25 penjahat paling gedhe ing sejarah film

Wong jahat

Ing kene kita nggawa sampeyan 25 penjahat paling apik ing sejarah film, penjahat saka film horor, nanging uga film fiksi ilmiah, drama utawa malah komedi.

Sawetara wong nggegirisi kita ing sawijining film lan liyane ing sagas film sing akeh banget, sanajan kabeh isih tetep Tertulis ing memori para penonton film apa wae.

Agen Smith

Agen Smith

Film sing ditampilake: 'Matrix', 'Matrix Reloaded' lan 'Matrix Revolution'

Aktor sing main: Hugo Weaving (lan Ian Bliss minangka Bane)

Agent Smith ora liya yaiku a program komputer sing mbela kasunyatan virtual sing dikenal minangka Matrix, ing trilogi kompleks sedulur Wachowski. Hugo Weaving menehi pasuryan menyang wong jahat sing sejatine ora ana luwih saka jutaan nomer ing layar, nanging sing ngancam kabeh manungsa.

ammon goeth

ammon goeth

Film sing ditampilake: 'Dhaptar Schindler' ('Daftar Schindler')

Aktor sing wis main dheweke: Ralph Fiennes

Amon Goeth bisa uga dadi salah sawijining karakter paling medeni ing njaba film horor. Ralph Fiennes main dadi paraga nyata ing film 'Schindler's List' filme Steven Spielberg sing nuwuhake nominasi Oscar dadi aktor pendukung paling apik lan menang Bafta ing kategori sing padha. petugas SS Austria lan komandan kamp konsentrasi Plaszow ing Polandia dikuwasani Jerman Nazi sajrone Perang Dunia II. Salah sawijining monster sing medeni banget sing nyebabake musibah.

Annie wilkes

Annie wilkes

Film sing ditampilake: 'Kasengsaran'

Aktris sing wis main: Kathy Bates

Ing taun 1991 Kathy Bates menang Oscar dadi aktris paling apik lan Golden Globe kanggo aktris paling apik ing drama amarga main Annie Wilkes, wanita sing mung bisa disalahake amarga uga penggemar penulis favorit sampeyan, Paul Sheldon, sing dheweke nylametake saka kacilakan mobil ing endi dheweke nuwuhake loro sikil lan nggawa mulih kanggo nambani. Annie Wilkes yaiku gambar obsesi sing jelas ing adaptasi lakon Stephen King iki.

Anton Cikur

Anton Cikur

Film sing ditampilake: 'Ora Ana Negara kanggo Wong Tuwa' ('Ora Ana Negara kanggo Wong Tuwa')

Aktor sing wis main dheweke: Javier Bardem

El karakter eksentrik sing dimainake dening Javier Bardem Spanyol ing film dening sedulur Coen, dheweke minangka salah sawijining sing paling dieling-eling ing antarane sawetara taun kepungkur. Bersenjata nganggo pistol samberan sing dicekel Dheweke nggawa teror ing film 'No Country for Old Men' lan pungkasane entuk aktor kasebut Oscar kanggo aktor sing paling apik.

Bitelchus

Bitelchus

Film sing ditampilake: 'Bitelchús' ('Beetlejuice') lan ora suwe 'Bitelchús 2' ('Beetlejuice 2')

Aktor sing wis main dheweke: Michael Keaton

Penjahat paling lucu ing dhaptar iki ora diraguhi, Bitelchús, antagonis film eponymous saka Tim Burton sing kepengin weruh. Sanajan pisanane dheweke tampil minangka kanca protagonis, dheweke dadi penjahat komedi sing medeni iki. Michael Keaton minangka wong sing menehi urip karakter iki ing taun 1988 lan sing bakal mbaleni peran kasebut ing sekuel mbesuk sing kayane wis disiapake.

