Lojërat më të mira në bord për fëmijë

lojëra bordi për fëmijë

Kur zgjedh lojërat më qesharake të tavolinës për fëmijë, duhet të merren parasysh disa faktorë. Nga njëra anë, mosha e përshtatshme për të cilën është krijuar ajo lojë. Një pyetje tjetër është nëse ai do të luajë vetëm apo me fëmijë të tjerë, apo nëse do të luajë me prindërit apo të rriturit, pasi ka edhe lojëra tavoline të krijuara për të gjithë. Dhe, sigurisht, nëse loja është didaktike përveçse argëtuese, aq më mirë.

Në këtë udhëzues do të keni të gjithë materialin që ju nevojitet zgjidhni më të mirën lojëra në tavolinë për fëmijë, përveç që ka edhe një seksion të veçantë për lojëra edukative në tavolinë. Një alternativë shumë më e shëndetshme dhe më sociale ndaj konzollave dhe lojërave video. Madje këshillohen nga specialistë për zhvillimin e të miturit, pasi zhvillojnë aftësi të shkëlqyera motorike, vëzhgim, shikim hapësinor, përqendrim, imagjinatë dhe kreativitet, vendimmarrje etj. Pa dyshim një dhuratë e mrekullueshme...

Indeks

Lojërat më të shitura të tavolinës për fëmijë

Ndër më të shiturit, ose lojëra tavoline për fëmijë më i shitur dhe i suksesshëm, ka qenë në atë nivel shitjesh për arsye të dukshme. Janë ato që pëlqehen më shumë, dhe më të njohurit, ndaj duhen theksuar posaçërisht:

Lojërat Trajins - Virus

Është një nga më të shiturit, dhe nuk është për më pak. Është një lojë për 2 lojtarë, nga 8 vjeç dhe e përshtatshme për të gjithë familjen. Është problematike dhe shumë argëtuese, e lehtë për t'u transportuar dhe në të cilën do t'ju duhet të përballeni me një virus që është lëshuar. Konkurroni për të shmangur pandeminë dhe jini të parët që zhdukni viruset duke izoluar një trup të shëndetshëm për të parandaluar përhapjen e sëmundjeve të tmerrshme.

Blini viruse

Magilano SKYJO

Është një nga lojërat përfundimtare të tavolinës me letra për të rinj dhe të moshuar. Luhet me kthesa dhe raunde, me një kurbë të lehtë të të mësuarit për të qenë në gjendje të luani që nga fillimi. Përveç kësaj, ka edhe një pjesë edukative, me deri në 100 numra 2-shifrorë për të praktikuar numërimin, dhe llogaritje për të kontrolluar mundësitë.

Blej SKYJO

Dobble

Nga mosha 6 vjeçare e keni edhe këtë lojë tjetër ndër më të shiturat. Një lojë tavoline ideale për të gjithë, veçanërisht për festa. Ju do të duhet të demonstroni aftësi të shpejtësisë, vëzhgimit dhe reflekseve, duke gjetur të njëjtat simbole. Përveç kësaj, ai përfshin 5 mini-lojëra shtesë.

Blej Dobble

Dixit

Mund të luhet nga mosha 8 vjeçare dhe mund të jetë edhe për të gjithë familjen. Më shumë se 1.5 milion kopje të shitura dhe disa çmime ndërkombëtare janë kartat vizitore të kësaj loje. Fama e tij është e merituar. Ka 84 letra me ilustrime të bukura, të cilat duhet t'i përshkruani në mënyrë që shoku i skuadrës ta marrë me mend, por pa e bërë kundërshtarët e tjerë.

Blej Dixit

Educa - Rrëqebulli

Nga 6 vjeç e keni këtë lojë tavoline për të përmirësuar reflekset dhe mprehtësinë vizuale, pra për t'u bërë rrëqebull. Ai përfshin forma të shumta të lojës, që duhet të gjeni më parë imazhet tuaja në tabelë dhe të merrni numrin maksimal të pllakave të mundshme.

