Rekomendasi judhul, film penting

film sing kudu ditonton

Minangka babagan bioskop, ana ana macem-macem rasa kaya jinis utawa gaya sinematografi. Akeh film sing kudu ditonton kaya dene para penonton film.

Ing istilah umum, film penting yaiku film sing duwe ditandhani panggung ing sejarah bioskop, sing menehi kontribusi penting utawa wis sukses kanthi signifikan.

Dhaptar film penting

Kane Warga dening Orson Welles (1941)

Dianggep akeh film paling apik ing sejarah bioskopIki ora digatekake lan malah dimangerteni nalika semana, nanging saiki minangka karya seni ing kabeh ekspresine.

Jaman saiki dening Charles Chaplin (1936)

Chaplin

Yen ana karakter penting ing sejarah bioskop, yaiku Chaplin. Milih film sing paling apik kanggo filmografi minangka tugas sing rumit. Jaman saiki Iki minangka salah sawijining acara paling terkenal, utamane amarga kritik sosial sing kuat.

Star Wars: Pangarep-arep Anyar dening George Lucas (1977)

Iki dudu asale fiksi ilmiah utawa film luar angkasa, nanging sing paling apik. Saga sing bakal teka sabanjure njaga angka astronomi ing box office, sanajan asil film kasebut pancen ora apik.

Hiu dening Steven Sielberg (1975)

Yen Lucas nggawe ulang bioskop luar angkasa nganggo Perang Star, Spielberg nyetel paramèter ing film horor psikologis lan monster. David Fincher, direktur film kaya Seven y Kasus Tombol Benjamin sing Apik, ditetepake ing sak ukara pengaruh saka Hiu: "Ora bisa bali nglangi kanthi tenang ing segara sawise ndeleng"

Psikosis dening Alfred Hitchcock (1960)

La makarya emblem saka master suspense minangka film liyane sing kudu dinikmati dening sapa wae sing ngarani buff film.

Mbukak mripatmu dening Alejandro Amenábar (1997)

Dibintangi Eduardo Noriega lan Penelope Cruz, minangka sensitif psikologis anyar ing dhaptar, uga sawijining karya penting ing bioskop Spanyol. Cameron Crowe ngarahake ing taun 2001 Langit vanila remake kanggo Hollywood sing dibintangi Tom Cruise cukup mlarat.

Kabinet Dokter Caligari dening Robert Wiene (1920)

Film lambang Ekspresionisme Jerman, gerakan penting ing sejarah bioskop. Analisis wajib ing kabeh universitas lan akademi sing diteliti film, utamane pengaruhe klasik horor Hollywood ing periode interwar kayata Dr. Frankenstein dening James Whale (1931) lan Mummy dening Karl Freud (1932), utawa mengko film kayata Spider-Man 2 dening Sam Raimi (2004).

Kayu ed dening Tim Burton (1994)

Kanggo akeh, sing paling apik ing filmografi direktur kultus iki, sanajan adoh saka tontonan Batman o Charlie lan pabrik coklat.

Protege kasebut dening M. Night Shyamalan (2000)

Sanajan film iki dening direktur Indera kaping enem bisa dingerteni ing filmografi sampeyan, nalika pahlawan super ing bioskop wis ana ing pucuk, Protege kasebut disintesis karo pangertèn puisi tartamtu kanggo kabeh unsur sing kudu dicritakake crita "super", utamane hubungane antarane wong lanang sing apik lan wong ala.

Spider-Man: Swami dening Jon Watts (2017)

Urip maneh sinematik kaping pindho Spider-Man bisa gampang dipikirake minangka Film Superhero Paling Apik, ndhuwur karya Tim Burton lan Christopher Nolan karo Batman, utawa klasik Superman: Film kasebut dening Richard Donner (1978). Film iki minangka film sing wis apik, apik banget, nyenengake lan hiburan paling apik babagan petualangan Peter Parker.

Kutha lintang. La La Land dening Damien Chazelle (2016)

Film iki narik kawigatene masarakat, sanajan ing antarane wong-wong sing ora seneng film bioskop. Crita romantis ora asli banget, nanging kanthi pementasan sing mung nyengsemake.

Sing liyane dening Alejandro Aminabar (2001)

Dibintangi karo Nicole Kidman, yaiku film Spanyol paling dhuwur ing saindenging jagad. Nglangkungi nomer kasebut, iki minangka film horor sing konkrit lan bener, sing saiki isih kaget para penonton anyar.

Lan ibumu uga dening Alfonso Cuarón (2001)

Jauh sadurunge menang Oscar karo Gravity (2013), pembuat film Aztec ngejutake jagad iki karo film iki, antarane komedi lan drama sosial, sing bakal ngluncurake kanca Meksiko Diego Luna lan Gael García Bernal dadi bintang.

Stroberi lan Coklat dening Tomás Gutiérrez Alea lan Juan Carlos Tabio (1993)

Film sing diproduksi antarane Kuba, Meksiko lan Spanyol. Nominasi Oscar ing kategori Film Bahasa Asing Paling Apik. Iki nggambarake drama lan prasangka lingkungan komunitas LGBT ing taun 70-an ing Havana. Film cukup keren sanajan kerapatan masalah sing muncul.

Asal dening Christopher Nolan (2010)

Film sutradara Inggris iki dadi penting. Sanajan sektor pangritik lan masarakat ora seneng banget babagan karyane, utamane ana hubungane karo saga Ksatria Peteng, kabeh gaweyane visual tanpa cacat.

 Wall-E: Batalyon Resik dening Andrew Stanton (2008)

Film animasi sing paling apik? Pitakonane ana ing udhara wiwit diluncurake. Antarane akeh kautaman, sacoro prakteke ora ana tembung sing diucapake sajrone meh separo pisanan proyeksi (luwih saka lingkungan audio referensial).

ET wong asing dening Steven Spielberg (1982)

ET

Was suwene 10 taun film paling dhuwur ing sejarah, nganti Jurassic Park, uga disutradarai dening Spielberg, ngilangi kursi kasebut ing taun 1993. Tuladha sing jelas yen bioskop komersial ora cocog karo kualitas.

Kaya banyu kanggo Coklat dening Alfonso Aráu (1992)

Salah sawijining karya paling apik ing Bioskop Meksiko, komedi romantis sing digawe nalika Revolusi. Pertandingan kasebut entuk penghargaan Goya ing kategori Film Luar Negeri sing Paling Nganggo Spanyol.

The Exorcist dening William Friedkin (1973)

Kebak mitos babagan produksi, iki minangka karya ikon teror setan. Sapa sing seneng film kaya Anabelle dening John R. Leonetti utawa Warren sing migunani dening James Wan (2013), sampeyan kudu ndeleng klasik sing dibintangi karo Linda Blair sing stigmatisasi.

Kandhane wedhus gembel dening Jonathan Demme (1991)

cunt Jodie Foster lan Anthony Hopkins Ing peran utama, minangka salah sawijining film sing menang limang penghargaan utama ing Oscar: Film, Nyutradarai, Aktor, Aktris, lan Skenario.

 

Sumber gambar: Wix.com /  Simpenan Wallpaper


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.