Sutradara film Spanyol

Sutradara film Spanyol

Sinema minangka salah sawijining seni sing paling disenengi ing saindenging jagad, sing ora bisa ana tanpa alur sing menarik. Nanging, Sanajan kita duwe crita sing luar biasa kanthi potensial gedhe, ora bakal kelakon tanpa ana sutradara sing penting. Tugas direktur film yaiku ngarahake rekaman lan nggawe blockbuster. Bioskop Spanyol duwe akeh bakat lan dina iki aku bakal crita sethithik babagan sejarah direktur film Spanyol utama kita duwe dina iki.

Salah sawijining fungsi utama direktur yaiku nindakake sawetara prekara! Pokoke tanggung jawab kanggo nglakokake lan ngetrapake crita kanthi bener kanthi cara sing relevan karo pamirsa. Tokoh sing nggawe keputusan utama, kayata: nindakake skrip, milih trek swara, menehi instruksi kanggo para pelaku, ngawasi pemotretan saben adegan lan sudhut kamera sajrone motret. Nanging umume nyumbang wawasane dhewe kepiye crita kasebut kudu diandharake kanthi faktor-faktor sing penting uga kanggo nemtokake gaya lingkungane. Ing ngisor iki, aku nampilake telung sutradara film Spanyol sing paling misuwur supaya kita ora bisa ndeleng film kasebut.

Pedro Almodóvar

Pedro Almodóvar

Apa dianggep salah sawijining sutradara sing paling berpengaruh ing njaba negarane ing dekade pungkasan. Dheweke lair ing Calzada de Calatrava ing taun 1949 ing kulawarga muleteer. Dheweke mesthi dikepung karo wanita ing sekitare, sing dadi sumber inspirasi kanggo karyane. Nalika yuswa wolulas taun, dheweke pindhah menyang kutha Madrid kanggo sinau bioskop; nanging sekolah bubar ditutup. Acara iki ora dadi alangan kanggo Almodovar kanggo miwiti ngambah dalane. Dheweke mlebu klompok teater lan miwiti nulis novel dhewe. Ora nganti tekan taun 1984, dheweke wiwit kenal liwat film Apa sing wis tak lakoni kanggo entuk iki?

Gayane ngrusak costumbrismo borjuis Spanyol amarga dheweke nggambarake kasunyatane ing karyane sing kadang angel diasimilasi karo kahanan marginalitas sosial. Ngatasi topik sing kontroversial banget kayata: obat-obatan, bocah sing precocious, homoseksual, pelacuran lan penyalahgunaan. Nanging dheweke ora nate nguciwani dheweke banyolan ireng lan ora sopan sing khas. Dheweke wis nganggep aktris Carmen Maura lan Penelope Cruz minangka salah sawijining aktris lan musse favorit.

Ing antarane karya utama sing ditemokake:

  • Kabeh babagan ibuku
  • VOLVER ning
  • Kulit sing Urip
  • Bisa diantu-antu
  • ¡Átama!
  • Kembang rahasia sandi
  • Tumit adoh

Dheweke dadi pemenang rong Oscar: ing taun 1999 amarga "Kabeh babagan ibuku" lan ing taun 2002 kanggo skrip "Talk to her". Kajaba iku, dheweke wis dianugerahi sawetara Golden Globes, BAFTA Awards, Goya Awards lan ing Cannes Festival. Penting, kanggo negesake manawa saliyane dadi salah sawijining sutradara film Spanyol sing paling apik; Dheweke uga dadi produser lan panulis skrip sukses.