Blini Rrëqebullin

Lojërat më të mira të tavolinës për fëmijë sipas moshës

Për t'ju ndihmuar në të zgjedhurit, duke pasur parasysh sasinë e madhe të lojërave të tavolinës për fëmijë që ekzistojnë. Ka për të gjitha moshat dhe për të gjitha shijet, tema, seriale vizatimore, për të gjithë familjen etj. Këtu keni disa kategori të ndara sipas moshës ose temës:

Për fëmijët nga 2 deri në 3 vjeç

Ky është një nga vijat më delikate, pasi jo çdo lojë në tavolinë është përshtatur për këta të mitur dhe duhet pasur kujdes të veçantë për t'u siguruar që ata të jenë të sigurt. Për shembull, ato duhet të jenë të sigurta, nuk duhet të kenë pjesë të vogla që mund të gëlltiten, as të mprehta, dhe përmbajtja dhe niveli duhet të jenë në lartësinë e këtyre të vegjëlve. Nga ana tjetër, ato duhet të plotësojnë edhe disa karakteristika si të qenit vizualisht goditës, të thjeshtë, të fokusuar në përmirësimin e aftësive si aftësitë motorike, aftësitë vizuale etj. Disa rekomandime të vlefshme të lojërave të tavolinës për fëmijët 2 deri në 3 vjeç shëndoshë:

Goula 3 derrat e vegjël

Përralla e njohur e 3 derrave të vegjël u kthye në një lojë tavoline për të vegjlit. Me mundësinë për të luajtur në mënyrë bashkëpunuese ose konkurruese. Mund të luhet me 1 deri në 4 lojtarë dhe shërben për të zhvilluar vlera të ndryshme. Për sa i përket objektivit, ka një tabelë me një sërë pllakash, një shtëpi të vogël, dhe ata do të duhet të marrin pllakat e çdo derri në shtëpi para se të vijë ujku.

Blini Tre Derrat e Vogël

Diset mësoj me imazhe

Një tjetër lojë edukative për fëmijë nga 3 vjeç që përpiqet të shoqërojë pyetje dhe përgjigje. Ata do të argëtohen duke rritur aftësitë si aftësitë vizuale, diferencimi i formave, ngjyrave, etj. Ka karta për tema të ndryshme dhe një sistem vetëkorrigjues në mënyrë që i vogli të kontrollojë nëse është përgjigjur saktë falë lapsit magjik që ndizet dhe lëshon zë.

Blej Mësoj me imazhe

FALEJA Adela bleta

Bleta Maya nuk është e vetmja e famshme. Tani vjen kjo lojë fantastike tavoline për fëmijë nga 2 vjeç. Është bleta Adela, e cila do të tërheqë vëmendjen e të vegjëlve për ngjyrën e saj dhe me synimin për të mbledhur nektarin nga lulet dhe për ta çuar në koshere dhe për të bërë kështu mjaltë. Kur tenxherja e mjaltit mbushet, ju fitoni. Një mënyrë për të përforcuar ndjenjën e unitetit, të kuptuarit dhe të mësuarit e ngjyrave.

Blini bletën Adela

Fasule Fruta e Parë

Një lojë për fëmijë nga 2 vjeç. Rimëkëmbja e një klasike, siç është El Frutal, por e krijuar për më të vegjlit, duke iu përshtatur rregullave dhe duke lehtësuar formatin. Një mënyrë për të përmirësuar aftësitë e shkëlqyera motorike dhe bashkëpunimin, pasi duhet të fitoni së bashku, dhe për këtë do t'ju duhet të mundni sorrën, e cila nuk duhet të hajë fruta.

Blini Frutin e Parë

Pirati Falomir Spike

Kjo është një nga lojërat më argëtuese për fëmijë nga 3 vjeç. Ka një bazë ku të vendoset një fuçi, ku do të futet pirati dhe nuk do të dihet se kur do të kërcejë. Ai përbëhet nga futja e shpatave në fuçi nga ana tjetër, dhe i pari që do të bëjë kërcimin e piratëve do të fitojë.

Blej Pirate Pin

Për fëmijët nga 4 deri në 5 vjeç

Nëse të miturit janë më të rritur, lojërat për moshat më të vogla do të jenë shumë fëminore dhe të mërzitshme. Ata kanë nevojë për lojëra specifike të fokusuara në rritjen e llojeve të tjera të aftësive, si të menduarit strategjik, përqendrimi, kujtesa, etj. ato të miturit rreth 5 vjeç, në treg mund të gjeni lojëra mjaft interesante për fëmijë:

Mos u zgjo babi!