Penyihir ala ing Kulon

Penyihir ala ing Kulon

Film sing ditampilake: 'Wisaya Oz' ('Wisaya Oz'), 'Oz: Dunia fantasi' ('Oz: The Great and Powerful')

Aktris sing menehi interpretasi: Margaret HamiltonMila Kunis

Penyihir Wicked saka Kulon bisa uga dadi wong jahat sing paling mitos ing fantasiTemenan kita ngrujuk marang peran Margaret Hamilton ing 'Wisaya Oz' lan dudu Mila Kunis ing film Sam Raimi 'Oz: A Fantasy World', sing ora bakal dianggep kudu dideleng, adoh banget.

Kolonel Hans Landa

Kolonel Hans Landa

Film sing ditampilake: 'Baster Inglourious'

Aktor sing wis main dheweke: Christof Waltz

antarane wayahe cukup apikan lan lucu, Kolonel Hans Landa nyebar teror ing film Quentin Tarantino 'Inglourious Basterds'. Kaya akeh wong jahat ing dhaptar iki, peran kasebut entuk aktor sing mainake, Christoph Waltz, Oscar, kanggo aktor sing paling apik.

Darth Vader

Darth Vader

Film sing ditampilake: 'Star Wars: Episode IV - A New Hope' ('Star Wars: Episode IV - A New Hope'), 'Star Wars: Episode V - The Empire Stracks Back' ('Star Wars: Episode V - The Empire Stracks Back' ), 'Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi' ('Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi'), 'Star Wars: Episode II - The clones' ('Star Wars: Episode II - Attack of the Clones ') lan' Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith '(' Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith ')

Aktor sing main: James Earl Jones (swara) lan David Prowse, Sebastian Shaw lan Hayden Christensen (ing topeng)

 

Perawat Mildred Ratched

Perawat Mildred Ratched

Film sing ditampilake: 'Siji Mlayu Sarang Cuckoo'

Aktris sing wis main: Louise Fletcher

Senajan kayane karakter iki bakal mbantu banget kanggo wong sing lara ing rumah sakit, sawise protagonis teka Randle McMurphy, dimainake dening Jack Nicholson, Perawat Mildred Ratched dicethakaké minangka wong jahat sing hebat.

Freddy Krueger

Freddy Krueger

Film sing ditampilake: 'A Nightmare on Elm Street', 'A Nightmare on Elm Street 2: Freddy's Revenge', 'A Nightmare on Elm Street 2: Warriors of the dream' ('A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors'), 'A Nightmare ing Elm Street 3: Dream Master '(' A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master '),' A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Child '(' A Nightmare on Elm Street 5: The Dream Child ') , 'Nightmare Final: The Death of Freddy' ('Freddy's Dead: The Final Nightmare'), 'Nightmare New Wes Craven' ('Nightmare New Wes Craven'), 'Freddy vs. Jason' ('Freddy vs. Jason') lan 'A Nightmare on Elm Street (Asal-Usul)' ('A Nightmare on Elm Street')

Aktor sing main: Robert Englund lan Jackie earle haley

Dhaptar iki ora bisa kliwat karakter hebat sing diwenehake film horor, monster gedhe kaya Freddy Krueger sing wis mlebu ing impen akeh penggemar genre kasebut lan sing dadi bintang sangang film, wolung film pertama sing dimainake dening legendaris Robert Englund lan sing terakhir, nggawe film pertama, dimainake dening Jackie Earle Haley.

pasuryan memedi

pasuryan memedi

Film sing ditampilake: 'Scream', 'Scream 2', 'Scream 3' lan 'Scream 4'

Aktor sing main: sawetara aktor sing bakal dadi spoiler

Penjahat film horor mitos liyane, nalika dadi film horor sing luwih anyar lan enom, yaiku Ghostface, topeng sing ndhelikake sawetara karakter saka 'Scream' saga lan mulane kanggo sawetara aktor, sing ora dicethakake amarga bakal pungkasane film kasebut.

aula 9000

aula 9000

Film sing ditampilake: '2001: A Space Odyssey' ('2001: A Space Odyssey') lan '2010: Odyssey Two' ('2010: Taun sing Hubungi)'

Aktor sing wis main dheweke: Douglas Rain (swara)

Ing kasus iki lan kaya karo Agent Smith, kita nemokake penjahat virtual. Hal 9000 kira-kira komputer pesawat ruang angkasa ing endi para protagonis '2001: a space Odyssey' lelungan, intelijen buatan sing dadi bingung karo manungsa amarga tumindake.

