Lojërat më të mira të tavolinës së dhomës së arratisjes

lojëra tavoline të dhomës së arratisjes

L lojërat e bordit Escape Room Ato bazohen në dhoma të vërteta të arratisjes, domethënë grupe ose skenarë me tema të ndryshme dhe dhoma ku mbyllet një grup pjesëmarrësish të cilët duhet të zgjidhin një sërë enigmash dhe të gjejnë të dhëna që të mund të largohen nga dhoma para përfundimit të lojës. moti. Një lojë që rrit bashkëpunimin, vëzhgimin, zgjuarsinë, logjikën, aftësitë dhe kapacitetin strategjik të secilit.

Suksesi i këtyre dhomave ka popullarizuar gjithashtu lojëra tavoline të këtij lloji, veçanërisht pas pandemisë, pasi shumë nga këto dhoma u mbyllën për siguri, ose kanë kufizime për sa i përket grupeve që mund të hyjnë. Kështu që ju mund të luani nga komoditeti i shtëpisë tuaj, dhe me të gjithë familjen ose miqtë. Ka për të gjitha shijet dhe moshat ...

Lojërat më të mira të tavolinës së dhomës së arratisjes

Ndër lojërat më të mira të tavolinës së Escape Room ka disa tituj që tërheqin vëmendje të veçantë. Lojëra të pabesueshme që ju zhytin në një mjedis me detaje të shkëlqyera dhe ku do t'ju duhet të shtrydhni trurin tuaj në përpjekje për të zgjidhur sfidat:

ThinkFun's Escape The Room: Sekreti i Dr. Gravely

Kjo lojë është për të gjithë familjen, pasi është thjesht argëtuese dhe është e përshtatshme për të gjitha moshat nga 13 vjeç. Në të ju duhet të punoni së bashku me lojtarët e tjerë (deri në 8) për të zgjidhur gjëegjëza, enigma dhe për të gjetur të dhëna për të provuar të zgjidhni sekretin e errët të Doctor Gravely.

Bleni sekretin e Dr. Gravely

Dhoma e arratisjes së operacionit

Një lojë e krijuar për fëmijë nga 6 vjeç. Ka 3 nivele vështirësie, dhe një sërë rrota ruletë, çelësa, karta, kafaz, kohëmatës, dekoder testimi, etj. Gjithçka për të bashkëvepruar dhe zgjidhur sfidat e aftësive të çelësit, mjeshtrit të kuizit të strategjisë, rrotës së fatit, etj.

Blini dhomën e arratisjes së operacionit

Escape Room The Game 2

Një lojë tavoline Escape Room për të gjitha moshat nga 16 vjeç. Mund të jetë për 1 lojtar ose për 2 lojtarë, dhe objektivi do të jetë zgjidhja e një sërë aventurash dhe enigmash, hieroglife, gjëegjëza, sudoku, fjalëkryqe, etj. Con ka 2 aventura të ndryshme 60-minutëshe: Prison Island dhe Asylum, dhe një aventurë shtesë 15-minutëshe të quajtur Kidnapped.

Komprari 2

Dalja: Thesari i fundosur

Një lojë tavoline Escape Room në të cilën mund të marrin pjesë të gjithë, nga mosha 10 vjeç dhe nga 1 deri në 4 lojtarë. Objektivi është të zhyteni në një udhëtim fantastik për të gjetur thesarin e madh që është fundosur në thellësi të detit në Santa María.

Bleni thesarin e fundosur

Hap! Aventurat Heroike

Kjo lojë e tipit Escape Room prezanton një lojë letrash, me mundësinë e lojës nga 1 deri në 6 lojtarë dhe e përshtatshme për të gjithë nga 10 vjeç. Kohëzgjatja e parashikuar për të zgjidhur këtë lojë është rreth 2 orë. Një aventurë në të cilën bashkëpunimi dhe arratisja do të jenë çelësi, duhet të zgjidhni enigma, të deshifroni kodet, etj.

Bleni Aventurat Heroike

Escape Room The Game 4

Kjo lojë tavoline Escape Room përmban 4 aventura të ndryshme që mund të zgjidhen në më pak se 1 orë. Me gjëegjëza, hieroglife, gjëegjëza, sudoku, fjalëkryqe etj. Me nivele te ndryshme veshtiresie dhe me mundesi per te luajtur nga 3 deri ne 5 veta, nga mosha 16 vjec. Sa i përket skenarëve të përfshirë janë: Prison Break, Virus, Nuclear Countdown dhe Temple Aztec.