Një lojë emocionuese për 5-vjeçarët në të cilën ata duhet të rrotullojnë një rrotë ruletë dhe të përparojnë në një tabelë. Por do të duhet ta bëjnë tinëz, pasi babi është në gjumë në shtrat dhe nëse bëni zhurmë do ta zgjoni dhe do t'ju dërgoni në shtrat (kthehuni në katrorin e fillimit të tabelës).

Bli Mos u zgjo babi

Hasbro kokëfortë

Është një lojë tavoline e krijuar për fëmijë nga mosha 4 vjeç. Një gomar shumë i çoroditur që shkel e hedh të gjitha bagazhet, kur ai shkelm, fati i mbaron, çdo gjë që i ke vënë hidhet në ajër. Kjo lojë ka 3 nivele vështirësie: fillestare, e mesme dhe e avancuar. Ai përbëhet nga grumbullimi i objekteve në shalë të gomarit me radhë.

Blini Tozudo

Hidraulik Hasbro Sloppy

Ky hidraulik është një budalla i madh, një bungler, dhe ai po lufton. Të vegjlit do të duhet t'i vendosin me radhë veglat në rrip dhe çdo vegël do të bëjë që pantallonat të bien pak më shumë. Nëse pantallonat tuaja bien plotësisht, uji do të spërkasë. Ai që nuk i lag të tjerët do të fitojë.

Bli Hidraulik Sloppy

Goliath Anton Zampon

Ky derr i vogël i lezetshëm i quajtur Antón Zampón do të vërë në provë aftësitë e të vegjëlve. Një lojë e thjeshtë që do të konsistojë në ushqyerjen e personazhit derisa pantallonat e tij të shpërthejnë. Ata mund të luajnë me radhë nga 1 deri në 6 lojtarë, duke u argëtuar duke kontrolluar sa hamburgerë mund të hanë ...

Blej Antón Zampon

Goliath Nofullat

Kjo është një tjetër lojë tavoline për fëmijë, ku mund të praktikoni peshkimin më argëtues. Tuburoni është i uritur dhe ka gëlltitur shumë peshq të vegjël që do t'ju duhet t'i shpëtoni duke i nxjerrë nga goja me një kallam peshkimi. Por kini kujdes, sepse në çdo moment peshkaqeni do të kafshojë. Kush më shumë kafshë mund të shpëtoni do të jetë ai që fiton.

Blini nofullat

Diset Party & Co Disney

Ka ardhur kjo festë e krijuar enkas për fëmijë nga 4 vjeç dhe me temë Disney. Një lojë bordi multidisiplinare me të cilën mund të mësoni dhe të argëtoheni. Përdoret për të gjithë familjen, duke qenë në gjendje të kalojë disa teste për të marrë figurat e personazheve nga fabrika imagjinare. Testet janë të ngjashme me Partinë për të rritur, me teste mimike, vizatimi etj.

Blej Party & Co

Hasbro Scooper

Një klasik që nuk del nga moda. Qindra e qindra reklama televizive po i afrohen Krishtlindjeve apo periudhave të tjera kur shitja e lodrave është rritur. Një lojë tavoline për të vegjlit ku hipopotamët e kontrolluar nga katër lojtarët duhet të gëlltisin të gjithë topat e mundshëm. Kushdo që merr më shumë topa do të fitojë.

Bli slot për topin

Kruajtëse dhëmbësh krokodili Hasbro

Ky krokodil është një grykës, por duke ngrënë aq shumë dhëmbët e tij nuk janë shumë mirë dhe ka nevojë për një kontroll dentar. Nxirrni sa më shumë dhëmbëllëkë përpara se të mbyllet goja, pasi do të keni gjetur dhëmbin që e lëndon këtë krokodil miqësor. Një lojë tjetër e thjeshtë që inkurajon shkathtësinë dhe lëvizshmërinë e imët të të vegjëlve.

Blej krokodilin pinjoll

Lulido Grabolo Jr.

