Film Natal sing paling apik

film natal

Natal, wayahe bareng kulawarga. Wayahe kepinginan, optimisme lan kabungahan sing apik. Uga, wektu adhem, salju lan salju adhem, ana ing tungku geni.

Natal uga wektu sing pas kanggo film. Mesin Hollywood sing ora kendel nggawe wulan pungkasan taun dadi blockbuster hebat, lan Natal dhewe minangka salah sawijining tema sing paling bola-bali. Film-film Natal kasebut.

Film kasebut menehi kanggo kabeh jinis tema: kulawarga, drama, animasi, komedi lan malah medeni.

Film natal ora kejawab

Dhewe ing omah: Malaekat Natalku sing ala dening Chris Columbus (1990)

Iki film preinan paling dhuwur kabeh wektu. Dibintangi Macaulay Culkin "malaikat", sing moyoki upaya maling sawetara ngrampok omahé, sawise kulawargane sing gedhe lali lan lali ngladeni ing Paris.

Elf dening Jon Favreu (2003)

Blockbuster liyane, sanajan ora kaya Omah dewe, kritik kasebut babar pisan ora apikan. Will Farrell tansaya gedhe ing Kutub Lor percaya awake dhewe dadi goblin, nganti dheweke salah nemokake yen dheweke manungsa. Ibune wis seda lan bapake disenengi ireng dening Santa amarga egois lan rakus.

Elf

Happy Paskah dening Juan Antonio Bardem (Spanyol, 1954)

Bioskop Spanyol uga wis nemokake tema Natal. Disutradarai dening legendaris Juan Antonio Bardem, film iki nyritakake critane kulawarga sing kurang mampu, nalika menang wedhus nganggo raffle. Rencana awal yaiku nggunakake kewan iki minangka panganan utama ing wayah Natal, nanging anak-anake pasangan kasebut tresna karo kancane sing anyar.

Bapak ing kasusahan dening Brian Levant (1996)

Thanks kanggo Ivan Reitman, Direktur The Ghostbusters (1984), Arnold Sccwarzenegger nemokake manawa bisa digunakake kanggo komedi. Ing film iki, dheweke kudu nggawe seri tali kanggo tuku anake lakon sing misuwur banget sing diarani Turbo-Man, pas wayah wengi Natal.

Polar Express dening Robert Zemeckis (2004)

Iki film murni Natal. Adhedhasar crita cekak homonim dening Chris Van Allburg (uga panganggit Jumanji) lan sregep ngetutake teknik Motion Capture. Iki minangka salah sawijining kaset Natal sing paling larang, amarga produksi mbutuhake investasi sing luwih gedhe 165 yuta dolar. Tom Hanks dadi bintang utama.

Crita Natal dening Robert Zemeckis (2009)

Sutradara film kaya Bali menyang mbesuk y Forrest Gump, direkam crita Natal liyane kanthi teknik animasi Motion Capture. Jim Carrey minangka tokoh utama, sing tanggung jawab menehi swara lan gerakan ikon Ebenezer Scrooge lan telu memedi.

Iki versi nomer 15 (lan saiki sing pungkasan) saka novel cekak misuwur saka panulis Inggris Charles Dickens, diterbitake taun 1843 kanthi judhul A Christmas Carol. Tanggal adaptasi kaping pisanan wiwit taun 1901 lan dhaptar kalebu versi sing ditembak ing Spanyol ing taun 1947, sing disutradarai dening Manuel Size sing diarani Legenda Natal.

Grinch dening Ron Howard (2000)

Grinch

Jim Carrey kayane seneng kertas anti-Natal. Adedhasar crita kasebut Kepiye Grinch Nyolong Natal dening Dr. Seuss lan dipimpin dening Ron Howard (Apollo 13), Iki film tema Natal paling dhuwur nomer loro ing kabeh wektu.

Ngipi elek Sadurunge Natal dening Henry Selick (1993)

Dipun damel film kanthi teknik Stop Motion, spesies iki silang antar karakter saka alam semesta Natal lan jagad fiksi sing khusus digawe kanggo Halloween Dikandung dening Tim Burton, iki minangka salah sawijining film bocah sing paling peteng babagan Natal, sanajan Disney mutusake ngilangi sawetara urutan supaya bisa dipasarake ing kategori AA. Sanajan ora apik banget karo masarakat ing wiwitan, Suwe-suwe entuk kategori Cult Movie.

 Ayo Santa Claus! dening John Paquin (1994)

Tim Allen main Santa Claus sing ora sengaja, manungsa biasa sing mesthi nggenteni Santa asli. Komedi menghibur, difilmati kanthi anggaran sing murah, nanging entuk banget ing box office.

Bad Santa dening Terry Zwigoff (2003)

Salah sawijining conto film Natal, sing ditampilake karo humor ireng, sing ditampilake maling alkohol sing saben Desember nyamar dadi Santa ngrampok pusat blanja. Ditampa kanthi apik dening para kritikus lan sukses pamirsa sing sederhana.

Fred Claus: sadulur preman Santa Claus dening David Dobkin (2007)

Pranyata Santa duwe sedulur sing males. Uga ing Kutub Lor ana konsultan, sing fungsine kanggo ngoptimalake gaweyan menehi hadiah. Santa dinyatakake ora efisien lan kepeksa mundur, nanging Fred, sedulur sing males, bakal nindakake kabeh cara kanggo nyegah. Lintang Vince Vaughn, Paul Giamatti lan Kevin Spacey.

Ora ana papan kaya omah dening Seth Gordon (2008)

Vince Vaughn pamer maneh semangat Natal sing ora biasa, ing komedi romantis sing misuwur amarga para pemeran luar biasa: Reese Witherspoon, Robert Duvall, Sissy Spacek, John Voight, lan Jon Favreau.

Natal Natal dening Bob Clark (Kanada, 1974)

El teror "Seri B" uga nggawe ruangan ing mangsa Natal. Siswa persaudaraan wanita diserang ing pertengahan Desember dening pembunuh misterius, sing pisanan ngancam dheweke liwat telpon. Ing taun 2006, remake luwih "hardcore" luwih ditembak tinimbang versi asline.

Arthur Christmas: operasi hadiah dening Sarah Smith (2011)

Arthur minangka putra top Santa sing duwe mung rong jam kanggo nggayuh misi sing apik kanggo ngirim hadiah. Pinunjul Animasi digital 3d, bebarengan karo crita sing lucu lan apik, nanging ora ditampa kanthi semangat dening masarakat.

Khayalan uga urip dening George Seaton (1947)

Iki salah sawijining pita Natal sing paling dianugerahi (kalebu 3 Oscar). Klasik, crita sing nyritakake munculé Santa ing "kasunyatan nyata." Ing taun 1994, remake dirilis (judhul ing Spanyol as Ajaib ing Kutha), katuntun dening Les Mayfield.

 

Sumber gambar: Loco x El Cine /  Pyxurz - blogger / eCartelera


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.