Komprari 4

Escape Room The Game Horror

Një tjetër edicion i kësaj serie lojërash për mbi 16 vjeç dhe për 2 lojtarë. Sfidat, si ajo e mësipërme, mund të zgjidhen në më pak se 60 minuta. Dhe në këtë rast, përfshihen 2 aventura të mundshme me temë tmerri: Shtëpia e Liqenit dhe Vajza e Vogël. Ti guxon?

Blej Terror

Escape Room The Game 3

Një tjetër nga paketat më interesante, me mundësi për të luajtur nga 3 deri në 5 persona nga mosha 16 vjeç. Ai përfshin gjithçka që ju nevojitet për 4 aventurat 1-orëshe që përmban: Dawn of the Zombies, Panic on the Titanic, Alice in Wonderland dhe Another Dimension. Siç mund ta merrni me mend nga emrat e tyre, me tema të ndryshme.

Komprari 3

Escape Room The Game: The Jungle

Nëse po kërkoni gjithnjë e më shumë përmbajtje me këtë lloj loje, këtu janë 3 aventura të tjera të reja më pak se 1 orë. Me një mori sfidash dhe me nivele të ndryshme vështirësish. Në këtë rast, skenarët e përfshirë janë: Majmuni Magjik, Kafshimi i Gjarprit dhe Portali i Hënës. Eshte i pershtatshem edhe per 3-5 persona dhe +16 vjec. Një botim familjar për t'u argëtuar të gjithë së bashku.

Blini xhunglën

Festa e arratisjes

Një lojë e tipit Escape Room e krijuar për fëmijë nga 10 vjeç. Mund të luhet shumë herë dhe gjithmonë befason. Me një mori pyetjesh dhe gjëegjëzash, përpiquni të merrni çelësat dhe të ikni nga dhoma para pjesës tjetër. Ka më shumë se 500 pyetje: 125 gjëegjëza, 125 njohuri të përgjithshme, 100 gjëegjëza, 50 probleme matematikore, 50 të menduarit anësor dhe 50 sfida vizuale.

Blini Escape Party

La casa de papel - Lojë arratisjeje

Nëse ju pëlqen seriali spanjoll që triumfon në Netflix, La casa de papel, është luajtur edhe Escape Room. Në të mund të jesh një nga ata që janë zgjedhur për të bërë grabitjen e shekullit në Fabrikën Kombëtare të Mintave dhe Pullave në Madrid. Të gjithë personazhet dhe fazat e planit që do të duhet të ndiqen për të marrë plaçkën.

Blej shtëpinë e letrës

Escape The Room: Misteri në Rezidencën e Observatorit

Kjo lojë tjetër në këtë seri lejon deri në 8 lojtarë të marrin pjesë, të moshës mbi 10 vjeç. Këtu lojtarët do të kalojnë nëpër dhomat e kësaj rezidence misterioze për të zgjidhur një mister, zhdukjen e një astronomi që punonte atje.

Bleni Mystery në rezidencën e observatorit

Dalja: Kabina e braktisur

Vendosja për këtë lojë është një kabinë e braktisur, siç sugjeron edhe emri. Të gjithë të rrethuar nga mistere. Një lojë argëtuese tavoline Escape Room me vështirësi të avancuara. Për moshat 12 vjeç e lart dhe me mundësi për të luajtur vetëm ose me deri në 6 lojtarë. Është vlerësuar se do të duheshin nga 45 deri në 90 minuta për t'u zgjidhur.

Blini kabinën e braktisur

Dalja: Panairi i tmerrshëm

Nga e njëjta seri e mëparshme, ju keni edhe këtë dhomë tjetër të arratisjes bazuar në një panair të frikshëm, për ata që preferojnë zhanrin horror. Mund të luhet nga 10 vjeç dhe me 1 deri në 5 lojtarë. Nuk është e lehtë dhe mund të duhen nga 45 deri në 90 minuta për ta zgjidhur atë.

Bleni panairin e tmerrshëm

Lojërat e fshehura: Rasti i parë - Krimi i Quintana de la Matanza

Ka disa raste të kësaj serie të Lojërave të Fshehura, një prej të cilave është përkthyer në spanjisht, është rasti i parë. Ndjehu si hetues në këtë rast. Një lojë ndryshe, me një koncept të ri që e bën atë më realiste. Në të duhet të ekzaminoni dokumentet e provave, të verifikoni alibitë dhe të demaskoni vrasësin. Ata mund të luajnë nga 1 deri në 6 lojtarë, mbi 14 vjeç dhe mund të duhen nga 1 orë e gjysmë e 2 orë e gjysmë për ta zgjidhur atë.