Alejandro Aminábar

Alejandro Aminábar

Karo ibu asal Spanyol lan bapak Chili, kita nemokake dual kewarganegaraan ing direktur iki sing saiki dikelola. Dheweke lair tanggal 31 Maret 1972 ing Santiago de Chile lan taun candhake kulawarga kasebut mutusake pindhah menyang Madrid. Kreativitas dheweke wiwit tuwuh wiwit enom banget nalika dheweke tampil hebat seneng nulis lan maca, uga nyipta tema musik. Dheweke dianggep minangka salah sawijining sutradara, penulis skrip lan komposer paling sukses ing jaman saiki kanggo seni kaping pitu.

ing Karya pisanan Amenábar dadi papat film cekak dirilis antara taun 1991 nganti 1995. Dheweke wiwit misuwur ing taun 1996 kanthi produksi "Skripsi", sensai sing narik kawigaten kritis ing Festival Film Berlin lan menang pitung Penghargaan Goya. Ing taun 1997, dheweke nggawe "Abre los ojos", film fiksi ilmiah sing nyipta festival Tokyo lan Berlin. Plot kasebut nyebabake aktor Amerika Tom Cruise kesengsem banget lan dheweke mutusake entuk hak kanggo adaptasi sing dirilis ing taun 2001 kanthi judhul "Vanilla Sky."

Produksi sutradara kaping telu kanthi resonansi gedhe yaiku film misuwur "The Other" sing dibintangi dening Nicole Kidman. lan sing dirilis ing bioskop ing taun 2001. Iki entuk rating dhuwur lan ulasan sing apik banget; iki uga dipanggonke minangka film sing paling ditonton taun iki ing Spanyol.

Salah sawijining film film paling anyar nalika kerja bareng dadi direktur yaiku ing taun 2015, kanthi judhul "Regression", sing dibintangi Emma Watson lan Ethan Hawke.

Sawetara judhul liyane sing ditawakake dadi direktur, produser, panulis lagu, utawa aktor kaya ing ngisor iki:

  • Metu segara
  • Ala wong liya
  • Ilat kupu-kupu
  • Ora ana sing ngerti sapa-sapa
  • Agora
  • Aku encanta

Amenábar nduwe penghargaan Oscar ing sejarahe, saliyane karo akeh penghargaan Goya.

John Anthony Bayonne

John Anthony Bayonne

Dheweke lair ing taun 1945 ing kutha Barcelona, ​​duwe sedulur kembar lan asale saka kulawarga sing asor. Akumiwiti karir profesional ing umur 20 taun kanthi nggawe pariwara lan klip video saka sawetara band musik. Bayona ngakoni Guillermo del Toro minangka mentor lan sing dheweke kenal nalika Festival Film Sitges taun 1993.

Ing 2004, panulis skrip film «The Orphanage» nawakake skrip kasebut kanggo Bayonne. Amarga kudu nambah dobel anggaran lan durasi film kasebut, dheweke njaluk tulung Guillermo del Toro sing nawakake co-produksi film sing dirilis telung taun mengko ing festival Cannes. Surak-surak pamirsa suwene meh sepuluh menit!

Liyane karya sutradara sing paling relevan cocog karo drama «Mustahil» lakoné Naomi Watts lan dirilis taun 2012. Plot kasebut nyritakaké sawijining kulawarga lan tragedi sing kedadeyan nalika tsunami Samudra Hindia 2004. Film kasebut sukses dadi premier paling sukses ing Spanyol nganti saiki, ngasilake 8.6 yuta dolar nalika akhir minggu pembukaan.

Kajaba iku, ing taun 2016 film "A monster come to see me" dituduhake ing Spanyol. Kejutan gedhe nalika direktur terkenal Steven Spielberg milih Bayona kanggo ngarahake cicilan pungkasan Jurassic World ing taun 2018: "The Fallen Kingdom."

Kepiye maneh sutradara film Spanyol liyane?

Tanpa mangu-mangu, ana akeh seniman sing nambah. Kita nemokake direktur kaya Icíar Bollaín, Daniel Monzón, Fernando Trueba, Daniel Sanchez Arévalo, Mario Camus lan Alberto Rodríguez sing kudu ora dilalekake. Pakaryan wiwit misuwur ing industri kanthi usul.

Sutradara film gumantung karo anggaran, saliyane sawetara watesan tumrap pangripta crita kasebut. Kamangka karyane minangka tulang punggung saka karya sinematografi. Iki minangka seni sejatine kanggo interpretasi lan adaptasi ide wong liya kanthi bener kanggo diwenehake menyang pamirsa sing akeh lan dadi sukses! 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.