Lektor Hannibal

Lektor Hannibal

Film sing ditampilake: 'Manhunter', 'The Silence of the Lambs' ('The Silence of the Lambs'), 'Hanibal', 'The Red Dragon' ('Red Dragon') lan 'Hannibal: The Origin of Evil' ('Hannibal Rising' )

Aktor sing main: Brian Cox, Anthony Hopkins, Aaran Thomas lan Gaspard Ulliel

Dianggep dening American Film Institute minangka penjahat paling apik ing sejarah, Hannibal Lecter bisa uga dadi salah sawijining sing paling misuwur. Anthony Hopkins menehi dheweke urip ing 'The Silence of the Lambs' ing taun 1991 banjur menang Oscar dadi aktor paling apik, peran sing bakal dibaleni ing 'Hanibal' lan 'The Red Dragon', sing ora kalah penting yaiku Brian Cox lan Gaspard Ulliel dibandhingake aktor sing wis nggawa aktor iki menyang ndhuwur. Prinsip, kecerdasan lan tata cara sing apik, uga kekejeman kanggo sing kurang sinau, nggawe karakter iki Salah siji sing paling disenengi masarakat.

Harry Powell

Harry Powell

Film sing ditampilake: 'Wengi pamburu' ('Wengi Pemburu')

Aktor sing wis main dheweke: Robert mitchum

Misuwur karo tato tangane kanthi tembung "Cinta" lan "Benci", utawa "Katresnan" lan "Benci" sing padha, lan perjuangan antarane kaloro konsep sing diwakili ing pertunjukan cilik kasebut, Harry Powell minangka perwujudan rasa sengit kasebut ing film 'The Night of the Hunter' karya Charles Laughton, karya kasebut disalahpahami guru nalika semana.

Jack torrance

Jack torrance

Film sing ditampilake: 'The Shining'

Aktor sing wis main dheweke: Jack Nicholson

Sanajan film kasebut diwiwiti dadi protagonis liyane, Jack Torrance dadi wong jahat 'The Shining' amarga khayalane, salah sawijining penjahat sing paling dielingi ing sejarah bioskop kanthi sawetara urutan mitos, kayata karakter sing dimainake dening Jack Nicholson sing katon liwat bolongan ing lawang sing suwek.

Jason voorhees

Jason voorhees

Film sing ditampilake: 'Jumat 13'(' Jumuah tanggal 13 '),'Jumuah kaping 13 bagean II'(' Jumuah Bagéyan II II '),'Jumuah tanggal 13 III'(' Jum'at Bagean III '),'Ana bagean kaping IV IV: Babagan Pungkasan '(' Jum'at tanggal 13: Bab Pungkasan '),' Jumuah Bagian 13 V: Wiwitan Anyar'(' Jumuah tanggal 13: Wiwitan anyar '),  'Ana bagean kaping VI VI: Jason Urip'(' Jumuah Bagian kaping VI VI: Jason Urip '),  'Ana bagean kaping VII VII: Sang Anyar'(' Jumuah Babagan kaping 13 VII: Sang Anyar '),  'Ana ing bagean kaping VIII VIII: Jason njupuk Manhattan'(' Ana ing bagean kaping VIII VIII: Jason njupuk Manhattan '),  'Jum'at kaping IX IX: Jason Menyang Neraka'(' Jason Menyang Neraka: Jum'at Akhir '),  'Ana bagean kaping X X: Jason X'(' Jason X '),' Freddy vs. Jason '(' Freddy vs. Jason ') lan' Friday the 13th (remake) '(' Friday the 13th ')

Aktor sing main: Ari Lehman, Warrington Gillette, Steve Daskewisz, Richard Brooker, Ted White, Tom Morga, Dan Bradley, Kane Hodder, Ken Kirzinger lan Derek Mears

Jason Voorhees bisa uga wong jahat sing wis tampil ing film paling akeh, nganti saiki rolas kalebu crossover sing dibintangi karo mitos liyane, Freddy Krueger. Salah sawijining penjahat paling apik ing bioskop horor sing dimainake nganti puluhan aktor sajrone 35 taun, dheweke wis nggegirisi kita saka layar amba.

