Eurovision 2018-2019

Eurovision 2018

Kaya adat istiadat, Eropa ngrayakake festival lagu klasik sing diarani Eurovision kabeh anggota Uni Penyiaran Eropa (EBU) melu. Iki minangka festival musik tahunan kanthi pamirsa paling gedhe ing saindenging jagad: Wis entuk pamirsa 600 yuta pamirsa internasional! Acara kasebut wis disiarake kanthi mandheg wiwit taun 1956, mula dadi kontes TV paling tuwa lan saiki isih aktif, mula festival kasebut dianugerahi Guinness Record ing taun 2015. Taun iki, Eurovision 2018 ditindakake ing Altice Arena ing kutha Lisbon, Portugal tanggal 8, 10 lan 12 Mei.

Festival kasebut dikenal utamane kanggo promosi jinis iki pop Bubar macem-macem genre wis dilebokake kayata tango, arab, tari, rap, rock, punk lan musik elektronik. Waca terus kanggo ngerteni kabeh kedadeyan ing Eurovision 2018!

Tema lan tinjauan umum Eurovision 2018

Slogan utama yaiku "All Aboard!" diterjemahake menyang basa Spanyol dadi "Kabeh sing ana ing kapal." Ing Tematik kasebut negesake pentinge samodra lan kegiatan maritim sing makili aspek dhasar kanggo ekonomi negara tuan rumah. Lambang nggambarake keong, sing ngirim nilai keragaman, rasa hormat lan toleransi.

Kabeh Ndhuwur!

Acara kasebut dianakake dening Silvia Alberto, Catalina Furtado, Filomena Cautela lan Daniela Ruah. Eurovision 2018 kagungan partisipasi negara-negara 43 total! Pemenang yaiku negara Israel kanthi lagu "Toy" sing ditindakake dening penyanyi Israel lan DJ Netta Barzilai. Lagu kasebut ditampilake minangka salah sawijining favorit sawetara wulan sadurunge festival kasebut. Saben festival kalebu sesi penyisihan: 2 semi final lan final utama sajrone dina beda acara.

Sadurunge wiwitan festival, umume nggawe babak semi final. Ing cilik saka Portugal, Spanyol, Jerman, Inggris, Prancis lan Italia kanthi otomatis pindhah menyang fininal. Negara-negara liyane saingan kanggo menang ing rong semifinal tanggal 8 lan 9 Mei 10 negara kanthi swara paling dhuwur ing saben semifinal mlebu final utama tanggal 12.

semifinal 1

Isine 19 negara lan 8 kanggo Mei. Dhaptar negara sing kompetisi ing wayah wengi ing semifinal 1 Eurovision 2018 kaya ing ngisor iki:

  • Belarus
  • Bulgaria
  • Lithuania
  • Albania
  • Belgium
  • Ceko
  • Azerbaijan
  • Islandia
  • Estonia
  • Israel
  • Austria
  • Swiss
  • Finlandia
  • Siprus
  • Armenia
  • Yunani
  • Macedonia
  • Kroasia
  • Ireland

Mung 10 negara sing entuk final menyang urutan pilihan ing ngisor iki: Israel, Siprus, Republik Ceko, Austria, Estonia, Irlandia, Bulgaria, Albania, Lithuania lan Finlandia.

Lima lagu favorit lan swara kasebut yaiku:

  1. Dolanan. Pemain: Netta (Israel) - 283 poin
  2. Geni Pemain: Eleni Foureira (Siprus) - 262 poin
  3. Ngapusi Aku. Pemain: Mikolas Josef (Republik Ceko) - 232 poin
  4. Ora Ana Wong Nanging Sampeyan. Pemain: Cesár Sampson (Austria) - 231 poin
  5. La Forza. Pemain: Alekseev (Belarus) - 201 poin

semifinal 2

Ing 10 kanggo Mei lan 18 negara sing melu, para pesaing kasebut kapacak ing ngisor iki:

  • Serbia
  • Rumania
  • Norwegia
  • San Marino
  • Denmark
  • Rusia
  • Moldova
  • Australia
  • Walanda
  • Malta
  • Poland
  • Georgia
  • Hungaria
  • Latvia
  • Suecia
  • Slovenia
  • Ukraina
  • Montenegro

Peringkat pilihan kanggo 10 negara sing maju menyang final yaiku ing ngisor iki: Norwegia, Swedia, Moldova, Australia, Denmark, Ukraina, Walanda, Slovenia, Serbia lan Hongaria.