Një lojë argëtuese edukative tavoline për të vegjlit në shtëpi. Është shumë dinamik dhe ju lejon të zhvilloni aftësi mendore, vëzhgim, logjikë dhe përqendrim. Është e lehtë për t'u kuptuar, thjesht hedh zarin dhe duhet të gjesh kombinimin që ka dalë midis letrave. Mundëson lojëra të shpejta dhe mund të jetë perfekt për udhëtime.

Blini Grabolo Jr

Falomir Çfarë jam unë?

Një lojë argëtuese tavoline që mund të jetë e preferuar, madje edhe për një të rritur. Ndihmon për të përmirësuar fjalorin në lidhje me tregtinë, me një mbështetje për kokën ku të vendosni një kartë që të gjithë e shohin përveç jush, dhe do t'ju duhet të bëni pyetje për të provuar të merrni me mend se kush është personazhi që shfaqet në kartë. Kjo lojë është ideale për përmirësimin e aftësive motorike, intelektit dhe shqisave.

Blej Çfarë jam unë?

Lojëra tavoline për fëmijë nga 6 deri në 12 vjeç

Për grupmoshën e përfshirë midis 6 dhe 12 vjetKa edhe lojëra të jashtëzakonshme tavoline që plotësojnë nevojat e kësaj moshe. Këto lloj artikujsh zakonisht kanë sfida më komplekse dhe prezantojnë promovimin e aftësive si kujtesa, taktika, logjika, përqendrimi, orientimi, etj. Ndër më të mirat janë:

Hasbro Monopoly Fortnite

Classic Monopoly është gjithmonë sinonim i suksesit dhe nuk del kurrë nga moda. Tani vjen një version plotësisht i rinovuar i bazuar në lojën video Fortnite. Prandaj, nuk do të bazohet në sasinë e pasurisë që lojtarët arrijnë, por në sasinë e kohës që arrijnë të mbijetojnë në hartë ose tabelë.

Bleni Monopoly

Ravensburger Minecraft Builders & Biomes

Po, video-loja popullore krijuese dhe e mbijetesës Minecraft ka arritur edhe në botën e lojërave të tavolinës. Secili lojtar do të ketë karakterin e tij dhe do të mbledhë një numër blloqesh burimesh. Ideja është të luftojmë krijesat e çdo bote. Fituesi do të jetë i pari që do të plotësojë tabelën me çipat e tyre.

Bleni Minecraft

Trivial Pursuit Dragon Ball

Mund ta imagjinoni të bashkoni argëtimin e lojës popullore triviale Trivial Pursuit me universin anime të Dragon Ball. Epo tani ju keni gjithçka në këtë lojë me një total prej 600 pyetjesh rreth sagës së famshme, në mënyrë që të mund të demonstroni njohuritë tuaja për personazhet e preferuar.

Blej Trivial

e mbyll

Është kryer një vrasje misterioze. Janë 6 të dyshuar dhe do t'ju duhet të kaloni nëpër skenën e krimit për të zbuluar të dhënat që ju çojnë te vrasësi. Hetoni, fshihuni, akuzoni dhe fitoni. Një nga lojërat më të mira të të menduarit dhe intrigave në treg.

Blej Cluedo

Devir Labirinti Magjik

Nëse ju pëlqejnë misteret drithëruese, kjo është loja juaj e bordit. Një lojë e thjeshtë ku duhet të kaloni nëpër një labirint misterioz në përpjekje për të gjetur disa objekte të humbura. Do t'ju duhet të tregoni guxim për të provuar të dilni me objektet dhe të kaloni korridoret e labirintit duke shmangur shqetësimet e ndryshme që do të gjeni.

Blini Labirintin Magjik

Kalaja e terrorit

Atom Games ka zhvilluar këtë lojë tavoline tmerrësisht argëtuese, me 62 letra me karaktere dhe objekte monstruoze. Me to mund të luani në mënyra të ndryshme (si hetuesi, modaliteti i shpejtësisë dhe një kujtesë tjetër), duke përmirësuar aftësitë e të vegjëlve në shtëpi.

Bleni Kalanë e Terrorit

Diset Party & Co Junior

Një tjetër version i lojës së famshme të tavolinës Party & Co për fëmijë. Ju do të jeni në gjendje të formoni ekipe dhe të argëtoheni për të kaluar teste të ndryshme. I pari që do të arrijë në sheshin final do të fitojë. Për ta bërë këtë, duhet të kaloni teste vizatimi, muzikore, gjeste, përkufizime, pyetje, etj.