Jigsaw

Jigsaw

Film sing ditampilake: 'Saw', 'Saw 2', 'Saw 3', 'Saw 4', 'Saw 5', 'Saw 6' lan 'Saw 7',

Aktor sing main karo dheweke: Tobin Lonceng

Nganti kaping pitu, Jigsaw menehi informasi babagan metode kejem kanggo awake dhewe, pitu film sing dheweke durung mesthi dadi ancaman utama, nanging sawise nindakake tindak kriminal sing nggegirisi lan njlimet. A karakter katon minangka Hannibal Lecter modern sing njabarake rajapati luwih akeh maneh.

Utama

Utama

Film sing ditampilake: 'Pitu'

Aktor sing main karo dheweke: Kevin Spacey

Salah sawijining penjahat sing tampil kurang ing layar, nanging ing siji-sijine film sing ditampilake, menehi prangko kanthi kekuwatan banget. Dikenal minangka John Doe amarga ora ngerti jenenge, karakter sing dimainake dening Kevin Spacey dheweke ngembang ing rekaman pungkasan 'Pitu' sing mbenerake kabeh kejahatane.

joker

joker

Film sing ditampilake: 'Batman', 'The Dark Knight' ('The Dark Knight') lan enggal dadi 'Suicide Squad' ('Suicide Squad')

Aktor sing main: Jack Nicholson, Heath Ledger lan mengko Jared Leto

Heath Ledger nampa Oscar dadi aktor pendukung paling apik amarga peran ing 'The Dark Knight', tanpa mangu-mangu aktor kasebut nindakake tugas hebat minangka Joker, pirang-pirang taun sadurunge Jack Nicholson uga nindakake tugas apik ing kaset 'Burman' lan Tim Burton. Ora suwe Jared Leto bakal bali menehi nyawa karakter ing 'Suicide Squad' lan akeh sing diarepake saka prestasine, lan yaiku mungsuh Batman yaiku salah sawijining wong jahat sing paling apik lan menehi game.

Kulit kaca

Kulit kaca

Film sing ditampilake: 'Pembantaian Chainsaw Texas', 'Pembantaian Chainsaw Texas 2', 'Pembantaian Chainsaw Texas 2' ('Kulit Kulit: Pembantaian Chainsaw Texas III'), 'Pembantaian Chainsaw Texas Texas: Generasi Sabanjure' ('Texas Chainsaw Massacre IV : Generasi Sabanjure '),' Pembantaian Chainsaw Texas (remake) '(' Pembantaian Chainsaw Texas '),' Pembantaian Chainsaw Texas: Asal-Usul '(' Pembantaian Chainsaw Texas: Wiwitan ') lan' The Texas Chainsaw 3D '

Aktor sing main: Gunnar Hansen, Bill Johnson, RA Mihailoff, Robert Jacks, Andrew Bryniarski, lan Dan Yeager

Salah sawijining penjahat mitos ing bioskop horor yaiku Leatherface, sing wis nggegirisi nganti kaping pitu nganti saiki lan sing wis diwenehi urip dening enem aktor. Chainsaw ing tangan, wis nguwatirake para penyayang genre iki luwih saka 40 taun.

Gusti Voldemort

Gusti Voldemort

Film sing ditampilake: 'Harry Potter lan Watu Filsuf' ('Harry Potter lan Watu Filsuf'), 'Harry Potter lan Kamar Rahasia' ('Harry Potter lan Kamar Rahasia'), 'Harry Potter lan Tawanan Azkaban' ( 'Harry Potter lan Tawanan Azkaban'), 'Harry Potter lan Goblet Fire' ('Harry Potter and the Goblet of Fire'), 'Harry Potter and the Order of the Phoenix' ('Harry Potter and the Order of the Phoenix '),' Harry Potter and the Half-Blood Prince '(' Harry Potter and the Half-Blood Prince '),' Harry Pottery the Deathly Hallows - Part I '(' Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I ' ) lan 'Harry Pottery the Deathly Hallows - Part II' ('Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II')