5 swara paling dhuwur ing semi-final kapindho ditampilake ing ngisor iki:

  1. Mangkene Sampeyan Nulis Lagu. Pemain: Alexander Rybak (Norwegia) - 266 poin
  2. Tari Sampeyan. Pemain: Benjamin Ingrosso (Swedia) - 254 poin
  3. Dina Bejo Kula. Pemain: DoReDos (Moldova) - 235 poin
  4. We Got Love. Pemain: Jessica Mauboy (Australia) - 212 poin
  5. Lemah Dhuwur. Pemain: Rasmussen (Denmark) - 204 poin

Bagéan saka kejutan gedhe ing wayah wengi dianggep dadi diskualifikasi saka Polandia, Latvia lan Malta sing lagune kalebu favorit nalika wulan kepungkur kanggo final kontes kasebut. Saliyane, Eurovision 2018 minangka edisi ing ngendi Rusia lan Rumania ora lolos dadi finalis kaping pisanan ing sejarah.

final

Dina gedhe ing final digawe ing 12 kanggo Mei. Peserta kasebut kapérang saka 10 negara sing diklasifikasikaké saka semifinal pisanan lan kaloro, saliyane karo enem negara sing lulus otomatis. Dadi gunggunge 26 finalis kompetisi ing Eurovision 2018 lan dheweke menehi pertunjukan sing apik kanggo para penonton.

Tabel posisi kanggo final Eurovision 2018 sing nganggep 26 finalis kaya ing ngisor iki:

  1. Dolanan. Pemain: Netta (Israel) - 529 poin
  2. Geni Pemain: Eleni Foureira (Siprus) - 436 poin
  3. Ora Ana Wong Nanging Sampeyan. Pemain: Cesár Sampson (Austria) - 342 poin
  4. Sampeyan Ayo Aku Mlaku Dhewe. Pemain: Michael Schulte (Jerman) - 340 poin
  5. Non mi avete fatto niente. Pemain: Ermal Meta & Fabrizio Moro - 308 poin
  6. Ngapusi Aku. Pemain: Mikolas Josef (Republik Ceko) - 281 poin
  7. Tari Sampeyan. Pemain: Benjamin Ingrosso (Swedia) - 274 poin
  8. La Forza. Pemain: Alekseev (Belarus) - 245 poin
  9. Lemah Dhuwur. Pemain: Rasmussen (Denmark) - 226 poin
  10. Nova Deca. Pemain: Sanja Ilić & Balkanika (Serbia) - 113 poin
  11. Pemain Mal: ​​Eugent Bushpepa (Albania) - 184 poin
  12. Nalika Kita Wis Lawas. Pemain: Ieva Zasimauskaitė (Lithuania) - 181 poin
  13. Welas asih Pemain: Madame Monsieur (Prancis) - 173 poin
  14. Balung Pemain: EQUINOX (Bulgaria) - 166 poin
  15. Mangkene Sampeyan Nulis Lagu. Pemain: Alexander Rybak (Norwegia) - 144 poin
  16. Bareng. Pemain: Ryan O'Shaughnessy (Irlandia) - 136 poin
  17. Ing andha. Pemain: Mélovin (Ukraina) - 130 poin
  18. Nglanggar Dhasar. Pemain: Waylon (Walanda) - 121 poin
  19. Nova Deca. Pemain: Sanja Ilić & Balkanika (Serbia) - 113 poin
  20. We Got Love. Pemain: Jessica Mauboy (Australia) - 99 poin
  21. Viszlát nyár. Pemain: AWS (Hongaria) - 93 poin
  22. Hvala, ne! Pemain: Lea Sirk (Slovenia) - 64 poin
  23. Lagu sampeyan. Interpreter: Alfred García lan Amaia Romero (Spanyol) - 61 poin
  24. Badai Pemain: SuRie (Inggris) - 48 poin
  25. Monsters. Pemain: Saara Aalto (Finlandia) - 46 poin
  26. Utawa Jardim. Pemain: Cláudia Pascoal (Portugal) - 39 poin

Ing tengah-tengah pengarepan, kontroversi lan dhaptar favorit, diumumake lagune menang gedhe ing wengi: Dolanan! Ditindakake dening DJ / penyanyi lan Netta kanthi skor nyapu. Kinerjae fokus ing budaya Jepang, sing ngasilake kontroversi nalika nyoba budaya Jepang sing cocog amarga klambi, gaya rambut lan dandanan kabukten inspirasi saka budaya Jepang.

Kasunyatan menarik babagan eurovision ...

Saliyane tuduhan babagan kinerja Netta Barzilai, ana tumindak liya sing menehi akeh omong nalika final. Kaya ngono ing Kinerja SuRie, nalika ana penggemar njupuk panggung lan njupuk mikropon kanggo nyebut sawetara pamikiran politik, wong kasebut banjur diidentifikasi minangka aktivis politik. Panitia kasebut mengko nawakake SuRie kinerja ulangan, nanging tawaran kasebut ditolak lan acara kasebut dilanjutake karo jadwal sing wis ditemtokake sadurunge.

