaraha pamikiran pulitikna, jalma éta engké diidentifikasi minangka aktivis politik. Panitia teras nawiskeun SuRie hiji pagelaran ulang, nanging tawaran éta ditolak sareng acara diteruskeun sareng jadwal anu parantos ditangtoskeun.

Di sisi séjén, Cina nyaring sababaraha bagéan pagelaran kontestan sabab nunjukkeun simbol atanapi jogét anu nyebatkeun homoseksualitas nalika semifinal mimiti Eurovision 2018. Alesan naha éta EBU ngagantungkeun kontrak na sareng stasiun di nagara éta ku nyatakeun yén éta sanés mangrupikeun pasangan anu sajajar sareng nilai inklusif anu aranjeunna nyobian promosikeun sareng ngarayakeun ngalangkungan musik. Akibatna nyaéta gantung transmisi semifinal kadua sareng final final di nagara éta. 

Siap-siap pikeun Eurovision 2019!

Kami gaduh Israél salaku host urang salajengna! Israél parantos ngajabat salaku nagara induk sababaraha kali: dina 1979 sareng 1999.

EBU ngumumkeun dina 13 Séptémber 2018 yén kota anu bakal janten tuan rumah acara éta bakal Tel Aviv pikeun Eurovision 2019. Éta bakal lumangsung dina sababaraha dinten 14, 16 sareng 18 Mei di Pusat Konvensi Internasional (Expo Tel Aviv).

Kontes bakal lumangsung dina Paviliun 2 Pusat Konvénsi Internasional anu kapasitasna sakitar 10 rébu urang. Mertimbangkeun kanyataan ieu, Eurovision 2019 bakal ngagaduhan kapasitas anu langkung alit tibatan édisi sateuacanna di Lisbon. Nanging, salah sahiji koran panggedéna di Israel ngumumkeun yén ngan ukur 4 rébu tikét bakal dijual. Ieu, kusabab rohangan 2 rebu jalma bakal dipeungpeuk ku kaméra sareng panggung, sedengkeun sésana bakal ditangtoskeun pikeun Uni Panyiaran Éropa.

Umumna penjualan tikét dimimitian antara bulan Désémber sareng Januari. Penting pikeun ngémutan yén distributor sareng hargana bénten-bénten unggal taun, janten anjeun kedah waspada kana berita naon waé. Harga pertengahan tingkat gaduh a biaya rata-rata 60 euro kanggo unggal semifinal sareng 150 euro kanggo kontes final.

Tong asa-asa upami anjeun henteu kéngingkeun tikét anjeun dina babak kahiji atanapi kadua. Kusabab dina jenis acara ieu, tikét tiasa ditangtoskeun pikeun tanggal anu caket kana acara éta ku alesan pamasaran pikeun nyebarkeun acara kalayan "laris" atanapi "laris." Nanging, pikeun ningkatkeun kasempetan ngiringan kontes, éta disarankeun pikeun ngiluan klub kipas resmi Eurovision sabab ngagaduhan bagian tikét ageung anu disayogikeun pikeun anggotana. Lokasina biasana caket kana panggung!

gal Gadot

Gal Gadot, aktris Israél anu kawéntar diulem pikeun ngayakeun Erurovisión 2019, partisipasi na teu acan dikonfirmasi.

Aya tilu kota anu tiasa janten peran host: Tel Aviv, Eilat sareng Yerusalem, anu terakhir parantos ngiringan janten tempat dina dua acara sateuacana yén festival éta diayakeun di nagara anu sami. Panitia acara mastikeun yén Tel Aviv pakait sareng kota sareng proposal anu pangsaéna pikeun acara éta, sanaos sadayana usul na janten conto. Sajauh festival ieu ngagaduhan partisipasi 30 nagara.

Di sisi séjén, aya sababaraha démo ngalawan Israél salaku tempat pikeun kontes. Israél nyanghareup a kaayaan politik anu sesah, janten sabab anu utami anu teu satuju nyaéta jabatan politikna sareng tindakan anu dilakukeun ka nagara-nagara sanés. Nagara sapertos Karajaan Inggris, Swédia sareng Islandia nganggap yén ngayakeun Eurovision di nagara éta mangrupikeun palanggaran hak asasi manusa sareng ngusulkeun ngaluarkeunana tina acara éta.

Sajaba ti, di EBU parantos ngaluarkeun pernyataan resmi anu ngumumkeun yén kaamanan acara téh paling penting pikeun rencana pikeun ngalanjutkeun jalanna. Perdana menteri diarepkeun ngajamin kaamanan dina sagala aspek, ogé kabébasan gerak supados sadaya pameget anu hoyong tiasa ngiringan dina acara henteu paduli kabangsaan na. Aranjeunna nganggap yén hormat pikeun nilai-nilai inklusi sareng karagaman mangrupikeun dasar pikeun kajadian Eurovision sareng kedah dihormat ku sadaya nagara host.

Tanpa ragu, musik ngahijikeun jalma, budaya sareng ngajantenkeun émosi supados balaréa ageung nyambung ngalangkungan mélodi sareng lirik. Kuring ngajak anjeun nganjang ka halaman resmi Eurovision kanggo langkung seueur édisi 2018 sareng kamajuan taun salajengna.

Entong kaleungitan detailna pikeun édisi salajengna bakal seueur anu nyarios!


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.