Bioskop lan pendidikan: 'Pikiran mbebayani'

Adegan saka film 'Dangerous Minds' karo Michelle Pfeiffer lan Wade Domínguez

Adegan saka film 'Dangerous Minds' karo Michelle Pfeiffer lan Wade Domínguez ing pemeran kasebut.

Dina iki kita nylametake film saka taun 1995, kanggo bagean 'Sinema lan pendhidhikan', yaiku "Pikiran mbebayani" karo Michelle Pfeiffer enom ing film sing luwih bisa diminum, sing disutradarai dening John N. Smith, lan ditampilake ing pemeran kasebut: Michelle Pfeiffer, George Dzundza, Renoly Santiago, Wade Domínguez lan Courtney B. Vance, antara liya.

Skenario Ronald Bass adhedhasar otobiografi Lou Anne Johnson lan nyritakake, mula nalika diwiwiti mutusake nyingkirake karir sadurunge laut kanggo ngimpi: dadi guru sastra. Dheweke miwiti kerja ing lembaga ing tengah kutha, ing wilayah sing urip wis mulang siswa supaya ora percaya karo sapa wae. Ditemtokake kanggo ngowahi kahanan iki, dheweke ora bakal ragu-ragu ngadhepi aturan kanggo ngowahi ora mung urip dhewe, nanging uga siswa, fokus ing crita, pengalaman, kedadeyan lan asil.

'Mind Dangerous' nggawa kita guru anyar (Michelle Pfeiffer) nyoba nyalurake sawetara siswa sing duwe masalah lan kahanan paling ala ... Bahan-bahan sing menarik ora kekurangan film nalika dirilis (1995), sanajan judhul liyane (kayata 'Surat kabar jalanan') wis akeh sing nyuda, amarga kualitase luwih dhuwur lan ngatasi tema sing padha banget.

Nanging babagan masalah pendidikan, pelajaran sing apik ing film kasebut minangka conto kepiye "Pfeiffer" wiwit entuk woh-wohan sing pertama nalika ngerti saben masalah sing dialami siswa. yaiku ing pendekatan supaya dheweke bisa nemokake cara mung kanggo nyambung karo dheweke supaya dheweke entuk pendhidhikan sing apik.

 Louanne jonson sampeyan ngadhepi pusat sing ketat banget, teknik kasebut ora katon kanthi mripat sing apik ... Nanging dheweke ngerti manawa ora prelu katon cara liya nanging kanggo ngadhepi masalah kasebut, mula ngerti kenapa siswa ora kuwatir entuk persiapan sing apik kanggo lulus. ing film pesen moral sing akeh, kayata: gelut kanggo nggayuh gegayuhan sampeyan, aja nyerah marang perkara sing mokal, lan pertahanan yen penindasan ora bisa dadi solusi.

Film kasebut uga nglumpukake topik tartamtu ing bioskop Amerika, lan topik kayata rapper, mlarat, ireng meteng, lsp. Nanging hei, ora ana sing sampurna, lan pungkasane bioskop. Cekakipun, film sing paling menarik ora bisa dingerteni, saengga kita bisa ndeleng kepiye guru enom sing durung duwe pengalaman berjuang nyedhaki wong enom sing dipinggirake dening masarakat, ing lingkungan sing musuhan lan traumatik.

Informasi luwih lengkap - Sinema lan pendhidhikan: 'Diarios de la calle'

Sumber - Dinosaurus uga duwe blog


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.