Aktor sing wis main dheweke: Ralph Fiennes

El mungsuh Harry Potter lan saindenging jagad, Lord Voldemort, Dheweke minangka salah sawijining wong jahat ing bioskop sing hebat lan tumindak salah sing ditindakake yaiku sing paling enom lan wong diwasa ing pitung buku uga ing wolung filme.

magneto

magneto

Film sing ditampilake: 'X-Men', 'X-Men 2', 'X-Men: The Final Decision' ('X-Men: The Last Stand'), 'X-Men: Generation First' ('X-Men: Class First '),' X-Men: Days of Future Past '(X-Men: Days of Future Past') lan ora suwe 'X-Men: Apocalypse' ('X-Men: Apocalypse')

Aktor sing main: Brett Morris, Ian McKellen lan Michael Fassbender

Bisa uga penjahat paling misuwur ing alam semesta Marvel, paling ora ing layar amba, amarga dheweke minangka film sing melu luwih akeh film, gunggunge limang saga 'X-Men' nganti saiki. Pakaryan gedhe saka rong aktor sing wis main dheweke nalika diwasa, Ian McKellen lan Michael Fassbender

Max cady

Max cady

Film sing ditampilake: 'Cape of Terror' ('Cape Fear') lan 'Cape of Fear' ('Cape Fear')

Aktor sing main: Robert Mitchum lan Robert De Niro

Loro-lorone ing versi Robert Mitchum menehi karakter kanggo karakter kasebut, lan ing Robert De Niro minangka wong sing nggawe sepatu ing wong nakal iki, Max Cady nggawa teror menyang Cape Fear kanthi ngetutake kulawargane wong sing ngrusak uripe ing pandangane. Robert De Niro dipilih dadi Oscar dadi aktor paling apik kanggo peran kasebut.

Michael myers

Micheal myers

Film sing ditampilake: 'Wengi wengi Halloween' ('Halloween'), 'Halloween II: Gilahe Sang!' ('Halloween 2'), 'Halloween 4 - The Return of Michael Myers' ('Halloween 4: The Return of Michael Myers'), 'Halloween 5 - The Revenge of Michael Myers' ('Halloween 5: The Revenge of Michael Myers '),' Halloween: Kutukan Michael Myers '(' Halloween: Kutukan Michael Myers '),' Halloween: H20. Mbukak taun mengko '(' Halloween H20: 20 Taun Banjur '),' Halloween: Wungun maneh ',' Halloween, el Origen '(' Halloween '),' Halloween II 'lan enggal' Halloween III '

Aktor sing wis mainake: Nick Castle, Tony Moran, Will Sandin, Dick Warlock, George P. Wilbur, Donald Shanks, Chris Durand, Brad Loree, Tyler Mane lan Chase Vanek

Penjahat liyane ing saga medeni tanpa wates yaiku Michael Myers, pembunuh 'Halloween' sing wis ditampilake nganti sangang film nganti saiki lan terus urip maneh saga kanthi cicilan kaping telu sing bakal teka mengko.

Bates Norman

Bates Norman

Film sing ditampilake: 'Psycho' ('Psycho'), 'Psycho II: Bali saka Norman' ('Psycho II'), 'Psycho III' ('Psycho III'), 'Psycho IV: Wiwitan' ('Psycho IV: Wiwitan ') lan' Psycho (remake) '(' Psycho ')

Aktor sing main: Anthony Perkins, Oz Perkins, Henry Thomas, Ryan Finnigan, Vince Vaughn

Sanajan ana pirang-pirang sekuel lan perbaikan ulang, tanpa mangu-mangu, kita isih duwe cicilan pisanan 'Psycho' dening Alfred Hitchcock, ing endi Anthony Perkins menehi kabeh minangka pamilik aneh asrama Bates, Norman Bates. Salah sawijining wong jahat sing bakal dieling-eling ing salawas-lawase.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.