Film saka luar angkasa

Film luar angkasa

Sihir bioskop ngidini manungsa nggawe lan nggawe kabeh sing uwal saka domain. Apa ana ngluwihi bidang terrestrial kita Iki dadi inspirasi lan setting petualangan sing ora kaetung. Film luar angkasa nggambarake rasa wedi sing paling peteng kanggo sing ora dingerteni lan mbayangake petualangan paling gedhe.

Drama, komedi, medeni, tumindak, ngulandara, sejarah, filsafat lan mesthine fiksi ilmiah. Kajaba iku, Iki film blockbuster sing apik.

Ruang, wates pungkasan ...

 Lelungan menyang rembulan dening George Meliès (Prancis-1902)

Kurang saka dasawarsa nggawa dheweke menyang bioskop wiwit digawe, kanggo golek fiksi ilmiah lan lelungan luar angkasa. Adhedhasar teks Jules Verne Saka Bumi nganti rembulan lan HG Wells Wong pisanan ing rembulan. Dheweke padha 14 menit film bisu, sing nyumbang salah sawijining rencana sing paling misuwur ing sejarah Seni Kapitu (pasuryan rembulan kena roket luar angkasa).

rembulan

Solaris dening Andréi Tarkovski (USSR-1972)

Bioskop Soviet diwenehi warisan, antara liya, film "kultus" iki, salah sawijining drama eksistensialis sing paling apik, ing endi perasaan individu ditentang ing tengah "apa-apa" tanpa wates. Sanajan ditembak luwih saka 40 taun kepungkur, akeh film luar angkasa milenium anyar sing gagal ngupayakake nurunake ambane ruang sing dicapai dening Tarkovski. Steven Soderberth ngarahake gawe ulang ing taun 2002 sing dibintangi George Clooney.

2001: Odyssey Space (AS-1968)

Limang taun sadurunge Tarkovski, wis Stanley Kubrick Dheweke ngobrol babagan sejarah manungsa, nggoleki asal usul ing watesan jagad iki. Film kultus liyane. Umume produksi Hollywood "ditembak" ing angkasa, ngemot referensi visual marang salah sawijining karya sing paling penting (lan nalika semana, dingerteni) karya sutradara New York.

star Wars

Kita ngomong babagan saga lengkap, 8 film aksi langsung sing dirilis nganti saiki, kalebu puteran 2016 Rouge Siji. Jagad iki ngarepake rilis sabanjure "Star Wars: The Last Jedi."

asing

Liyane waralaba sing kayane ora entek, sing film pertama diwiwiti taun 1979. Ridley Scott pisanan karo Penumpang nomer wolu lan James Cameron mengko karo Wangsulipun (1986), minangka direktur sing netepake paramèter teror luar angkasa. Sanajan cicilan pungkasan saka franchise Alien: prajanjian ora sukses banget ing box office, Scott janji bakal paling ora nembak siji episode liyane.

Interstellar dening Christopher Nolan (USA-2014)

Direktur Inggris nggawa fiksi ilmiah luar angkasa saka cesspool sing kebak crita-crita sing ora nyenengake sing ditemokake drama sing kebak referensi kanggo Stanley Kubrick, lan sing nangani diegesis temporal nggawe luwih saka siji bingung.

Gravity dening Alfonso Cuarón (USA-2013)

Yen film Nolan nyebabake kebingungan, Cuarón nyebabake akeh pengaruh visual. Ing krasa mumet lan kesepian sing ngirimake saben foto ing film iki, uga mbenerake Oscar kanggo arah sing paling apik sing direktur Meksiko mulih.

Gravity

Star Trek

Saga kultus liyane, sanajan rada ora teratur lan mesthi ana ing ayang-ayangan Perang Star. Telulas film, saliyane novel, seri TV lan game video, nggawe alam semesta interspatial, sing tanggung jawab nyumbang elemen kayata kacepetan Warp utawa teleportasi, gadget imajinasi kolektif lan teknologi sing pungkasane bakal digunakake umumkayata tablet, telpon tanpa kabel, lan liya-liyane.

Unsur kaping lima dening Luc Besson (Prancis-1997)

Dibintangi Bruce Willis, yaiku campuran visual sing aneh dijupuk saka film kaya Blade Runner dening Ridley Scott, kanthi tumindak khas saga saka Susah Mateni. Sanajan umume crita ora kedadeyan ing angkasa, nanging ing jagad futuristik iki lelungan planet-planet utawa pelayaran antar-galaksi dheweke minangka perkara saben dinane.

Armageddon dening Michael Bay (USA-1998)

Maneh Bruce Willis ndadékaké para pemeran, sing wektu iki kudu nyegat lintasan meteorit gedhe sing lelungan langsung menyang Bumi lan pengaruhe bakal bencana.

impact jero dening Mimi Leder (USA-1998)

Mung sewulan sadurunge perdana Armageddon, film kanthi sintesis plot sing padha dirilis ing bioskop. Bedane mung siji film karo liyane: Robert Duval dadi pimpinan misi lan Morgan Freeman njabat dadi presiden Amerika Serikat. Sapa sing ndelok karo sapa?

Apollo 13 dening Ron Howard (USA-1995)

La misi gagal ing wulan 1970, dramatisasi kanthi verisimilitude sing bisa nggawe penonton tetep nemplek ing kursi, sanajan dheweke kabeh ngerti pungkasane. Ing ukara "Houston, kita duwe masalah”Minangka salah sawijining sing paling apik ing sejarah bioskop.

Cowboys Space Clint Eastwood (USA-2000)

Film kasebut, dibintangi para veteran Clint Eastwood, Tommy Lee Jones, James Garner lan Donald Sutherland, dipromosikake dadi papan ing sisih kulon, diwenehi latar mburi para protagonis.

Cowboys luar angkasa

Wall-E dening Andrew Stanton (USA-2009)

Animasi ora bisa ditinggalake nalika spekulasi petualangan metu saka orbit Bumi. Saliyane manifesto babagan ora tanggung jawab kamanungsan babagan sampah beracun generasi gedhe banget, crita katresnan sing apik banget, kebak referensi kanggo ET asing, dening Steven Spielberg.

Mars dening Ridley Scott (USA-2015)

Direktur Alien, penumpang nomer wolu, nerusake plancongan angkasa karo crita kaslametané ing planet abang sing sepi, salah sawijining tujuan favorit bioskop fiksi ilmiah.

Misi kanggo mars dening Brian de Palma (USA-2000)

Perjalanan liyane sing angel banget menyang planet tetanggan kita, film kasebut rampung dadi pajeg sing rada mbingungake saka Brian de Palma kanggo Stanley Kubrick lan 2001: Odyssey Space.

Planet abang dening Antony Hoffman (USA-2000)

Perjalanan liyane saka Bumi menyang Mars iki dadi alesan kanggo debat politik, filsafat, ilmu pengetahuan lan agama.

Penumpang dening Morten Tydum (USA-2016)

Ora ana sing rumangsa luwih mandheg ing jagad raya iki Jim Preston (Chris Pratt) sawise tangi turu saka hibernasi 90 taun sadurunge tekan papan sing dituju. Penumpang iku salah sawijining film langka sing ora prelu digunakake wong jahat.

 

 

Sumber gambar: bilder.4ever.eu /  www.gq.com.mx / LoPeorDeLaWeb


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.