Blini rastin e parë

Dalja: Vdekja në Orient Express

Rreth këtij titulli klasik janë bërë romane dhe filma. Tani vjen edhe kjo lojë tavoline Escape Room në të cilën mund të marrin pjesë 1 deri në 4 lojtarë të moshës 12 vjeç e lart. Zhanri është një mister, dhe mjedisi është treni mitik, në të cilin është kryer një vrasje dhe ju duhet të zgjidhni çështjen.

Blini Vdekjen në Orient Express

Dalja: Mansioni Sinister

Një tjetër titull për t'i shtuar serisë Exit. Projektuar për mbi 10 vjeç dhe 1-4 lojtarë, me mundësi zgjidhjeje të sfidave pas 45 deri në 90 minuta. Historia bazohet në një rezidencë të vjetër në lagje. Një vend i rrënuar, misterioz dhe i vetmuar që ishte i braktisur. Një ditë ju merrni një shënim në kutinë tuaj postare që ju kërkon të shkoni atje, ku takoni miqtë tuaj. Brendësia madhështore dhe dekorimi i ruajtur mirë janë befasues. Por papritmas dera mbyllet dhe gjithçka që mbetet është të përpiqemi të kuptojmë kuptimin e shënimit.

Bleni Mansionin Sinister

Dalja: Muzeu Misterioz

Kjo dhomë e arratisjes ju çon në një muze ku shpresoni të gjeni vepra arti, skulptura, statuja, relike, etj., si çdo muze tjetër. Por në këtë muze asgjë nuk është ashtu siç duket, dhe ju do të duhet të përpiqeni të arratiseni, pasi do të bllokoheni në këtë ndërtesë misterioze.

Bleni Muzeun Misterioz

Lojërat e fshehura: Rasti i dytë - Diadema e Scarlet

Ngjashëm me rastin e parë, por në këtë rast ju futeni në një hetim për një vjedhje të një trashëgimie nga një familje e pasur fisnikësh. Ajo u vodh nga muzeu Greater Borstelheim dhe autori la një mesazh misterioz. Hyni në këpucët e komisionerit dhe gjeni përgjegjësit e kësaj vjedhjeje.

Bleni rastin e dytë

Dalja: Varri i Faraonit

Kjo lojë lejon 1 deri në 6 lojtarë të moshës 12 vjeç e lart. Është projektuar posaçërisht për ata që e duan aventurën dhe historinë e Egjiptit. Historia bazohet në një udhëtim në Egjipt për pushime, ku ju vizitoni të gjitha llojet e vendeve të mahnitshme, si varri i Tutankhamun, një vend i rrethuar me mister dhe pothuajse magjik. Ndërsa hyni në labirintin e tij të errët dhe rrëqethës, dera prej guri mbyllet dhe ju jeni të bllokuar. A do të mund të dilni jashtë?

Blini varrin e Faraonit

Dalja: Laboratori Sekret

Ky titull tjetër ju çon në një histori në të cilën ju dhe miqtë tuaj vendosni të merrni pjesë në një provë klinike. Pasi në laborator, vendi duket bosh dhe ka një atmosferë misterioze. Një gaz fillon të dalë nga një provëz dhe ju filloni të ndiheni të trullosur derisa të humbni vetëdijen. Pasi të riktheheni vetëdijen, shihni se dera e laboratorit është e mbyllur dhe ju ka bllokuar. Tani ju duhet të zgjidhni enigmat për të dalë ...

Bleni Laboratorin Sekret

Dalja: Grabitje në Misisipi

Një tjetër lojë e nivelit të avancuar, për dhomat më profesionale të arratisjes. Mund të luhet vetëm ose deri në 4 lojtarë, me mosha mbi 12 vjeç. Një titull vintage, i vendosur në vaporet e famshme dhe me një grabitje në mes. Një alternativë e shkëlqyer ose plotësuese për Orient Express.

