David Bowie

David Bowie

Transgressive, teu hormat. Inovatif. Kalayan kualifikasi ieu kahirupan seniman Inggris ieu tiasa disimpulkeun, salah sahiji tokoh anu paling berpengaruh dina budaya pop Anglo-Saxon tina lima puluh taun ka pengker.

Urang kedah henteu asup kana kesederhanaan sareng nyarioskeun ukur pangaruh musik, sabab David Bowie nyaéta éta sareng seueur hal-hal sanés.

Catetan Biografi ngeunaan David Bowie

Diantara jenius seni hébat abad ka-XNUMX masihan kami, Bowie pangsaeutikna tiasa diklasifikasikeun dina hiji kategori. Jelas yén anjeunna ngadamel rékaman sareng terkenal pikeun éta. Tapi musikna kanggo anjeunna nyalira saluran pikeun pangwangunan karakter anu béda, pikeun nganyatakeun sagala jinis perasaan sareng masihan imajinasi sareng transformasi anu gratis.

Dilahirkeun David Robert Jones di London dina 8 Januari 1947, dinten anu sami sareng Elvis Presley, tapi 12 taun ka hareup. Nalika di 18 jelas yén kuring hayang jadi superstar, Anjeunna nganggo nami kulawarga Bowie pikeun nyingkahan kekeliruan sareng Davy Jones tina band Monkees.

Naékna pikeun kamashuran lumangsung dina 1969. Oddity Spasi éta janten hit badag kahijina.

Bowie

Dina taun 1975 anjeunna lebet ka Pasar AS sareng topik popularitas, anu anjeunna ngarang sareng John Lennon.

Entre Oddity Spasi y popularitas munculna ego na némbongan Ziggy Stardust, karakter anu anjeunna biasa ngamajukeun sisi politikna anu salah.

Dina tingkatan musik, karirna nyaéta latihan tetep inovasi jeung ékspérimén. Sorana baritonna dibasajankeun lancar tina Glam Rock sareng tina "pop langkung komérsial" dugi ka Soul atanapi Drum sareng Bass.

Produksi musikna lega pisan: 140 juta rékaman dijual sadunya, 9 Platinum Records, 11 Emas sareng 8 Pérak di Inggris; 7 Rékam Emas sareng 5 Rékam Platinum di Amérika Serikat.

Numutkeun ka Majalah Rolling Stone, diantara 100 Artis Rock Terkenal Sadayana, Bowie urutan nomer 39, ogé rengking # 23 dina daptar sareng panyanyi pangsaéna.

Salila nonoman, anjeunna ngadegkeun Masarakat pikeun Pencegahan Kekejaman Ka Lalaki Lalaki Rambut Panjang, meunang diwawancara dina BBC pikeun nyarioskeun ngeunaan padamelan anu diusahakeun promosikeun ku grup ieu.

Dina 2003, pikeun bérés semén aura na teu tiasa dilereskeun, nampik diangkat janten Ksatria ka Ratu Inggris

Transprési salaku Stratégi Marketing

Henteu paduli ngeunaan biseksualitasna anu dinyatakeun, anu leres nyaéta David Bowie mangrupikeun salah sahiji tokoh anu mimiti di kabuka nganggo skandal salaku strategi marketing. Henteu aya kasopanan atanapi pantang dina sagala hal.

Unggal waktos anjeunna gaduh kasempetan atanapi aya anu naroskeun ka anjeunna dina wawancara, anjeunna nyarios sacara terbuka perkawis na pendak sareng lalaki nalika jaman sakola.

Sababaraha biographer na negeskeun yén seniman éta panginten resep kana dunya homoseks, bahkan ku panasaran sareng kersa ékspérimén. Nanging, dijero sadayana digodog dugi ka komérsial karakter anu sok aya dina lambey jalma réa. Anjeunna masih karakter diciptakeun, produk anu kedah dipiara.

Discography

Karir David Bowie anu subur ngahasilkeun 28 albeum studio, salapan rekaman langsung, 46 cakram kompilasi (sajauh ieu), 6 EPs, 110 single anu dirilis sareng 3 soundtrack.

