Sutradara pilem Spanyol

Sutradara pilem Spanyol

Bioskop mangrupikeun kasenian anu paling dipikasieun di dunya, anu moal aya tanpa plot anu pikaresepeun. Nanging, Sanaos kami ngagaduhan carita anu luar biasa kalayan poténsi anu hébat, henteu seueur anu bakal kajadian tanpa karya sutradara anu penting pisan. Tugas diréktur pilem nyaéta ngarahkeun rékaman sareng ngajantenkeun blokbuster. Bioskop Spanyol ngagaduhan seueur bakat sareng dinten ayeuna kuring bakal nyaritakeun sakedik ngeunaan sajarah di sutradara pilem Spanyol utama urang gaduh dinten ayeuna.

Salah sahiji fungsi utama sutradara nyaéta ngalakukeun saeutik tina sagala hal! Dasarna tanggung jawab leres ngaéksekusi sareng ngadamel carita dina cara anu aya hubunganana sareng panonton. Inohong anu nyandak kaputusan utama, contona: ngalaksanakeun skrip, milih lagu lagu, masihan paréntah ka palaku, ngawasi témbal unggal pamandangan sareng sudut kaméra nalika némbak. Tapi utamina nyumbangkeun visi nyalira tina kumaha éta carita kudu dicaritakeun ku faktor sakumaha pentingna salaku nangtukeun gaya lingkunganana. Dihandap ieu kuring nampilkeun tilu sutradara pilem Spanyol anu paling dikenal sahingga urang ulah kaleungitan pilem naon waé.

Pedro Almodovar

Pedro Almodovar

Éta dianggap salaku salah sahiji sutradara paling boga pangaruh di luar nagara asalna dina puluhan taun ka pengker. Anjeunna lahir di Calzada de Calatrava di 1949 di kulawarga muleteers. Anjeunna sering dikurilingan awéwé di sakurilingna, anu mangrupikeun sumber inspirasi pikeun karyana. Dina yuswa dalapan belas anjeunna ngalih ka kota Madrid pikeun diajar bioskop; nanging sakola nembé ditutup. Kajadian ieu sanés mangrupikeun halangan pikeun Almodovar pikeun ngamimitian ngajantenkeun jalanna. Anjeunna lebet kana kelompok sandiwara sareng mimiti nyerat novel sorangan. Henteu dugi ka 1984 nalika anjeunna mimiti ngamajukeun dirina nyalira ku pilem Naon anu kuring lakukeun pikeun pantes kieu?

Gaya na ngancurkeun adab borjuis Spanyol kumargi anjeunna ngagambarkeun kanyataan dina karyana anu kadang sesah diasimilasi sareng kaayaan marginalitas sosial. Nyarios topik anu kontroversial pisan sapertos: narkoba, budak saderhana, homoseksualitas, prostitusi sareng nyiksa. Acan anjeunna henteu pernah mopohokeun na humor has sareng sopan anu teu sopan. Anjeunna parantos nganggap aktris Carmen Maura sareng Penelope Cruz salaku salah saurang aktris sareng muses karesepna.

Diantara karyana utama na urang mendakan:

  • Sadayana perkawis indung kuring
  • Volver
  • Kulit Kuring cicing
  • Ngobrol sareng anjeunna
  • Dasi kuring
  • Kembang rusiah kuring
  • Teuneung jauh

Anjeunna parantos janten juara dua Oscar: di taun 1999 berkat "Sadayana perkawis indung kuring" sareng di 2002 kanggo naskah "Talk to her". Salaku tambahan, anjeunna parantos dilélér sababaraha Golden Globes, BAFTA Awards, Goya Awards sareng di Cannes Festival. Penting pikeun nekenkeun yén salian ti janten salah sahiji sutradara pilem Spanyol anu pangsaéna; Anjeunna ogé produser sareng panulis skrip anu suksés.

