Enya

Enya

Enya nyaéta Artis Irlandia anu parantos ngajual paling albeum dina sajarah, ngan ukur aya tukangeun U2.

Anjeunna parantos leres janten ikon musik jaman anyar, janten penyanyi tersukses di tren ieu. Salapan albeum studio sareng lima kompilasi, kasarna ngawangun karir anu numutkeun perkiraan ku majalah ForbesAranjeunna parantos ngahasilkeun langkung ti 100.000.000 Euro, pas tina penjualan rékor.

Gaya na teu tiasa disalahkeun. Sorana parantos "dibandingkeun" sareng sora malaikat sareng pameget na aya rébuan di panjuru dunya. Sanaos tangtosna aya ogé seueur anu nyatakeun lawan anu kuat dina musikna pinuh ku lapisan sareng lapisan super sorana nyalira, nentang "tanpa wates".

Kulawarga panyanyi

Eithne Ni Bhraonain mangrupikeun ka genep tina salapan duduluran, sadayana raket patalina sareng musik. Pangaruh musik parantos saé pisan, dina taun 1970, tilu diantarana (Márie, Ciarán sareng Pol), dibarengan ku paman kembarna Noel sareng Pádraig Dunnan, kabentuk Clannad. Band ieu dimimitian ku nyampur unsur-unsur umur anyar sareng musik rock, folk sareng Celtic., nimbulkeun sora anu unik sareng khusus.

Enya diajak ngiringan ngiringan band di 1979, sahingga masihan mimiti resmi pikeun karirna salaku penyanyi. Ondangan datang ti Nicky Ryan, anu dina waktos éta ngajabat salaku manajer grup.

Nanging, Ryan mimiti ngagaduhan masalah sareng sababaraha sadérék Brennan, janten di 1982 anjeunna lirén tugasna. Ampir geuwat, Enya ogé bakal ninggalkeun palatihan kulawarga, nyebatkeun percanggahan kréatip.

Jalan ka kasuksésan

Di luar Clannad, Enya sareng Ryan ngahiji deui. Produser yakin kana poténsial penyanyi, bari anjeunna rada jelas ngeunaan gaya musik anu anjeunna hoyong ngawangun.

Roma Ryan, pamajikan Nick, ngagaduhan aksés kana sababaraha komposisi musik seniman sareng langsung ngagabung sareng tim. Ti saprak éta, Panulis sareng panyair Romawi, anjeunna janten penulis lirik utama pikeun lagu-lagu Eithne, sedengkeun Ryan nyandak kalungguhan salaku produser sareng manajer umum.

Dugi ka ayeuna triumvirate ieu nangtung. Penyanyi parantos nunjukkeun yén langkung ti hiji kasempetan yén karirna bakal nganggur tanpa kolaborasi perkawinan Ryan.

Toél Wisata: debut resmi

Karir salaku seniman mandiri ti awéwé ikonik ieu lahir di Gweedore, di basisir Atlantik Irlandia, dimimitian di 1984. Dua komposisi instrumental kaasup kana albeum Toél Wisata. Kompilasi dimana sababaraha seniman Jaman Anyar Irlandia nambihan nuansa anyar pikeun jinis ieu.

Hiji Ghaoth Gn Ghrian y Cik Clare Émut éta bagian kaasup.

Aliran Orinoco sareng kasucian internasional

saatos Toél Wisata, Enya mimiti narik perhatian. Anjeunna ngupahan pikeun nyusun lagu lagu pilem éta Pangéran bangkong (1984). Produksi Franco-Inggris ku diréktur Brian Gilbert.

Sanaos seniman nembongan dina kiridit salaku tanggel waler pikeun musik, Anjeunna ngan ukur diijinkeun ku produser kasét pikeun napsirkeun dua lagu na. Sésa karyana diédit kalayan susunan sareng sora seniman sanés.

Dina taun 1986 anjeunna diupah ku BBC pikeun nyusun musik aslina pikeun séri dokumenter. Selétna. Lagu-lagu anu lahir tina komisi ieu bakal diterbitkeun dina katalog salaku albeum studio munggaran penyanyi, anu dijual dina 1987 kalayan judul Enya.

Éta laris utama di Inggris sareng Amérika Serikat. Sanaos naék ka Olimpus béntang bakal datang sataun engké. watermark, Padamelan studio kadua na bakal pencét pasar. Aya bakal kalebetkeun Aliran Orinoco, lagu anu paling répréséntatif dina diskografi éksténsifna.

PANGERAN tina cingcin sareng 11 Séptémber 2001

Nuju akhir taun 90an, Enya siga anu pasti moal mode deui.. Tapi teras blockbuster Hollywood berhasil ngagoda sareng anjeunna balik deui.

Babarengan sareng kolaboratorna anu teu tiasa dipisahkeun Roma Ryan, anjeunna ngarang Mugia janten. Téma pusat tina Lord of the Rings: The Fellowship of Ring.

Tilu bulan sateuacan dirilis pilem Peter Jackson, téma anjeun Ngan ukur waktos parantos teu disangka-sangka janten soundtrack resmi pikeun 11/2001 XNUMX. Ieu berkat kanyataan yén kaseueuran siaran tipi di Amérika Serikat salami serangan serangan di Kembar Towers, nganggo lagu ieu salaku latar tukang.

Enya badé nyumbang sadayana panghasilan dihasilkeun tina penjualan potongan ieu ka New York Firefighters Widows and Orphans Association.

Enya sareng kahirupan pribadi na

Kalayan sababaraha waktos tiiseun, Awéwé Irlandia ieu lahir di 1961 parantos aya di cakrawala musik pikeun opat puluh taun ka pengker. Salami periode ieu, anjeunna parantos ngical hampir 100 juta éksemplar sadaya karyana. Sareng ieu sanaos kanyataanna anjeunna henteu biasana angkat konsér atanapi pariwara pariwara.

Saluareun musikna, sakedik atanapi henteu aya anu terang ngeunaan hirupna. Anjeunna hususna hermetic kalayan naon waé anu aya di luar lingkup karirna.

Enya

Tina sakedik pers anu ngagaduhan aksés ka: cicing di kastil jaman Victoria di pinggiran Dublin. Urusan cintana (upami anjeunna kantos kagungan aranjeunna) teras-terasan tetep teu lepas tina radar. Sanaos sababaraha taun ka pengker kacau langka di lingkunganna. Sadaya kusabab - disangka - seniman éta cicingeun nikah ka lalaki anu henteu dikenal.

Warisan

Anjeunna masih aktip sareng nyusun. Anjeunna ayeuna janten legenda hirup tina musik jaman anyar bahkan pop, kalayan pangaruh ageung diantara seniman sanésna, boh anu ngamimitian salaku nami anu mantep.

Artis sapertos Rihanna ngaku ngaku janten panutan aranjeunna tapak musik tina kareueus Irlandia ieu.

Sugan langkung héran nyaéta pernyataan tina Nicki Minaj. Anu lahir di Trinidad sareng Tobago mastikeun yén disk na Nu Pinkprint dipangaruhan pisan ku musik Enya. Pagawéan ieu ngahontal révansi sadunya berkat topik kontroversial anaconda.

Sumber Gambar: Anjeun Ngan Hirup Sakali / AQPRadio


Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.