Film sing bisa ditonton ing YouTube gratis (lan sah)

Film sing bisa ditonton ing YouTube kanthi sah

YouTube isih dadi salah sawijining platform utama lan paling akeh digunakake sing fungsi minangka jaringan sosial. Pangguna umume nuduhake video, mula ana kemungkinan bisa nonton film lengkap kanthi gratis. Nanging, ana hak cipta lan peraturan tartamtu sing matesi konten kaca supaya ora ana alangan undang-undang. Wektu iki Aku nampilake sawetara film sing bisa ditonton ing YouTube kanthi gratis lan legal lan duwe plot sing cukup menarik. Yen sampeyan penggemar film klasik, sampeyan ora bisa mandheg maca konten sing wis daksiapake!

Sanajan sejatine platform streaming duwe bagean akeh pasar ing antarane para pangguna, YouTube makili opsi gratis kanthi opsi sing ora kasedhiya ing platform liyane. Kita bisa nemokake kabeh saka dokumenter nganti film klasik sing apik! Aku ngajak sampeyan terus maca supaya sampeyan bisa nemokake sing paling apik ing YouTube film fitur klasik sing ora tundhuk hak cipta.

Pilihan sing dakkarepake cocog karo wektu nalika teknologi adoh banget karo sing kita ngerti saiki: ireng lan putih lan sawetara cocog karo film bisu. Nanging lKualitas crita kasebut pancen dhuwur lan regane budaya ora bisa dietung. Pilihan kasebut nuduhake film karakter sing relevan kayata Charles Chaplin, uga film vampir pertama, uga ditampilake salah sawijining film zombie perintis, uga crita visionary saka mangsa ngarep lan crita edan sing nglibatake pembunuh lan hipnosis.

Rush emas

Rush emas

Iki perdana ing taun 1925 lan lakon ikon film Charles Chaplin, sing uga nulis, ngarahake lan ngasilake film kasebut. "The Golden Rush" dianggep dadi salah sawijining karya paling misuwur lan nampa rong nominasi Oscar nalika versi swara dirilis ing taun 1942.

Bantahan kasebut yaiku adhedhasar tramp nggoleki emas lan pindhah menyang Klondike ing Kanada, sing akeh materi mulia kasebut dianggep ana. Ing dalan, dheweke kaget karo badai sing meksa dheweke golek perlindungan ing omah sing ditinggalake sing dadi omah pembunuh sing mbebayani! Nasib nggawa tamu kaping telu menyang omah lan amarga badai ora ana sing bisa ninggalake papan kasebut.

Telung karakter kasebut sinau urip bebarengan ing omah sing bisa ditinggalake. Sawise sawetara dina, badai mandheg lan saben wong terus ing tujuan sing tujuane padha tujuane: golek tambang emas!

Sajrone dalan sing ditindakake protagonis, dheweke nemoni Georgia. Wanita ayu sing tresna lan pungkasane dipisahake. Crita kasebut nyritakake sawetara petualangan sing kudu diterusake para karakter sadurunge entuk target awal. Minangka alesan kanggo nyathet kinerja Chaplin sing sampurna sing mesthi nyengkuyung pamirsa kanthi guyonan khas sing nggambarake film ireng lan putih sing jujur.

Pungkasan crita kasebut seneng, amarga protagonis entuk apa sing dikarepake. Nanging pungkasane dheweke ngerti manawa apa sing wis dicapai sejatine luwih penting tinimbang emas sing digoleki.

Weker ing ekspreso (Wanita ilang)

Weker ing ekspres

Thriller sing apik banget lan klasik sing kebangeten yaiku plot judhul sing dimaksud. Iki dirilis ing layar amba ing taun 1938 lan New York Times dadi film paling apik ing taun kasebut. Film kasebut minangka film Inggris sing disutradarai dening Alfred Hitchcock, crita kasebut adhedhasar novel "Roda muter." Protagonis yaiku Margaret Lockwood, Paul Lukas, Basil Radford Redgrave lan Dame May Whitty.