Blej Party & Co

Operacioni Hasbro

Një tjetër nga klasikët, një lojë që është përhapur në të gjithë botën dhe që teston shkathtësinë dhe njohuritë anatomike të lojtarëve. Një pacient është i sëmurë dhe duhet të operohet, duke hequr pjesë të ndryshme. Por kini kujdes, keni nevojë për pulsin e kirurgut, sepse nëse copat prekin muret, hunda juaj do të ndizet dhe do të keni humbur… Dhe nëse ju pëlqejnë minionët, ekziston edhe një version me këta personazhe.

Blej Tregti

Hasbro Kush është kush?

Një tjetër nga titujt e njohur për të gjithë. Një tabelë për person në të cilën ka një sërë personazhesh të karakterizuar. Objektivi është të merrni me mend karakterin misterioz të kundërshtarit duke bërë pyetje dhe duke hedhur poshtë personazhet që nuk përputhen me të dhënat që ai ju jep.

Blej Kush është kush?

Lojëra edukative në tryezë

Ka disa lojëra tavoline për fëmijë që nuk janë vetëm argëtuese, por edhe Ata janë edukativë, kështu që ata do të mësojnë duke luajtur. Një mënyrë për të përforcuar mësimin e shkollës pa përfshirë një detyrë të mërzitshme ose të lodhshme për ta, dhe që mund të ketë përmbajtje të kulturës së përgjithshme, matematikës, gjuhës, gjuhëve, etj. Më të mirat në këtë kategori janë:

Shtëpi fantazmë

Një lojë argëtuese edukative për të zhvilluar vizionin hapësinor, zgjidhjen e problemeve, logjikën me sfida të niveleve të ndryshme dhe përqendrimin. Një nga mënyrat më të mira për të përmirësuar aftësitë njohëse dhe të menduarit fleksibël me gamification.

Blini Shtëpinë e Fantazmave

Kurthi i tempullit

Kjo lojë edukative e bordit rrit logjikën, të menduarit fleksibël, perceptimin vizual dhe përqendrimin. Ju keni disa nivele vështirësie për të zgjedhur, me 60 sfida të ndryshme. Një enigmë në të cilën aftësia mendore do të jetë çelësi për të luajtur.

Bleni Kurthin e Tempullit

Përbindëshi me ngjyra

Lojë befasuese edukative në tavolinë ku lojtarët lëvizin nëpër ngjyrat që përfaqësojnë emocione ose ndjenja, duke e bërë atë një formë të të mësuarit emocional për fëmijët nga 3 deri në 6 vjeç. Diçka që shpesh harrohet në shkolla dhe që është jetike për shëndetin e tyre mendor dhe marrëdhënien me të tjerët.

Blini monstra me ngjyra

zingo

Një lojë e krijuar për fëmijë mbi 4 vjeç dhe që synon të zhvillojë aftësitë gjuhësore në anglisht dhe spanjisht. Për ta bërë këtë, përdorni një seri kartash me imazhe dhe fjalë që duhet të lidhen me njëra-tjetrën për t'i përshtatur saktë.

Blini Zingo

ekspeditë gjuetine

Një lojë në të cilën mund të marrë pjesë e gjithë familja dhe në të cilën të vegjlit do të mësojnë për kafshët dhe gjeografinë. Me deri në 72 kafshë të ndryshme dhe udhëzime në 7 gjuhë (spanjisht, anglisht, frëngjisht, gjermanisht, italisht, holandisht dhe portugalisht).

Blej Safari

Lojëra tavoline për fëmijë dhe të rritur

Ju gjithashtu mund të gjeni lojëra tavoline për fëmijë me të cilat fëmija mund të luajë i shoqëruar nga një i rritur, qofshin mami, babi, gjyshërit, vëllezërit e motrat më të mëdhenj, etj. Një mënyrë për t'u kujdesur për më të vegjlit e shtëpisë dhe për të marrë pjesë në lojërat e tyre, diçka e rëndësishme për ta por edhe për të rriturit, pasi ju lejon të kaloni më shumë kohë dhe t'i njihni pak më mirë. Me siguri kur të rriten nuk do t'i harrojnë ato kohë që keni kaluar me lojëra si:

500 copë mister

Puzzle me 500 pjesë me temë nga bota e Super Mario Odyssey World Traveller. Një mënyrë për të ndërtuar si familje, e përshtatshme për fëmijët nga 10 vjeç. Pasi montohet, ka përmasa 19 × 28.5 × 3.5 cm.