Ing sisih liyane, Tiongkok nyensor sawetara bagean pagelaran para kontestan amarga nampilake simbol utawa tarian sing nuduhake homoseksualitas sajrone semifinal pertama Eurovision 2018. Alesan kenapa EBU nundha kontrak karo stasiun ing negara kasebut kanthi ujar manawa ora kalebu mitra sing sejajar karo nilai-nilai inklusif sing nyoba dipromosekake lan dirayakake liwat musik. Akibate yaiku penundaan transmisi semifinal kaping pindho lan final utama ing negara kasebut. 

Bersiap-siap kanggo Eurovision 2019!

Kita duwe Israel dadi tuan rumah sabanjure! Israel wis dadi negara tuan rumah kaping pirang-pirang: ing taun 1979 lan 1999.

EBU ngumumake tanggal 13 September 2018 manawa kutha sing bakal dadi tuan rumah acara kasebut Tel Aviv kanggo Eurovision 2019. Bakal kedadeyan ing sawetara dina 14, 16 lan 18 Mei ing Pusat Konvensi Internasional (Expo Tel Aviv).

Kontes kasebut bakal dianakake ing Paviliun 2 Pusat Konvensi Internasional sing duwe kapasitas udakara 10 ewu wong. Ngelingi kasunyatan kasebut, Eurovision 2019 duwe kapasitas luwih cilik tinimbang edisi sadurunge ing Lisbon. Nanging, salah sawijining koran paling gedhe ing Israel ngumumake mung 4 ewu karcis sing bakal didol. Iki amarga ruangane rong ewu wong bakal diblokir nganggo kamera lan panggung, lan sisane bakal diwenehake kanggo Uni Penyiaran Eropa.

Umume adol tiket diwiwiti antara wulan Desember lan Januari. Penting, sampeyan kudu mikir manawa distributor lan rega beda-beda saben taun, mula sampeyan kudu ngerti kabar apa wae. Rega tingkat tengah duwe a biaya rata-rata 60 euro kanggo saben semifinal lan 150 euro kanggo kontes pungkasan.

Aja putus asa yen sampeyan ora entuk tiket ing babak pertama utawa kaping loro. Amarga ing jinis acara kasebut, tiket bisa dilindhungi undhang-undhang kanggo tanggal sing cedhak karo acara kasebut amarga alasan pemasaran kanggo nerbitake acara kasebut kanthi "wis entek" utawa "wis entek." Nanging, kanggo nambah kasempatan melu kontes kasebut, mula disaranake gabung karo klub penggemar resmi Eurovision amarga dheweke duwe bagean akeh tiket sing diwenehake kanggo para anggota. Lokasine biasane cedhak panggung!

Gal Gadot

Gal Gadot, aktris terkenal Israel diundang dadi tuan rumah Erurovisión 2019, partisipasi durung dikonfirmasi.

Ana telung kutha sing bisa dadi tuan rumah: Tel Aviv, Eilat lan Yerusalem, kutha iki melu dadi venue ing rong acara sadurunge festival kasebut dianakake ing negara sing padha. Penyelenggara acara kasebut negesake manawa Tel Aviv cocog karo kutha kanthi proposal sing paling apik kanggo acara kasebut, sanajan kabeh usulan kasebut minangka conto. Nganti saiki festival kasebut duwe partisipasi saka 30 negara.

Ing sisih liyane, ana sawetara demonstrasi nglawan Israel minangka ajang kontes kasebut. Israel ngadhepi a kahanan politik sing angel, saengga alasan utama perselisihan kasebut yaiku sikap politik lan tumindak sing ditindakake marang negara liya. Negara kayata Inggris, Swedia lan Islandia nganggep manawa nyekel Eurovision ing negara kasebut minangka pelanggaran hak asasi manungsa lan ngusulake ora kalebu acara kasebut.

Kajaba iku, ing EBU wis ngetokake pernyataan resmi sing ngumumake manawa acara kasebut aman banget yaiku rencana kanggo nerusake kursus. Perdana menteri dijangka njamin keamanan ing kabeh aspek, uga kebebasan gerakan supaya kabeh penggemar sing pengin bisa rawuh ing acara kasebut tanpa preduli saka kabangsaan. Dheweke nganggep ngurmati nilai-nilai kalebu lan keragaman minangka dhasar kanggo acara Eurovision lan kudu dihormati dening kabeh negara tuan rumah.

Tanpa mangu-mangu, musik nyawijikake masarakat, budaya lan nyelarasake emosi saengga masarakat akeh bisa nyambung liwat melodi lan lirik. Aku ngajak sampeyan bukak kaca resmi saka Eurovision kanggo rincian liyane babagan edhisi 2018 lan kemajuan taun sabanjure.

Aja lali karo rincian kanggo edhisi sabanjure, bakal ana akeh sing bakal dibahas!


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.