Plot kasebut nyritakake lelungan bali menyang omah a sapasang penumpang sing bali menyang London, omahe. Amarga kahanan cuaca sing surup, sepur kepeksa mandheg supaya para penumpang tetep aman; pasangan sing lelungan nginep ing kutha sing adoh. Bagean sing menarik diwiwiti nalika nalika bali menyang sepur lan dheweke ngerti yen ana penumpang ilang. Perjalanan sing ora bisa ditemokake ing omah arep dadi ngipi elek!

Saben penumpang dadi tersangka. Pangembangan crita kasebut nuduhake rahasia sing narik kawigaten luwih saka siji….

Nosferatu: simfoni medeni

Nosferatu

Yen sampeyan dadi kekasih vampir, sampeyan kudu ndeleng! Nosferatu minangka film pertama sing ana gandhengane karo kisah nyata Dracula sing ditulis dening Bram Stoker. Sanajan kasunyatane ana kontroversi lan sawetara masalah ukum saka sutradara Friedrich Wilhelm Murnau nglawan para pewarise crita asline, film iki dianggep minangka wiwitan film vampir paling apik ing sejarah genre film.

Pasangan enom main ing crita kasebut, bojo sing jenenge Hutter dikirim menyang Tranifornia kanthi bisnis kanggo nutup kesepakatan karo Count Orlok. Sawise dipasang ing penginapan ing kana, Hutter nemokake dokumen macabre sing ngomong babagan vampir lan dadi kepengin weruh. Mengko dheweke rawuh ing istana cacah ing ngendi dheweke ketemu karo pemilik jahat.

Dina sawise riko ing kastil, Hutter nemokake loro tandha ing gulu sing ana gandhengane karo gigitan serangga. Dheweke ora luwih penting acara kasebut nganti ddheweke nemokake yen dheweke ana vampir nyata, Count Orlok!

Tandhane ing gulu nyebabake kita takon: Apa saiki Hutter bakal ngelak getih sing padha kaya sing dikarepake bojone dhewe?

Metropolis

Metropolis

Iki minangka film bisu saka basa Jerman sing dirilis taun 1926 lan ngunggahake kasunyatan jagad ing taun 2026 yaiku, 100 taun mengko!

Film kasebut nyritakake babagan pamisahan kelas sosial lan diskriminasi yaiku ana ing antarane kalorone kelas pekerja ing lingkungan ngisor lan dilarang metu menyang njaba. Kesel diskriminasi lan penindasan lan didorong dening robot, lPara pekerja mutusake mbrontak nglawan wong sing duwe hak istimewa. Dheweke ngancam bakal ngancurake kutha lan perdamaian ing kelas sing istimewa sing ditemokake para intelektual lan wong sing duwe kekuwatan ekonomi.

Kita nemokake loro karakter utama, pimpinan saka saben kelas sosial, minangka protagonis lan pahlawan. Dheweke ngurus cngrampungake perjanjian adhedhasar rasa hormat lan toleransi.

Cara sing cukup menarik yaiku presentasi masa depan sing saiki ora katon adoh banget.

Metropolis dadi film pertama sing dianugerahi kategori "Memori Dunia" sing diwenehake UNESCO. Pangenalan kasebut amarga jerone masalah sosial ditangani.

Wengi Wong Mati sing Urip

Wengi Wong Mati sing Urip

Iki film horor sing dirilis taun 1968 lan liya-liyane ngrubah jinis film sing fokus karo nir. Film iki dianggep minangka film paling apik ing kategori iki amarga peran "lakon mati" ing plot kasebut lan pengaruhe akeh film sing bakal dirilis sawise iki. Amarga sukses sing digawe dening tema iki, dikembangake saga kanthi enem bab. Sekuel kasebut dirilis ing taun 1978, 1985, 2005, 2007 lan 2009.

Film pembukaan, sing kasedhiya ing Youtube, kira-kira saklompok wong sing rumangsa diisolasi ing jenis peternakan lan berjuang kanggo nyawane sawise klompok wong mati urip maneh. Crita kasebut diwiwiti karo rong sadulur sing ngungsi ing papan kasebut lan sing ngerti dheweke dudu siji-sijine sing nyoba urip.