Alejandro Aminábar

Alejandro Aminábar

Kalayan indung anu asal Spanyol sareng bapak Chili, kami mendakan kabangsaan dua dina sutradara ieu anu dijaga anjeunna ayeuna. Anjeunna lahir tanggal 31 Maret 1972 di Santiago de Chile sareng taun payun kulawarga mutuskeun ngalih ka Madrid. Kreativitasna mimiti ngembangkeun ti alit pisan nalika anjeunna nunjukkeun anu hébat resep pisan nulis sareng maca, ogé nyusun téma musik. Anjeunna dianggap salah sahiji sutradara, panulis skrip sareng komposer tersohor di jaman urang pikeun seni katujuh.

nu Karya munggaran Amenábar mangrupikeun opat pilem pondok dileupaskeun antara 1991 sareng 1995. Anjeunna mimiti kawéntar dina taun 1996 ku produksi "Skripsi", Thriller anu narik perhatian kritis dina Berlin Film Festival sareng meunang tujuh Goya Awards. Dina taun 1997 anjeunna ngembangkeun "Abre los ojos", pilem fiksi ilmiah anu nyapu festival Tokyo sareng Berlin. Plot ieu matak resep pisan ka aktor Amérika Tom Cruise yén anjeunna mutuskeun pikeun kéngingkeun hak-hak pikeun adaptasi anu dirilis dina 2001 dina judul "Vanilla Sky."

Produksi sutradara anu katilu kalayan résonansi anu hébat nyaéta pilem anu terkenal "The Other" anu dibéntangan ku Nicole Kidman. sareng anu dirilis di bioskop di 2001. Éta ngahontal peringkat anu luhur sareng ulasan anu saé; éta ogé diposisikan salaku pilem anu paling sering ditonton taun Spanyol.

Salah sahiji pilem pitur panganyarna na dimana anjeunna damel babarengan salaku sutradara nyaéta dina 2015, judulna "Regression", anu dibéntangan ku Emma Watson sareng Ethan Hawke.

Sababaraha judul sanés anu anjeunna sumbangkeun salaku sutradara, produser, panulis lagu, atanapi aktor sapertos kieu:

  • Kaluar ka laut
  • Jahat batur
  • Létah kukupu
  • Teu aya anu terang teu aya sasaha
  • Agora
  • Kuring encanta

Aminábar ngagaduhan penghargaan Oscar dina sajarah na, sajaba sajumlah ageung penghargaan Goya.

Juan Antonio Bayona

Juan Antonio Bayona

Anjeunna lahir di 1945 di kota Barcelona, ​​ngagaduhan lanceuk kembar sareng asalna ti kulawarga anu hina. abdingamimitian karir profesionalna dina yuswa 20 taun ku ngadamel iklan sareng klip pidéo tina sababaraha band musik. Bayona ngakuan Guillermo del Toro salaku mentorna sareng saha anjeunna pendak salami Festival Film Sitges taun 1993.

Dina 2004, panulis naskah pilem «The Orphanage» nawiskeun naskah ka Bayonne. Ningali perluna ngagandakan anggaran sareng lilana pilem, anjeunna nyungkeun bantosan Guillermo del Toro anu nawaran pikeun damel bareng pilem anu dirilis tilu taun ka hareup dina festival Cannes. Surak-surak ti penonton lumangsung ampir sapuluh menit!

Séjén karya sutradara anu paling relevan saluyu sareng drama «The Mustahil» dibéntangan ku Naomi Watts sareng dileupaskeun di 2012. Plot ieu nyaritakeun hiji kulawarga sareng tragedi anu hirup nalika tsunami Samudra Hindia 2004. Pilem ieu berhasil nempatkeun dirina salaku perdana tersukses di Spanyol dugi ka ayeuna, ngahasilkeun 8.6 juta dolar nalika akhir minggu pembukaan.

Salaku tambahan, dina 2016 pilem "A monster come to see me" perdana di Spanyol. Reuwas ageung sumping nalika sutradara anu kasohor Steven Spielberg milih Bayona pikeun ngarahkeun angsuran terakhir Jurassic World di 2018: "The Fallen Kingdom."

Kumaha upami sésa sutradara pilem Spanyol?

Tanpa ragu, aya seueur seniman dina naékna. Kami mendakan direksi sapertos Icíar Bollaín, Daniel Monzón, Fernando Trueba, Daniel Sanchez Arévalo, Mario Camus sareng Alberto Rodríguez saha urang teu kedah kaleungitan lagu. Pagawéanana mimiti meunang ngaran dina industri ku usulna.

Sutradara pilem gumantung kana anggaran, sajaba ti sababaraha larangan dina panyipta carita. Acan karyana mangrupikeun tulang tonggong tina sagala karya sinématografi. Mangrupikeun kasenian anu leres pikeun leres nafsirkeun sareng adaptasi ideu batur pikeun nganteurkeunana ka panonton ageung sareng ngajantenkeunana janten suksés! 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.