Blej Puzzle

Puzzle 3D e Sistemit Diellor

Një mënyrë tjetër për të luajtur dhe mësuar rreth astronomisë është të ndërtoni këtë enigmë 3D të sistemit planetar. Ai përmban 8 planetë të Sistemit Diellor dhe 2 unaza planeti, përveç Diellit, me 522 pjesë të numëruara në total. Pasi enigma të jetë e plotë, ajo mund të përdoret si dekorim. Për sa i përket moshës optimale, ajo është nga 6 vjeç.

Bleni enigma 3D

Tabela me shumë lojëra

Në një tavolinë të vetme mund të keni 12 lojëra të ndryshme. Ka dimensione 69 cm të larta, dhe dërrasa ka një sipërfaqe prej 104 × 57.5 ​​cm. Përfshin grupin e lojërave me më shumë se 150 pjesë dhe sipërfaqe të këmbyeshme për të luajtur në pishinë, futboll tavoline, hokej, ping-pong, shah, damë, tavëll, bowling, dërrasë me lëvizje, poker, patkua dhe zare. Ideale për fëmijët nga 6 vjeç dhe për të gjithë familjen. Një mënyrë për të ndihmuar në zhvillimin e aftësive motorike, aftësive manuale, të menduarit logjik dhe të të mësuarit.

Bleni tavolinë me shumë lojëra

Mattel Scrabble Origjinale

Nga mosha 10 vjeç, kjo lojë mund të jetë një nga më argëtueset dhe argëtueset për të gjithë familjen dhe moshat. Është një nga lojërat më të vlerësuara, duke u argëtuar me drejtshkrimin e fjalëve për të marrë rezultatin më të lartë të fjalëkryqit me 7 pllakat e rastësishme që merr secili lojtar. Një mënyrë përveç përmirësimit të fjalorit.

Blej Scrabble

Pictionary Mattel

Është një nga lojërat më të njohura, një version i lojës klasike të vizatimit në të cilën do të duhet të përpiqeni t'i bëni ata të hamendësojnë atë që dëshironi të shprehni me vizatimet tuaja. Duhet të luhet në grup, dhe do t'ju çojë në situata super argëtuese, veçanërisht me ata anëtarë, aftësitë e të cilëve vizatimi janë pikasian ...

Blej Pictionary

Mundi atë!

Është një nga ato lojëra tavoline që do t'ju bëjnë të lëvizni dhe të kryeni të gjitha llojet e testeve të çmendura. Sfidat për të kapërcyer, me 160 teste qesharake në të cilat do t'ju duhet të fryni, të balanconi, të mashtroni, të kërceni, të grumbulloni etj. E qeshura është më se e garantuar.

Blej Beat That!

Udhëtimi i parë

Një nga ato lojëra që të vegjlit i duan por që janë të përshtatshme për të gjithë familjen. Për ata që kanë shpirtin e aventurierëve dhe marrin këtë udhëtim me tren të shpejtë nëpër qytetet kryesore të Evropës në një hartë të madhe ku do t'ju vënë në provë. Çdo lojtar duhet të mbledhë ngarkesa vagonësh për të ndërtuar rrugë të reja dhe për të zgjeruar rrjetin e trenave. Kushdo që plotëson biletat për destinacionin fiton lojën.

Blini udhëtimin e parë

Gjestet Hasbro

Nëse ju pëlqejnë lojërat që janë të fokusuara për t'ju bërë të qeshni, atëherë kjo është një tjetër prej tyre. Luaj me të gjithë familjen dhe miqtë, me 3 nivele të ndryshme aftësish. Në të do t'ju duhet të kryeni mimikë të shpejtë për t'i bërë ata t'ju kuptojnë, dhe me një repertor të gjerë me 320 letra.

