Jackie Chan nampa Oscar kehormatan

Jackie Chan nampa Oscar kehormatan

Kaya sing wis diumumake, balapan menyang oscars wis diwiwiti. Lan wis rampung karo sing diarani "Penghargaan Gubernur", ing endi Jackie Chan wis menang Oscar kehormatan.

Dhumateng upacara pangiriman Hollywood sing paling relevan wis teka, sing wis wiwit kampanye kanggo entuk penghargaan terkenal ing Akademi Amerika.

Sajrone sejarah, ana papat wong sing nampa penghargaan Oscar sing prestisius bergengsi iki: produsen dokumenter Frederick wiseman 86 taun, dikenal kanthi jeneng «La danse», wiwit taun 2009, editor 90 taun Anne V. Coates 90 taun ("Laurence saka Arab ing taun 1962, direktur casting Lynn stalmaster 88 ("Fiddler on the Roof", 1971) lan saiki, Jackie Chan, 62 taun, sing paling enom lan paling misuwur saka papat kasebut.

Lawang menyang gala duwe rega paling murah 400 euro. Saliyane ngurmati Hollywood sing paling gedhe, gala iki uga digunakake, kaya sing wis kita ucapake, supaya para bintang lan profesional kanthi gegayuhan supaya bisa dadi patung emas ing Oscar sabanjure, bakal menang.

Ing antarane para rawuh ing acara kasebut bisa dingerteni Emma Stone, Annette Benning lan garwane Warren Beatty, Almodóvar, Paul Verhoeven, Nicole Kidman, Tom Ford utawa Isabelle Huppert lan Marion Cotillardantara liya.

Edisi sabanjure Oscar

Edisi kaping 89 Oscar bakal dianakake tanggal 26 Februari 2017. Penghargaan iki ditarik, ing taun-taun pungkasan, kontroversi babagan beda ras lan jender.

Iki minangka kontroversi yen presiden akademi bergengsi,  Cheryl Boone Isaacs dheweke pengin supaya dilalekake, lan nyegerake institusi kanthi udhara sing seger lan direnovasi. Kanthi tembunge dhewe,  "Iki minangka jeneng lan dudu nomer kasebut, nalika kahanan sing durung mesthi bioskop bisa dadi ikatan serikat lan ningkatake pangowahan".

Ngimpi kayektenan

Sawise karir kanthi judhul ing bioskop, kanthi luwih saka 200 film digawe, Jackie Chan wis nampa Oscar kehormatan ing Gala Gubernur XNUMX, dianakake ing Los Angeles.

Aktor komedi lan seni bela diri sing misuwur wis ngrampungake impiane, lan uga bapake, sing Wis pirang-pirang taun dheweke kepengin weruh kapan putrane bakal diwenehi Oscar.

Jackie wis mangsuli bapake karo ujar: "Pa, kula namung main film komedi lan aksi.".

Gala pangiriman

Ing gala, Chris Tucker, bintang rekane Chan ing "Rush Hour," ngenalake Jackie lan menehi salam ing panggung karo patung sing ditunggu-tunggu.

Sadawane gala dheweke budhal nuduhake sawetara video kanthi paseksen saka sawetara direktur sing wis kerja bareng karo aktor kasebut, kayadene Brett Ratner lan Jennifer Yuh.

Ing pidato sing diwenehake, Jackie Chan pengin menehi sawetara tembung tresno kanggo para penggemar, sawetara wektu sadurunge nampa penghargaan:

«Aku pengin matur nuwun marang para penggemar ing saindenging jagad amarga sampeyan sampeyan dadi sebab kenapa aku terus nggawe film, mlumpat metu ing jendhela, ngalahake lan mecah balungku. Matur nuwun ".

Biografi pribadi

Jackie Chan lair ing Hong Kong tanggal 7 April 1954, dhuwure 1.74 cm. lan jeneng asline Kong-Sang Chan.

Bapake minangka juru masak kanggo konsulat Prancis ing Hong Kong lan kedutaan Amerika ing Australia, lan ibune yaiku Lee-Lee Chan, sing ngurus gaweyan omah ing markas diplomatik sing padha.

Minangka anekdot, kudu diarani bapak lan ibune, ing kahanan mlarat banget, dheweke arep masrahake anake kanggo diadopsi.

Firsts taun

Saka 1961 nganti 1971 Jackie sinau seni beladiri, musik lan nari ing Chinese Opera Research Institute. Ing taun 1962, nalika yuswa wolung taun, dheweke nggawe debut film melu film "Big and Little Wong Tin Bar" (1962).

Ing taun 70-an, dheweke ngerti industri film, kerja kanthi prinsip tanpa akreditasi minangka spesialis lan karakter sekunder. Mangkono Dheweke tampil bareng Bruce Lee ing "Fury Timur" (1972) utawa "Operation Dragon" (1973).

Ing pertengahan 70an dheweke bakal nggunakake macem-macem jeneng samaran, kayata Cheng Lung utawa Chan Yuang Lung, dibintangi film kayata "The Hand of Death" (1976) dening John Woo utawa "Killing Treacherously" (1977) dening Wei Lo.

Antarane film sing paling misuwur ing pungkasan dasawarsa yaiku "Monyet Mabuk ing Mripat Macan" (1978) utawa "Ula ing Bayangan Elang" (1978).

Udakara iki, dheweke uga bakal miwiti tugas manajemen.

Tahap Amerika

Ing taun 1996 dheweke bakal entuk ketenaran kanthi "Hard to kill", ing taun 1996, lan dheweke mbukak lawang Hollywood kanggo dheweke. Sukses komersial bakal ana "Rush hour" (1988), akting karo Chris Turner lan dipimpin dening Brett Ratner.

Judhul liyane sing misuwur yaiku "Shanghai Kid" (2000), sing sisih kulon digawe dening Tom Dey, "The Tuxedo" (2002), "Daya jimat"(2003), versi anyar Jules Verne klasik"Ing saindenging jagad sajrone 80 dina ”(2004),“ The Forbidden Kingdom ”(2008), ing kana dheweke nuduhake cahya utama karo bintang-bintang liyane ing bioskop bela dhiri: Jet Li.

Ing taun-taun pungkasan, "Super Kangaroo" lan "Karate Kid", kalorone ing taun 2010, nggabungake lintasan sinematografi.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.