Film Zombi

nir

Zombie wis saiki ing imajinasi kolektif wiwit abad kaping XNUMX. Penaklukan Eropa ing tanah Amerika, nanging umume tekane budak Afrika menyang "jagad anyar", ngasilake seri mitos lan legenda sing ana gandhengane karo wong sing diuripake maneh lan ora ana jiwa.

 Ing bioskop, nir yaiku saiki wiwit taun 1930an, dadi wiwit iku salah sawijining argumen sing paling akeh dienggo ing teror, kanthi variasi nada komedi, romansa, drama lan fiksi ilmiah

Sastra bakal wiwit mbentuk mitos, karo panulis kanthi dedeg Edgar Allan Poe dadi peserta. Sawetara uga nganggep Frankenstein dening Mary Shelley minangka varian saka subgenre.

Sawetara film zombie sing paling apik ing kabeh wektu

Wengi Wong Mati sing Urip dening George A. Romero (1968)

Iki film zombie klasik. Iki nerangake konsep modern para mayat (makhluk sing diuripake maneh sing ora mandheg ngoyak wong urip kanggo ngonsumsi). Ditembak nganggo anggaran sing sithik saka US $ 114.000, dadi sukses box office monumental lan karya kultus.

Legiun Pria Jiwa dening Víctor Halperin (1932)

Film bisu (kajaba swara banter 15 menit) lan ing ireng lan putih, sing menehi tandha debut nir ing bioskop. Sadurunge undead minangka gerombolan sing ora bisa dikendhaleni kanthi napsu "otak", seni kaping pitu makili minangka tentara sing dimanipulasi dening wong jahat sing ora sopan, sing ngontrol dheweke kanggo kepentingan pribadi.

Resident Evil dening Paul WS Anderson (2002)

ala

Adhedasar saka game video populer kanthi jeneng sing padha, film iki (lan limang cicilan sabanjure), nampilake visi mitos anyar: virus sing digawe ing laboratorium sing sengaja nyebar, nyebabake kabeh dadi lam lan pati.

Roma lawan Roma dening Guiseppe Vari (1964)

Dianggep minangka film pisanan ing njaba Amerika Serikat kanggo ngatasi masalah kasebut. Film sing ditulis ing genre Peplum (pedhang lan sandal ing lingkungan Yunani-Romawi), nampilake tentara sing digawe tukang sihir nggunakake sihir ireng, kaya memedi tinimbang nir.

Wengi teror wuta dening Amando de Ossorio (1972)

Debut zombie ing sinematografi Spanyol

Plot ing antarane Wengi Wong Mati sing Urip dening George A. Romero lan Gunung jiwa, crita cekak dening Gustavo Adolfo Bécquer sing diterbitake taun 1862.

Kasil banget sukses ing box office ing njero lan njaba Spanyol, kalebu ing Amerika Serikat. Bakal diterusake karo telung film liyane sing disutradarai dening Ossorio lan diarani saga film kasebut Templar Wuta: Serangan Wong Mati Mripat (1973), Kapal sing dikutuk (1974) lan Wengi ing manuk camar (1975).

Rec dening Jaume Balagueró lan Paco Plaza (2007)

Mockumentary Spanyol iki nyegerake bioskop zombie ing saindenging jagad. Iki nyedhiyakake macem-macem virus sing ora dingerteni sing nginfeksi wong sing kena pengaruh; uga nggunakake barang duweke setan, asil salah sawijining film horor paling medeni ing wektu sing suwe. Pemenang rong Penghargaan Goya, malih dadi "klasik modern" kanthi telung sekuel lan remake digawe ing Hollywood.

Perang Dunia Z dening Marc Foster (2013)

Apocalypse zombie ana ing saindenging jagad, kanggo panyebaran cepet-cepet saka virus sing pancen durung dingerteni. Dibintangi Brad Pitt, iki super produksi anggaran meh 200 yuta dolar, soko sing ora umum ing sub-genre iki, kebak film Kelas B (anggaran murah lan "kualitas diragukan"). Yaiku Sequel Dikonfirmasi Kanthi Pitt Maneh Minangka Bintang Utama lan David Fincher (Seven, Kasus misteri Tombol Benjamin) minangka direktur.

Aku legenda dening Frances Lawrence (2007)

Will Smith sing kesepian yaiku slamet saka kiamat zombie ing Pulo Manhathan lan sing umume nyebar ing saindenging jagad. Eksperimen sing golek obat kanggo spiral kanker ora bisa dikontrol lan dadi sebab bencana.

Robert Neville (Smith), sawijining ahli virologi sing kebal marang virus, bisa digunakake ing Telusuri obat penangkal, nalika sampeyan kudu slamet saka serangan gerombolan mayit. Dheweke pancen kuwat, cepet, lincah lan uga makhluk sing cerdas. Iki minangka adaptasi nomer telu saka novel homonim dening Richard Matheson sing diterbitake taun 1954. Sadurunge: Wong pungkasan ing bumi dening Ubaldo Ragena lan Sidney Salkow (1964) lan Wong pungkasan urip dening Boris Sagal (1971).

 Zombies Party (wengi ... pati) dening Edgar Wright (2004)

Salah sawijining film zombie paling asli ing rong dekade kepungkur. Komedi asam lan ironis, kanthi kritik sosial sing kuat, kanthi unsur klasik bioskop George A. Romero.

Memoir zombie remaja dening Jonathan Levine (2013)

nir

Adhedhasar novel kasebut Awak anget dening Isaac Marion, kaset iki nyampur romantisme mudha (cukup sukses ing bidang literatur lan film suwene pitung utawa wolu taun), kanthi medeni zombie klasik. Dipunpuji dening para kritikus, tanggepan masarakat rada ora sopan. Iki menehi tamba "jambon" sing cukup kanggo kahanan sing ora bisa mati.

28 dina mengko dening Danny Boyle (2002)

Virus disimpen ing primata sing minangka bagean saka investigasi kontroversial, ora sengaja dirilis dening para aktivis ndukung hak kewan. Nir sing banget kasar, cepet lan lincah. Sukses karo publik lan kritikus, sing nuwuhake bagean kapindho sing diarani 28 minggu mengko.

Esuke wong mati dening Zack Snyder (2004)

Sadurunge nyedhiyakake awake dhewe ing jagad komik lan pahlawan super, Snyder debut karo nggawe ulang film klasik liyane kanggo "master" bioskop zombie, George A. Romero, gaya visual sing khas yaiku gerakan alon nganti gerakan cepet utawa kosok baline ing tembakan sing padha.

Rencana 9 saka njaba angkasa dening Ed Wood (1956)

Dianggep dening akeh pangritik minangka film paling ala sing digawe, minangka asil saka semangat sing diprovokasi film kasebut Kayu ed dening Tim Burton (1994), akeh penonton film enom wiwit investigasi babagan filmografi sing uga diklasifikasikake minangka sutradara paling ala ing sejarah.

Nganti saiki, saiki karya kultus "aneh", kanthi plot sing kurang menarik: sawetara alien teka ing bumi kanthi misi kanggo nggugah wong mati lan ganti dadi tentara zombie, minangka langkah kanggo ngontrol balapan sing ngancam ngancurake kabeh galaksi.

 

Sumber gambar:Comeback / 20Minutos / Sawise Sepisan


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.