Albeum studio

Bowie

David Bowie (1967). Sanaos sanés karya munggaran anu dikaluarkeun ku seniman, éta nandaan debut resmina pikeun nami panggung na. Catetan anékdot, tanpa aya hartos

Spasi bau (1969). Album ieu mangrupikeun pamuka pikeun sagala hal anu janten karir musik penyanyi na. Campur seueur hal (rakyat, balad, batu progresif) tanpa hartos anu koheren. Single homonim ieu dianggo ku BBC pikeun siaran kadatangan manusa dina bulan.

Lalaki anu ngajual dunya (1970). Seueur ahli sajarah musik nyepeng éta bari Spasi bau nempatkeun David Bowie dina peta, karya ieu ngagambarkeun resmina mimiti pers percetakan musik na.

Hunky Dory (1971). Sapertos dina karyana sateuacanna, Bowie nyandak ieu, albeum kaopatna, ka buruan Glam Rock. Ogé didirikeun salaku komposer, nyerat ampir sadaya lagu.

Naékna sareng turunna Ziggy Stardust sareng lancah ti Mars (1972). Pikeun seueur jalma, karya konsép pangalusna Bowie sareng albeum rujukan Glam Rock. Ziggy Stardust nyaéta mahluk luar angkasa bisexual, ngarobih ego penyanyi nyalira, anu carita na dicaritakeun diantara lagu dina albeum.

Aladdin waras (1973). David Bowie parantos janten superstar, ogé kontroversial sareng inovatif, janten masarakat ngarepkeun seueur ti anjeunna. Albeum ieu tetep ngajantenkeun para penggemarna dibagi kana kualitasna ayeuna.

Pin Up (1973). Ieu mangrupikeun albeum sampul, kalebet lagu ti Pink Floyd, The Who sareng Bruce Springsteen, sareng anu sanésna.

Inten Anjing (1974). Ampir sadaya lagu karangan Bowie nyalira, dimimitian ku novel 1984, ditulis ku George Orwell.

 Antara taun 70an sareng 80an

Urang Amerika ngora (1975). Glam Rock disingkirkeun sareng petualangan Jiwa dimimitian. Ngawengku tunggal popularitas, ditulis sareng diproduksi sasarengan sareng John Lennon, anu ogé nyumbang vokal pendukung sareng gitar.

Stasion ka Stasion (1976). Dianggap ku seueur janten salah sahiji karyana pangsaéna, produksi na sasarengan sareng kecanduan kuat kokain, naha sababna, dina kecap panyanyi nyalira, anjeunna henteu terang pisan naon anu anjeunna lakukeun.

saeutik (1977). Ieu anu munggaran tina tilu kolaborasi na sareng Brian Eno katelahna Trio Berlin. Éta bakal nandaan transisi ka synthesizers.

pahlawan (1977). Bujang anu masihan nami kanggo karya ieu (pinuh ku optimismeu anu henteu umum) mangrupikeun salah sahiji anu paling dikenal dina karirna. Éta nyaritakeun kisah cinta ngeunaan pasangan dibagi ku Tembok Berlin.

 Tukang londok (1979). Kirang ékspérimén sareng langkung pop, éta salah sahiji padamelan anu paling henteu dipeunteun tina béntang London.

Seueur anu pikasieuneun sareng super ngarayap (1980). Karya ékspérimén, ditampi ku kritik, ogé suksés sacara komersil, hiji hal anu henteu acan kajantenan ku karya-karya seniman sateuacanna.

Hayu urang Tari (1983). Albeum ieu ngagambarkeun David Bowie langkung pop, ku alesan éta mangrupikeun padamelanana kalayan seueur salinan anu dijual.

Babak kadua 80an, David Bowie mekar musik na

ieu peuting (1984). Anu paling émut kana padamelan ieu nyaéta Kolaborasi Tina Turner, ogé panutup lagu Gusti ngan ukur terang ku Beach Boys.

