Saga 50 Shades Grey

50 mbandingake saka abu-abu

Iki minangka salah sawijining seri literatur paling sukses ing abad kaping-XNUMX. Terbitan pertama sing diterbitake ing taun 2011 ninggali rekor kanggo paperback sing paling laris, nganti saiki Harry Potter.

50 mbandingake saka abu-abu iku salah sawijine sagah, ditulis uga sinematografis, sing bakal suwe kita guneman.

Saka Fanfiksi nganti Penjual Paling Apik

Sanajan ana nomer sing nyengsemake saka papat buku sing diterbitake, akeh pangritik lan pamaca sing seneng banget ora puas yen alam semesta iki nggawa tembung sifat "sastra".

Panulis, Inggris Erika Leonard Mitchel, sing dikenal publik kanthi jeneng samaran EL EL, ditakokake babagan kasunyatane dheweke ora nulis crita asline. 50 mbandingake saka abu-abu lair minangka "fanfiksi" saka Senja, seri buku liyane sing sukses karo masarakat, kaya sing ditakokake karo para kritikus.

Malah ing teks awal, paraga utama dijenengi Edward Cullen lan Bella Swan. Nanging crita sing diturunake duweni pengaruh sing gedhe-gedhe banjur tuwuh, entuk kamardikan lan identitas dhewe.

Wusana, Stephenie Meyer dhewe duwe ujar babagan Pak Gray. Panulis saga Twilight Dheweke ujar manawa genre erotis dudu setelan sing kuat, dheweke nganggep karya sing ditulis dening James adhedhasar karyane "hebat".

Pemasaran virus

Sawise goyangake para pamirsa ing sawetara situs web fanfiksi, James ngluncurake crita liwat situse dhewe; pengaruhe cepet banget. Gosip babagan crita kanthi konten erotis sing BDSM nyebar kaya geni.

Kabeh iki narik kawigaten omah-omah penerbitan cilik, sing ngerti ing jagad anyar iki minangka kesempatan bisnis sing apik. Warung Kopi Winters Australia entuk hak distribusi pertama. Iki dirilis minangka buku elektronik lan ing format cetak miturut permintaan.

Ora ana anggaran kanggo maju kampanye media promosi, kasuksesane mung amarga "lisan". Akeh ahli pemasaran lan pariwara nggawe julukan kasebut editorial viral hit pertama gedhe.

Porno kanggo ibu?

Yen wis dadi Penjual Paling Apik lan dikenal ing meh kabeh bawana, agensi berita menehi rating "porno kanggo ibu". Iki amarga panelitian nuduhake akeh sing maca yaiku wanita sing wis omah-omah, luwih saka 30 taun.

Kaya kayane lumrahe yen produk budaya jinis iki duweni pengaruh sosial sing gedhe, kontroversi sekitar 50 mbandingake saka abu-abu dheweke wis mesthi ana. Dilarang lan disensor ing sawetara panggonan; ditakokake kanggo nuduhake citra wanita sing tundhuk lan budak bab seks.

Sanajan ana uga sing ngrayakake gangguan menyang imajinasi kolektif. Kanggo sawetara ahli seks, wacan iki nuwuhake akeh wanita, gegayuhan seksual sing dilalekake. Dheweke nganggep manawa wanita kudu khayalan, uga mlebu ing donya sing erotis, meh pornografi, sing dituju khusus kanggo dheweke.

50 mbandingake saka abu-abu ing bioskop

Ora suwe nganti petualangan Pak Gray lan clan Anastasia Steele ora bisa tekan layar amba.. Sanalika bom kasebut njeblug, sawetara studio Hollywood lan omah produksi njupuk hak kanggo njupuk crita kasebut.

Pungkasan, Focus Facture entuk lisensi produksi lan Universal Studios lisensi pemasaran lan distribusi. Bagéyan saka kesepakatan kasebut ngidini James ngamanake sawetara kontrol kreatif ing film kasebut.

50 warna

Dakota Johnson lan Charlie Hunnam direkrut kanggo peran mbintangi.. Banjur para penggemar nggawe awake krasa banget. Sanajan tim wanita ora ngasilake, paling ora awal, ora adhem utawa panas, penolakan ing pemilihan Hunnam ngasilake penolakan meh bulat.

Sadurunge film diwiwiti, aktor kasebut ngumumake ing sawijining pernyataan manawa, amarga masalah jadwal, dheweke kepeksa mundur saka karakter kasebut. Jamie Dornan diumumake wae lan banyune katon surut.

Pencet cepet

Miturut arahan Sam Taylor Johnson sing ora dingerteni. Lan kanthi anggaran, paling dhuwur kanggo film erotis, yaiku 40.000.000 US $, Pungkasan akhir minggu Valentine 2015 ing pasar global utama 50 mbandingake saka abu-abu, filme.

Luwih saka 500 yuta dolar koleksi ing saindenging jagad iki nyathet sukses sing bakal diarepake. Para penonton, sanajan sawetara nguciwani nalika "manis" urutan erotis, muji karya kasebut. Lan meh ora nggumunake, para kritikus "ngrusak" film kasebut miturut panemu.

Aspek sing paling ditakokake, saliyane naskah sing pancen datar, yaiku akting Johnson lan Dornan. Iki sanajan kasunyatane, kanggo para penggemar, padha nggambarake perwakilan karakter sing sampurna ditulis dening James.

50 warna luwih peteng

Go!

Persis rong taun mengko, ing akhir minggu Valentine 2017, bagean kapindho dirilis, 50 warna luwih peteng. Sam Taylor Johnson mundur saka arahan, sawise beda kreatif terus karo EL James, "pemilik" crita kasebut. Minangka pengganti, James Foley diangkat. Tukang film veteran New York, kanthi karier luwih saka 10 judhul, nanging ora sukses sukses kritis utawa umum.

Dakota Johnson lan Jamie Dornan mbaleni karaktere. Pemeran kasebut gabung karo aktris veteran sing ing taun 1986 skandal karo donya 9 setengah minggu, film erotis uga rame banget. Pemenang Oscar, Kim Basinger.

Asile ana blockbuster tombol paling murah (mung luwih saka $ 380 yuta ing saindenging jagad). Film kasebut dirayakake para penggemar saga sastra lan dibuang para kritikus khusus.

50 Shades Dibebasake

 Trilogi Pak Grey rampung karo 50 Shades Dibebasake. Maneh, akhir minggu Valentine minangka sing dipilih kanggo diluncurake ing saindenging jagad. James Foley bali dadi direktur, uga Johnson lan Dornan minangka pimpinan.

Ora luwih akeh kanggo ditambahake. Kajaba iki bisa dadi pungkasan kita ndeleng ing layar apa wae drama seksual-moral saka pasangan Gray-Steele. Salah siji ing bioskop, ing format seri TV utawa liwat layanan streaming.

Paling ora, isih ditundha adaptasi saka Grey, buku pungkasan diterbitake dening James. Volume iki ora nambah crita, kajaba kabeh diceritakake saka perspektif protagonis pria corak lan kontroversial.

Sumber Gambar: Wiki 50 Shades of Grey / Fashion Click


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.