Kanggo wektu iki, film kasebut nggawe panik ing antarane para pamirsa amarga adegan kasar lan ora nyenengake sing ditindakake para nir.

Masinis Jenderal

Masinis La General

Buster Keaton minangka aktor kondhang wiwit jaman Charles Chaplin. Film kasebut minangka film bisu, ireng lan putih sing kalebu ing jinis komedi. Iki minangka adaptasi saka kedadeyan nyata sing kedadeyan sajrone Perang Sipil ing Amerika Serikat ing taun 1862.

Sejarah nyariosaken babagan gesang Johnnie Gray, sopir sepur saka perusahaan Railway Kulon & Atlantik. Dheweke duwe hubungan cinta karo Anabelle Lee, sing njaluk dheweke mlebu tentara nalika perang pecah.  Nanging, protagonis kita iku ora ditampa amarga dheweke nganggep katrampilan minangka masinis luwih migunani. Nalika ngerti nolak tentara kasebut, ANabelle nilar Johnnie minangka pengecut.

Sampeyan butuh sawetara wektu kanggo mantan mitra kasebut bisa ketemu maneh ing acara sing ora disengaja sing nggawe risiko urip.

Pancen relevan manawa film kasebut durung ditampa kanthi apik nalika debut ing taun 1926, nganti pirang-pirang taun banjur dadi popularitas lan dianggep minangka salah sawijining peran paling apik sing ditindakake aktor kasebut.

Kabinet Dr. Calgary

Kabinet Dr. Calgary

Kita terus nganggo genre bisu lan ireng lan putih. Kabinet Dr. Calgary minangka film horor Jerman sing dirilis taun 1920. Ldheweke crita nyritakake babagan pembunuhan psikopat sing duwe kemampuan kanggo hipnotis lan sing nggunakake sleepwalker kanggo nindakake tindak pidana kasebut!

Dr. Calgary minangka dalang sing nggunakke katrampilan lan kelemahane sleepwalker kanggo nindakake acara sing nyenengake para warga. Crita kasebut diceritakake maneh lan diceritakake dening Francis, salah sawijining tokoh utama ing crita kasebut.

Umume, crita kasebut dikepung karo gaya visual sing peteng amarga kasunyatane plot kasebut ngobrol babagan tema sing ana gandhengane karo game gila lan pikiran. Film kasebut dianggep minangka karya bioskop ekspresionis Jerman paling gedhe. Skrip kanggo film kasebut adhedhasar pengalaman pribadi pangripta: Hans Janowitz lan Carl Mayer. Loro-lorone minangka pacifis lan nyoba kanggo nyebut nganggo cara sing aneh kekuwatan sing dikuwasani pamrentah liwat tentara. Kanggo nggayuh iki, dheweke nggawe Dr. Calgary lan sleepwalker: masing-masing makili pamrentah lan tentara.

Mesthi wae thriller psikologis sing main karo para pamirsa lan kejutan amarga crita kasebut dicethakake.

Apa luwih akeh film sing bisa ditonton ing YouTube kanthi sah?

Mesthi ana! Judhul sing dakkirimake minangka conto cilik babagan konten legal sing bisa ditemokake. Wektu iki aku fokus ing film klasik sing nuwuhake minat suwe-suwe. Luwih, ana luwih akeh dokumenter lan film saiki sing kasedhiya lan kita bisa nikmati kanthi sah lan gratis.

Aku ora pengin pamitan tanpa nyebutake dhisik yen ana trik sing ora kaetung kanggo nemokake konten gratis ing platform kayata YouTube, nanging, elinga yen akeh praktik kasebut ilegal. Ayo nyoba menehi kontribusi kanggo jagad sing luwih apik ngindhari tumindak sing ora etis sing nglanggar hak cipta lan iki uga pantes dienggo nggawe produksi film.

Muga-muga sampeyan seneng karo pilihan film sing bisa ditonton ing YouTube kanthi sah!


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.