Blej grabitje në Misisipi

Escape Room The Game: Udhëtim në kohë

Kjo lojë tavoline Escape Room është për të gjitha moshat nga 10 vjeç dhe mund të luhet nga 3 deri në 5 lojtarë. Një titull i ngarkuar me gjëegjëza, hieroglife, sudoku, fjalëkryqe, gjëegjëza etj., që mund të zgjidhen në më pak se 1 orë. Në këtë rast, ai vjen me 3 aventura të reja tematike të fokusuara në udhëtimin në kohë: E shkuara, e tashmja dhe e ardhmja.

Blini Udhëtim në Kohë

Dhoma 25

Një titull për lojtarët nga 13 vjeç. Një aventurë e tërë e bazuar në fantashkencë, në të ardhmen e afërt ku ka një reality show të quajtur Dhoma 25 dhe ku kapërcehen disa vija të kuqe në përpjekje për të tërhequr një audiencë. Kandidatët do të mbyllen në një kompleks me 25 dhoma me efekte të rrezikshme dhe të papritura që do t'i vënë në provë. Dhe, për të komplikuar arratisjen, ndonjëherë ka roje të përfshirë në mesin e të burgosurve ...

Bleni dhomën 25

Dalja: Ishulli i harruar

Ky është kontributi tjetër i madh i serisë Exit. Një aventurë në stilin e Escape Room për mbi 12 vjeç dhe me mundësinë e lojës nga 1 deri në 4 lojtarë. Sfida mund të zgjidhet përafërsisht në 45 deri në 90 minuta. Në këtë lojë ju jeni në një ishull që ka pak parajsë, por kur e kuptoni se është tepër vonë dhe do t'ju duhet të ikni me një varkë të vjetër të lidhur me zinxhirë që do të duhet të lirohet ...

Blini ishullin e harruar

Si të zgjidhni lojën më të mirë të dhomës së arratisjes

lojë e dhomës së arratisjes

Kur zgjidhni një lojë tavoline Escape Room, është e rëndësishme të shikoni disa veçori, si me lojërat e tjera:

 • Mosha minimale dhe niveli i vështirësisë: Është shumë e rëndësishme të respektohet mosha minimale e lojës në tavolinë në mënyrë që të gjithë lojtarët për të cilët është menduar të mund të marrin pjesë. Veç kësaj, edhe niveli i vështirësisë është vendimtar, jo vetëm që të mund të marrin pjesë të vegjlit, por edhe në varësi të aftësive të të rriturve. Ndoshta është e këshillueshme që të filloni me tituj disi më të thjeshtë dhe gradualisht të merrni ato më komplekse.
 • Numri i lojtarëve: Sigurisht, është gjithashtu e rëndësishme të përcaktoni nëse do të luani vetëm, si çift, ose nëse keni nevojë për një lojë tavoline Escape Room ku mund të përfshini grupe më të mëdha.
 • temë: kjo përsëri bëhet diçka thjesht personale, është çështje shije. Disa preferojnë tema horror ose horror, të tjerë fantashkencë, ndoshta të vendosura në një film që ata janë adhurues, etj. Mbani në mend se megjithëse ata përpiqen të rikrijojnë përvojën e dhomave reale të arratisjes, dinamika në disa nga këto lojëra të tavolinës mund të ndryshojë.

Përveç kësaj, është gjithashtu e rëndësishme të dini disa detaje të Prodhuesit nga këto lojëra dhe zbuloni se në çfarë është specializuar secila, për të përcaktuar se cila mund t'i përshtatet më mirë nevojave ose shijeve tuaja:

 • HAP: kjo markë e lojërave të tavolinës ka projektuar titujt e saj duke menduar për krijimin e një eksperience të ngjashme me dhomat reale të arratisjes, me dhoma të rikrijuara me mjaft realizëm.
 • Dalje- Ky markë tjetër është fokusuar më shumë në sfidat mendore, enigmat dhe sudokus që duhen zgjidhur dhe i ka ndarë në nivele (fillestare, mesatare dhe të avancuara).
 • Escape Room The Game: kjo seri është ajo që ofron një atmosferë dhe zhytje më të mirë, me lojëra që janë shumë të përpunuara në aspektin vizual, material, madje edhe aplikacione celulare me të cilat vendosen tinguj apo muzikë në sfond.
 • Lojëra të fshehura: u drejtohet atyre që pëlqejnë më shumë zhanrin policor dhe kriminologjinë. Ata vijnë në një zarf kartoni sikur të ishin një rast i vërtetë vrasjeje, etj., dhe ku ju merrni gjithçka që ju nevojitet për të hetuar dhe zbuluar se çfarë ka ndodhur.

Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

Bëhu i pari që komenton

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.