Blini gjeste

Island

Kjo lojë bordi ju kthen në shekullin e njëzetë, në mes të eksplorimit. Një lojë aventureske ku një ishull misterioz zbulohet në mes të oqeanit dhe legjenda e të cilit thotë se fsheh një thesar. Por aventurierëve do t'u duhet të përballen me pengesa të ndryshme, përbindësha deti dhe ... një vullkan shpërthyes që do të bëjë që ishulli të fundoset pak nga pak.

Bleni ishullin

Karkata

Carcata përzien aventurën dhe strategjinë. Në të do t'ju duhet të zbarkoni fisin tuaj në një ishull me një vullkan dhe të tregoni se cili është fisi më i fortë që i mbijeton rreziqeve që mbart ky vend. Mbroni zonat tuaja, monitoroni lëvizjet e fiseve kundërshtare, përparoni, mblidhni gurë të çmuar dhe mbani gjithmonë një sy në një frymë që mbron ishullin ...

Blini Carcata

 

Udhëzues për blerjen e lojërave të tavolinës për të mitur

lojëra edukative në tavolinë

Foto falas (Lojë për fëmijë Sea Battle) nga https://torange.biz/childrens-board-game-sea-battle-48363

Zgjedhja e një loje tavoline nuk është një detyrë e lehtë, pasi ka gjithnjë e më shumë kategori dhe tituj që dalin në treg. Por zgjedhja e një loje tavoline për fëmijët është edhe më e ndërlikuar, pasi duhet të merren parasysh disa faktorë. për sigurinë e të miturit:

Mosha minimale e rekomanduar

Lojërat e tavolinës për fëmijë zakonisht vijnë me një tregues të mosha minimale dhe maksimale për të cilat janë të destinuara. Një certifikim që i bën ato të vlefshme për atë grupmoshë bazuar në tre kritere themelore:

 • Siguri: për shembull, fëmijët më të vegjël mund të gëlltisin copa të tilla si zare, token etj., kështu që lojërat për atë moshë nuk do të kenë këto lloj copa. Është e rëndësishme që produkti të ketë certifikatën CE, të dini se ai ka kaluar standardet e sigurisë të BE-së. Kujdes nga falsifikimet dhe lodrat e tjera që vijnë nga Azia pa këto kontrolle...
 • aftësiJo të gjitha lojërat mund të jenë për çdo moshë, disa mund të mos jenë të përgatitura për të vegjlit, dhe mund të jenë të vështira ose të pamundura, madje të përfundojnë të frustruar dhe të lënë lojën.
 • përmbajtje: përmbajtja është gjithashtu e rëndësishme, pasi disa mund të kenë tema specifike për të rriturit dhe jo të përshtatshme për të miturit, ose thjesht që një grupmoshë specifike nuk i pëlqen sepse nuk e kuptojnë atë.

temë

Kjo veçori nuk është kritike, por po e rëndësishme. Është pozitive të njohësh shijet dhe preferencat e marrësit të lojës, pasi mund të pëlqejë një lloj teme të veçantë (shkencë, mister, ...), ose që ata janë adhurues të një filmi ose seri televizive (Toy Story , Hello Kitty, Dragon Ball, Rugrats,…) lojërat e të cilave do t'ju motivojnë më shumë për të luajtur.

cilësi

Kjo karakteristikë nuk lidhet vetëm me çmimin, por edhe me sigurinë e lojës (jo të copëtuar në copa të vogla që mund të shkaktojnë mbytje, copa të mprehta që shkaktojnë lëndime ...) dhe qëndrueshmëri. Disa lojëra mund të priren të prishen ose të vjetërohen shpejt, kështu që kjo është diçka për t'u kursyer.

Transportueshmëri dhe rregull

Një tjetër gjë e rëndësishme është të gjesh një lojë që hyn një kuti ose çantë ku mund të ruani të gjithë komponentët. Arsyet për t'i kushtuar vëmendje kësaj janë:

 • Që i mituri ta çojë lehtësisht nga një vend në tjetrin.
 • Mos i humbni copat.
 • Inkurajoni rendin kur loja përfundon duke e ftuar atë të marrë.
 • Që mund të ruhet lehtësisht.

Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

Bëhu i pari që komenton

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.