Film 3D paling apik ing sejarah bioskop

 

Bioskop, wiwit asale, dikarepake nggawe kasunyatan kanthi cara sing paling nyata. Mula, proyeksi film telung dimensi wis dadi agenda para pembuat film wiwit wiwitan.

Nalika nyedhaki dekade kaping telu ing abad kaping XNUMX, pancen luwih becik ditindakake dietung sawetara film 3D paling apik kabeh wektu.

 Asal-Usul telung dimensi lan film 3D 

Resmi, proyeksi film 3D kaping pisanan kedadeyan tanggal 27 September 1922. "Kekuwatan katresnan" minangka judhul eksperimen awal iki.

Kanggo nggawe volume ing gambar, direkam nganggo kamera loro. Kanggo nggawe efek ing pamirsa sajrone pameran, digunakake kacamata warna loro, konsep sing intine isih ana nganti saiki.

Ing taun 1934 ing Golden Mayer Metro, salah siji saka pitung Perusahaan Hollywood sing hebat, nembak a Seri film cekak 3D, kanthi sukses ing antarane para pamirsa, nalika Louis Lumiere syuting "Rawuh Sepur" ing Prancis, saiki kanthi kamera stereoskopik.

Malah banget Menteri Propaganda Jerman Nazi dheweke syuting sawetara kaset pamflet ing format iki.

Bioskop 3d

Kudu ngenteni nganti agêng 60an kanggo bioskop 3D nampa dorongan gedhe pisanan kanthi lair Space-Vision 3D, sanajan ora bakal nganti saiki wiwitan milenium anyar nalika dimensi katelu dadi bagean biasa saka pengalaman main film.

Saiki, balapan ing antarane para pangembang teknologi audiovisual diarahake dispense karo kacamata supaya bisa ngrasakake proyeksi kanthi telung dimensi.

Film 3D paling apik ing sejarah bioskop

Dhaptar kasebut pancen sawenang-wenang lan kalebu film sing bisa dianggep minangka Classics of Cinema lan akeh liyane sing ora apik, nanging pengalaman 3D pancen luar biasa.

Tujuan akhir 4, dening David R. Ellis (2009)

Film ing waralaba iki nduwe akeh pengikut. "Tujuan akhir 4" yaiku sing pertama ing seri sing nggunakake 3D. Sanajan plot kasebut minangka pengulangan meh kabeh babagan sing wis katon ing telung cicilan pisanan, umume masarakat ninggalake bioskop mriksa sandhangane kanggo bekas getih utawa tatu.

Avatar, dening James Cameron (2009)

Avatar

Anyar versi futuristik, ruang lan sihir dening James Cameron dibagi, kaya umume film dening direktur Amerika iki, penonton dadi loro. Ing tangan siji, ana wong sing tresna marang dheweke lan ing pihak liyane sengit marang dheweke. Kajaba mayuta-yuta dolar ing box office lan kabeh hadiah sing menang, iku jelas bagean visual petualangan iki mung biasa.

Ice Age 3, dening Carlos Saldhana (2009)

Kanggo akeh, iki minangka cicilan paling apik saga sing lucu banget. Film kasebut kanthi skrip sing sampurna lan animasi sing nggumunake. Carlos Saldhana, sutradara, nerangake pengalaman 3D kanthi cara iki: "Kayane sampeyan tutul".

Gravitasi, dening Alfonso Cuarón (2013)

Salah sawijining aspek film sing angel banget sing ditemtokake ing njaba angkasa, yaiku ambane lapangan. Film saka Meksiko Alfonso Cuarón lan lakon Sandra Bullock, ora mung bisa menehi volume lan ambane "misadventure" spasial para protagonis, nanging soal ruang diatasi kanthi trampil. "Gravitasi" minangka salah sawijining film sing yen ora disenengi ing 3D, mula ora migunani.

Gru, penjahat favoritku dening Pierre Coffin and Chris Renaud (2010)

Sing disenengi para pamirsa bocah-bocah, crita Gru lan putrane putri angkat ora, kanthi argumentatif, bioskop paling apik, lan uga bioskop animasi. Nanging, ing Illumination Entertainment, omah produksi duweke Universal Studios lan tanggung jawab kanggo film iki, dheweke entuk Animasi digital 3d apa sing durung digayuh Disney.

Panemuan Hugo dening Martin Scorsese (2011)

Martin Scorsese sing wicaksana, sing tanggung jawab kanggo klasik sejatine kaya "Supir taksi", mlebu petualangan 3D kanthi film sing nggawe publik kaget. Saliyane crita sing diriwayatake lan dibangun kanthi rapet, film kasebut nyediakake a pengalaman ndeleng apik tenan. 

Uripe Pi dening Ang Lee (2012)

Adhedhasar buku eponim sing ditulis dening Yan Martel, crita kasebut nyritakake karusakan kapal Pi, bocah enom umur 16 taun, sing pungkasane kewan kewan kebon binatang mabur ing prau cilik. 3D minangka komplemen sing sampurna ing crita wates antarane kasunyatan lan fantasi minangka garis sing meh ora bisa ditemokake. 

Beowulf dening Robert Zameckis (2007)

Animasi digital nggunakake teknik motret gerakan. Secara visual, isih dadi salah sawijining sing paling akeh nyumbang kanggo bioskop 3D, sanajan gagal banget lan sawetara sing ngelingi.

Munggah, petualangan ing dhuwur dening Peter Docter (2009)

Akeh film 3D sing paling apik dirilis ing taun 2009. Sanajan Disney tetep isih adoh saka Illumination Entertainment nalika nggawe film animasi XNUMXD, petualangan Russell lan Pak Carl Fredricksen, uga nyenengake, dheweke dadi pengalaman ing antarane film 3D sing hebat.

Titanic dening James Cameron (1997, 3D re-release 2012)

"Titanic" minangka conto film sing ora direkam nganggo teknologi 3D modern lan banjur digawe ulang. James Cameron lan timnya entuk kualitas visual sing penting. Ing pemandangan klelep, katon saka perspektif telung dimensi, yaiku nyata lan nggegirisi.

Petualangan Tintin: rahasia unicorn dening Steven Spielberg (2011)

Steven Spielberg iki uga nduweni posisi ing peringkat paling apik Film 3d sejarah bioskop, kanthi karya sing, sanajan dudu salah siji sing paling misuwur ing filmografi sutradara terkenal iki, kanthi visual pengalaman sing luwih luar biasa.

 

Sumber gambar: Xabes.com / Ramiro's Shaker /  


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.