James Bond saga

James Bond

James Bond mangrupikeun karakter paling populér dina budaya universal postmodern. Salaku tambahan kana pilem, novel, sareng carita pondok, produkna ogé kalebet gim video sareng gim peran-peran.

Éta didamel ku Ian Fleming, wartawan Inggris sareng novelis. Debut dina Kasino Royale, novel munggaran kalayan Bond salaku protagonis, diterbitkeun dina 1952

James Bond sareng wajahna dina layar ageung

Diantara 24 pilem "resmi" James Bond, genep palaku parantos maénkeun nenjo mitos. Masing-masing parantos nyayogikeun cap pribados pikeunna, sababaraha langkung suksés tibatan anu sanés.

Sean Connery dianggap ku seueur anu panghadéna sadayana. Skotlandia nganggo karesménna pikeun ngadamel nyalira sagala ciri anu pasti tina Bond anu ditangkep ku Fleming dina novel na. Éta duanana matak paéh sareng ngagoda.

Anjeunna dibéntangan dina 8 pilem ti 007: Dr No (1962) jeung Ti Rusia kalayan cinta (1963), duanana diarahkeun ku Terrence Young. Engké aranjeunna bakal kajantenan anjeunna Goldfinger ku Guy Hamilton (1964) jeung Operasi Guntur, deui sareng Terrence Young di balik layar (1965).

Connery hoyong ngeureunkeun siklus na salaku Bond di Urang ngan ukur hirup dua kaliku Lewis Gilbert (1967). Tapi "dipaksa" pikeun mulang ka franchise di Intan pikeun kalanggengan ku Guy Hamilton (1971).

Pikeun ngagentos anjeunna, di 1969 Australia George Lazenby ngiring, anu ngagaduhan peran dina Kana jasa rahasia paduka naku Peter Hunt. Pilem ieu mangrupikeun kasuksésan kritis sareng box office anu luar biasa. Nanging, masarakat akhirna nolak karya palaku sapertos kitu, anu henteu bakal maénkeun karakterna deui.

Di 1983, Connery gaduh waktos kanggo uih deui peran dina Ulah pernah nyarios moal pernahku Irvin Kershner. Ieu mangrupikeun salah sahiji tina tilu pilem Bond "teu resmi". Dumasar kana novel Operasi Guntur, judul pilem mangrupikeun ejekan palaku nyalira, anu di 1971 parantos yakin yén anjeunna moal pernah maén deui karakterna.

Roger Moore: The English Lord

Roger Moore

Saatos kagagalan Lazenby, para pamimpin Eon Production (produser resmi saga) milari aktor London pikeun nyandak peran dina.

Roger Moore kapilih. Bond-Na, santai sareng haneut, ngaléngkah jauh tina visi aslina Fleming. Gaya ieu kasohor ku seuseueurna masarakat. Tapi pameget anu paling murni karakterna sama sekali henteu wareg.

Debut ku Hirup sareng Hayu Mati (1973), dituturkeun ku Lalaki anu nganggo Gun Emas (1974), duanana ku Guy Hamilton. Engké aranjeunna bakal sumping Nénjo anu bogoh ka kuring (1977), sareng Moonrakerku Lewis Gilbert. Siklus na bakal ditutup ku trilogi Ukur pikeun panon anjeun (1981), Octopussy (1983) jeung Panorama pikeun maéhan (1985), sadayana ku John Glen

Timothy Dalton: anu salah paham

Dalton méréskeun kahaneutan Moore sareng masihan karakterna karasa sareng tiis.

 Anu paling sumanget mastikeun éta interpretasi na nyaéta gambar hirup tina karakter anu dijelaskeun dina carita Fleming. Nanging, penggemar anu kirang ekstrim tina mata-mata henteu sacara lengkep ngaidentipikasi sareng James Bond anu diperbarui.

Dalton bakal ilubiung dina dua pilem: Tegangan tinggi (1987) jeung Lisénsi pikeun maéhan (1989), duanana ku John Glen.

Pierce Brosnan: Agén Irlandia

Brosnan nyandak peran dina 1995. Debutna di Goldeneyeku Martin Campbell. Plot na henteu didasarkeun kana salah sahiji novel anu ditulis ku Fleming atanapi ku panulis anu neraskeun karakterna saatos pupusna panyipta taun 1964.

Anjeunna janten revitalisasi franchise tina unggal sudut pandang. Éta anu pangheulana ngaleuwihan $ 300 juta di box office.

Karya akting Brosnan dianggap pangsaéna saprak Connery ninggali peranna.. Urang Irlandia bakal balik deui pikeun tilu angsuran tambahan. Isukan Pernah Maot ku Roger Spottiswoode (1997), Dunya henteu pernah cekap ku Michael Apted (1999) jeung Maot dinten anu sanés ku Lee Tamahari (2002).

Daniel Craig: tangguh pikeun maéhan

007

Sanaos pilem sareng Brosnan salaku palaku protagonis ngan ukur nambahan kipas kipas di sekitar James Bond, produser ngarasa yén waktos pikeun ngabalikan franchise parantos sumping. Ieu kumaha aranjeunna mutuskeun balik ka asal na adaptasi Kasino Royale, novel munggaran tokohna.

 Bond umur 40 taun deui, janten palaku Irlandia parantos sepuh teuing pikeun nuluykeun maénna. Diganti ku Daniel Craig, palaku Inggris dilatih dina tradisi téater London.

Pilihan ieu ngahasilkeun mamang sareng perhatian diantara para penggemar. Tapi Craig boro némbongan dina sekuen bubuka Kasino Royale (Martin Campbell, 2006), sadaya anu dipohokeun. Bond Craig tiis pisan sareng kejem sapertos anu dicoo ku Timothy Dalton. Tapi anjeunna ogé manusa sareng rentan.

Para Quantum of Solance (2008) produser ngarékrut sutradara Swiss Marc Foster. Filmografi na kalebet kasét sapertos Ngajalajah Neverland y Bal Moster.

tapi Luncat anu saé kualitasna bakal sumping ku Ngiring Sam Mendes pikeun bab 23: Downpour (2012). Sutradara Inggris, ogé dilatih dina tahap téater London, janten "pangarang" munggaran anu nyandak pilem James Bond. (Mendes meunang Oscar di 1999 pikeun fitur debutna: American Beauty).

Sajaba ti éta, Bond anu dimaénkeun ku Craig nyandak nada anu langkung peteng, bari dieusi ku mamang.

Downpour janten pilem paling luhur dina sakabéh waralaba, ngaleuwihan hiji milyar dolar saalam dunya. Éta ogé dipuji pisan ku kritik internasional.

Mendes sareng Craig malikeun deui spéktrum, anu dugi ka ayeuna bab terakhir tina filmografi éksténsif sareng anu sigana teu ka habiskeun tina James Bond.

mangsa nu bakal datang

Sanaos rumor, Daniel Craig dikonfirmasi bakal nyandak peran nenjo MI6 sahenteuna dina hiji pilem deui. Éta ogé yakin yén siklus Mendes salaku pembuat film réngsé dina spéktrum.

Pikeun ngarahkeun pita nenjo salajengna "Dilisensikeun pikeun Maéhan", nami anu paling banter ngagaduhan peminat karakter anu bungah pisan. Ieu mangrupikeun Kanada Denis Villanueve (Agul runner 2049) sareng Inggris Christopher Nolan. Duanana pembuat pilem ogé sacara umum nyatakeun yén minat nyandak saga.

Sumber gambar: Viralizalo /  The Indian Express / Rumba Caracas


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.