Enya

Enya

Enya yaiku Artis Irlandia sing wis adol album paling akeh ing sejarah, mung kari ing sangisore U2.

Dheweke wis dadi ikon musik jaman anyar sing sejati, dadi penyanyi tren paling sukses ing tren iki. Sangang album studio lan limang kompilasi, kira-kira mbentuk karir sing miturut perkiraan majalah ForbesDheweke ngasilake luwih saka 100.000.000 Euros, mung saka adol cathetan.

Gayane ora bisa dipungkiri. Swarane wis "dibandhingake" karo swarane para malaikat lan para penggemar kalebu ewonan ing saindenging jagad. Sanajan mesthi uga ana akeh sing ngumumake mungsuh musik sing kuat kebak lapisan lan lapisan super swarane dhewe, nentang "tanpa wates".

Kulawarga penyanyi

Eithne Ni Bhraonain minangka nomer enem saka sangang sadulur, kabeh gegandhengan karo musik. Pengaruh musik pancen gedhe banget, ing taun 1970, telu yaiku (Márie, Ciarán lan Pol), bebarengan karo pamane kembar Noel lan Pádraig Dunnan. Clannad Band iki diwiwiti kanthi nyampur unsur-unsur jaman anyar karo musik rock, folk lan Celtic., nyebabake swara unik lan khusus.

Enya diajak gabung dadi band ing taun 1979, mula dadi karir resmi dadi penyanyi. Undhangan kasebut diwenehake saka Nicky Ryan, sing nalika semana dadi manajer grup.

Nanging, Ryan wiwit duwe masalah karo sawetara sadulur Brennan, mula ing taun 1982 dheweke mandheg tugas. Meh langsung, Enya uga bakal ninggalake pelatihan kulawarga, amarga nyebutake bedane kreatif.

Dalan kanggo sukses

Ing njaba Clannad, Enya lan Ryan ketemu maneh. Produser yakin karo potensi penyanyi kasebut, nalika dheweke cukup jelas babagan gaya musik sing pengin dibangun.

Roma Ryan, garwane Nick, duwe akses menyang sawetara komposisi musik artis kasebut lan langsung gabung karo tim kasebut. Wiwit iku, Panulis lan pujangga Roma, dheweke dadi penulis lirik utama lagune Eithne, nalika Ryan njupuk peran produsen lan manajer umum.

Nganti saiki, triumvirate iki isih ana. Penyanyi kasebut wis negesake luwih saka siji kesempatan yen karire ora bakal ana gandhengane karo perkawinan Ryan.

Tutul Plancongan: debut resmi

Karir minangka seniman lepas wanita ikon iki lair ing Gweedore, ing pesisir Atlantik Irlandia, diwiwiti ing taun 1984. Rong komposisi instrumental kalebu ing album kasebut Tutul Plancongan. Kompilasi ing pirang-pirang seniman Umur Anyar Irlandia nambahake nuansa anyar kanggo jinis iki.

Wong Ghaoth lan Ghrian y Kangen Clare Eling yaiku bagean sing kalebu.

Alur Orinoco lan pengabdian internasional

Sawise Tutul Plancongan, Enya wiwit narik perhatian. Dheweke dipekerjakake kanggo nyipta soundtrack film kasebut Pangeran kodhok (1984). Produksi Franco-Inggris dening sutradara Brian Gilbert.

Sanajan artis katon ing kridit sing tanggung jawab kanggo musik, Dheweke mung diidini dening para produsen tape kanggo napsirake rong lagu kasebut. Sisa karyane diowahi kanthi susunan lan swarane para seniman liyane.

Ing taun 1986, dheweke dijaluk dening BBC kanggo nyipta musik asli kanggo seri dokumenter kasebut. Kelt. Lagu-lagu sing lahir saka komisi iki bakal diterbitake ing katalog dadi album studio pertama penyanyi, sing didol ing taun 1987 kanthi judhul Enya.

Minangka laris utama ing Inggris lan AS. Sanajan munggah menyang Olimpus lintang-lintang bakal teka setaun mengko. Casa, tugas studio nomer loro bakal entuk pasar. Ana sing bakal klebu Alur Orinoco, lagu sing paling representatif ing sajroning diskografi ekstensif.

Pangeran saka cincin lan 11 September 2001

Ing pungkasan taun 90an, Enya kayane mesthi ora bakal modis maneh.. Nanging banjur blockbuster Hollywood bisa nggodha dheweke lan dheweke bali maneh.

Bebarengan karo kolaborator sing ora bisa dipisahake Roma Ryan, dheweke nggawe komposisi Muga-muga bisa dadi. Tema pusat saka Lord of the Rings: The Fellowship of Ring.

Telung wulan sadurunge dirilis film Peter Jackson, tema sampeyan Mung wektu ndadak dadi soundtrack resmi kanggo 11/2001 XNUMX. Iki amarga kasunyatan manawa umume siaran televisi ing Amerika Serikat sajrone liputan serangan menyang Twin Towers, nggunakake lagu iki minangka latar mburi.

Enya bakal nyumbang kabeh bathi sing digawe saka adol potongan iki menyang Asosiasi Janda lan Yatim Petugas Pemadam Kebakaran New York.

Enya lan urip pribadi

Kanthi sawetara wektu bisu, Wanita Irlandia sing lair ing taun 1961 iki wis ana ing alam musik suwene patang puluh taun kepungkur. Sajrone periode kasebut, dheweke wis adol udakara 100 yuta salinan karyane. Lan iki sanajan kasunyatane dheweke ora biasane mbukak konser utawa pariwara pariwara.

Ngluwihi musik, sithik utawa ora ana sing dingerteni babagan uripe. Dheweke pancen kenceng banget karo apa wae sing ora ana ing karir.

Enya

Saka pencet sing entuk akses menyang: urip ing kastil era Victoria ing pinggiran Dublin. Urusan tresnane (yen dheweke nate duwe) mesthi tetep ora ana ing radar. Sanajan wis pirang-pirang taun kepungkur, arang langka digawe ing lingkungane. Kabeh amarga - miturut omongane uwong - artis kasebut kanthi diam-diam omah-omah karo wong sing ora dingerteni.

Warisan

Dheweke isih aktif lan nyipta. Dheweke saiki dadi legenda musik jaman anyar lan uga pop, kanthi pengaruh gedhe ing antarane para seniman liyane, yaiku sing miwiti jeneng kondhang.

Artis kaya Rihanna ngakoni kalebu panutane jejak musik kebanggaan Irlandia iki.

Mungkin luwih ngagetne pratelan saka Nicki Minaj. Wong sing lair ing Trinidad lan Tobago njamin manawa disk na Pinkprint dipengaruhi banget karo musik Enya. Karya iki entuk relevansi ing saindenging jagad amarga topik kontroversial Anaconda.

Sumber Gambar: Sampeyan Mung Urip Sawise / AQPRadio


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.