Entong ngantep kuring subuh (1987). Langkung batu sareng kirang pop. Sanaos album ieu tétéla janten kasuksésan komérsial anu luar biasa, para kritikus nyandak éta salaku bagian tina karirna anu paling parah.

Hideung Dasi Bodas Noise (1993). Kanggo sababaraha waktos Bowie nyobian kalayan band anu disebat Timah Mesin, percobaan anu teu tétéla pisan. Balik deui ka sisi superstar na, sababaraha lagu nyaritakeun Petualangan yén nikahna ka modél super Iman Abdulmakid diwakilan pikeun penyanyi.

 di luar (salapan belas salapan puluh lima). Balik deui kana batu komérsial, éta ogé ngandung hartos rapat anyar sareng Brian Eno.

Bumi (1997). Salah sahiji padamelan sareng sora industri langkung dina jero discography Bowie.

Bumi (1999). A disc lemes dibandingkeun sareng Eatling, dina tingkat penjualan, éta kalakuanana sacara wijaksana. Sanaos henteu kagagalan komérsial, éta jauh tina tingkat biasa.

Abad ka XNUMX sumping

kafir (2002). Karya munggaran tina milénium anyar diwakilan pikeun Bowie na balik deui ka puncak tangga lagu dunya, ogé pangakuan anyar ku kritik internasional.

kanyataan (2003). Karya anu mumpuni (bahkan kalayan konotasi anu ngahinakeun) salaku komérsial.

Énjing (2013). Saatos ampir 10 taun teu ngaluarkeun bahan aslina, albeum ieu kaget pisan, anu percaya yén Bowie cicingeun mundur. Nomer hiji di Inggris sareng dirayakeun ku kritikus.

 Blackstar (2016). The Karya studio panganyarna Bowie éta bakal sumping dina ulang taun ka-69 sareng dua dinten sateuacan pupusna.

Kahirupan sentimental sareng pribadi Daud Bowie

Kalayan datangna taun 90an, awéwé pikaresepeun Iman datang kana kahirupan seniman. Sanaos sanés perkawinan kahijina, Bowie sadar yén Iman parantos cinta ti heula pikeun anjeunna, sareng anjeunna sareng anjeunna dugi ka pupusna, anu lumangsung dua puluh taun ka hareup.

Dina sataun 2004, masalah kaséhatanana mimiti parah. Anjeunna ngabatalkeun wisata terakhirna, dijadwalkeun pikeun taun éta, kusabab operasi koronér darurat.

David Bowie, saurang lalaki anu sok ngalakukeun naon "anu dipikahoyong" na

Pupusna, numutkeun kecap baraya, mangrupikeun ungkapan hirup tina éta. Anjeunna henteu kantos nyebatkeun umum yén anjeunna kaserang kanker ati sareng henteu lirén damel.

bowie

Sajaba ti musisi, komposer sareng produser musikAnjeunna ogé saurang aktor sareng dina waktos luang anjeunna nyungkeun waktos kanggo fotografi sareng ngalukis.

Kontribusina kana sajarah musik sareng budaya sacara umum henteu tiasa dipastian.

Bowie éta seniman sajati, anu ngalaksanakeun revolusi sacara permanen sareng anjeunna. Anjeunna hoyong ngangsonan sareng nangtang sadaya konvensi anu diadegkeun. Tina musik, tapi ogé tina tren pantun sareng seksualitas. Salian ti janten sora ti sadayana generasi, milikna bakat bawaan sareng imajinasi anu teu aya watesna aranjeunna mangrupikeun rujukan kana paruh kadua abad ka-10. Anjeunna pupus dina 2016 Januari XNUMX.

Ditanya dina hiji kasempetan ngeunaan cara nyusun sareng ngahasilkeun, ngeunaan rusiah kasuksésanna, seniman bakal mairan:

"Anu kuring lakukeun saderhana pisan, ngan éta pilihan kuring béda pisan sareng anu sanés."

Sumber gambar: Billboard / Muzikalia / Art District / FreeGameTips.com


Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.