Film kontroversial

film kontroversial

Sampeyan are looking for film kontroversial? Ing kene, sampeyan bakal menehi dhaptar 25 film paling kontroversial ing sejarah bioskop. Kadhangkala amarga adegan seks, liyane amarga kekerasan lan ing pirang-pirang prekara kasebut, sawetara film nggawe wong-wong puritan paling gedhe swarga.

Nanging iki ora mung rong alasan kenapa klompok milih kepala kanthi sawetara film, alasan liyane kanggo sensor utawa nglarang film ing endi wae ldheweke agama, bisa uga "lobi" paling kuat nalika nyerang film, utawa nuduhake dorongan kanggo konsumsi bahan terlarang, soko sing asring nggawe skandal kanggo pamrentah.

Kaya biasane, dhaptar kasebut ngemot sawetara film kontroversial sing winates lan bisa uga ana akeh sing ilang, sampeyan ngajak sampeyan ninggalake proposal sampeyan ing komentar. 25 film kontroversial kasebut ora disenengi, nanging disusun miturut abjad.

'Mburu'

Ing goleki

'Cruising' dening William Friedkin (1980) - Amerika Serikat

Sinopsis

Dhaptar film kontroversial kaping pisanan yaiku mbintangi Al Pacino ing wayah paling apik, 'On the hunt' nyritakake babagan polisi sing nyoba nyekel pembunuh homoseksualKanggo nindakake iki, dheweke kudu nyusup ing lingkungan homo sing paling sordid.

Kontroversi

Sensor adegan kaya ing tersangka kepeksa masturbasi ing ngarepe sekelompok polisi, sing udakara meh sakjam, nyegah film kasebut diklasifikasikake X. Ing taun 2013 'Interio. Kulit. Bar 'dening James Franco lan Travis Mathews, film sing nyoba nggawe maneh apa sing ditinggalake saka film William Friedkin.

'Film Serbia'

Film Serbia

'Film srpski' karya Srdjan Spasojevic (2010) - Serbia

Sinopsis

Film iki nyritakake Milo, sing dadi bintang porno pirang-pirang taun kepungkur lan saiki pensiun lan berjuang kanthi finansial. Liwat mantan mitra film, dheweke bisa ngobrol wong lanang sing pura-pura nggawe tape porno eksperimen lan sing pengin dipercaya karo dheweke. Ora ngerti apa sing bakal digulung, Milo mlebu a spiral kerusakan lan kekerasan saka ngendi ora bisa metu.

Kontroversi

'Film Serbia' dituduhake ing Spanyol ing Festival Sitges lan ora ana maneh ing kompetisi sabanjure, Teror Film Festival ing San Sebastián, amarga ana keputusan sing nglarang film kasebut ing negara kita wis suwe. Alasane, ing pemandangan pedofilia sing sejatine dudu nyata nanging skandal staf, lan film Serbia kasebut bisa nglarani sensitivitas luwih saka siji.

'Antikristus'

Antikristus

'Antikristus' dening Lars Von Trier (2009) - Denmark

Sinopsis

Film Lars Von Trier nyritakake babagan upaya sing gagal dening psikolog kanggo ngrawat garwane, sing ora bisa ngatasi kelangan bocah siji-sijine sing padha duwe. Kalorone lunga menyang kabin ing papan sing ditindakake dheweke musim panas pungkasan karo bocah lanang, nanging nalika ing kana, dheweke lan alam wiwit tumindak kanthi cara sing aneh.

Kontroversi

Ing film iki, kita duwe adegan sing gawe kaget kabeh jinis, mutilasi kelamin kanggo timbal wanita lan ngremuk testikel kanggo timbal lanang.

'Caligula'

Caligula

'Caligula' dening Tinto Brass (1979) - Italia

Sinopsis

'Caligula' nyritakake ing Munggah lan Tiba Kaisar Romawi Caligula, mantan ponakan lan putra angkat Tiberio, negesake hobi, pesta, asor lan asor.

Kontroversi

Limang taun sawise premier, apa sing dadi rahasia mbengok, 'Caligula' yaiku film porno. Lan yaiku Bob Guccione, produser film lan pangadeg majalah Penthouse, sing dingerteni a versi tanpa sensor sing ngemot adegan seks nyata lan eksplisit.

'Cockucker Blues'

Cockucker blues

Robert Cock 'Cockucker Blues' (1972) - Amerika Serikat

Sinopsis

'Cockucker Blues' yaiku babagan a dokumenter babagan tur Rolling Stones ing Amerika Utara ing taun 1972, ing ngendi fotografer Robert Frank pengin nuduhake anggota band ing privasi, ngatur kanggo ngrekam ngombe alkohol lan obat-obatan lan hubungan seks karo grupstyle.

Kontroversi

Kontroversi kasebut muncul nalika nuduhake materi kasebut menyang anggota grup, sing ora gelem film kasebut ndeleng cahya kasebut. Putusan pengadilan mbutuhake film kasebut mung bisa dideleng yen direktur ana ing ruangan kasebut. Alesané Rolling ora pengin film ditonton yaiku, antara liya Mick Jagger ngetokake kokain kanthi idham banget saindhenging film.

'Nabrak'

Crash

'Crash' dening David Cronenberg (1996) - Kanada

Sinopsis

Adhedhasar novel uga kontroversial dening JG Ballard, 'Crash' nyritakake babagan James Ballard sing ing sawijining dina nabrak mobil kanthi kecelakaan spektakuler karo Helen. Sawise metu saka rumah sakit, dheweke wiwit ngrasakake daya tarik aneh sing bakal nggawa James menyang jagad peteng sing dikuasai bebaya, jinis lan pati.

Kontroversi

Film saka David Cronenberg ora bisa ilang saka dhaptar iki lan amarga dheweke minangka salah sawijining direktur kontroversial sing duwe keunggulan. Ing kasus iki, sing ora katon apik dening para penonton yaiku jimat aneh sing ana gandhengane karo crita, yaiku gairah seksual kanthi mutilasi lan bekas.

'Zaman Emas'

Jaman Emas

'L'âge d'or' dening Luis Buñuel (1930) - Prancis

Sinopsis

Sawise prolog dokumenter babagan adat kala jengking, bandit nemokake sekelompok Uskup Agung sing ndedonga ing tebing. Madegé Imperial Roma, dirayakake ing papan sing didongani para pandhita, diganggu urusan katresnan saka pasangan kang kapisah. Wong kasebut digawa menyang kunjara nanging bisa lolos lan ngungsi ing omahe kekasihe. Sajrone pesta, pasangan kasebut nyoba ngrampungake semangat tanpa sukses. Pungkasan, sing slamet saka pesta seks pidana, kalebu Duc de Blangis, metu saka Kastil Selliny.

Kontroversi

Yen kita nganggep manawa film kasebut dimaksud kanggo diluncurake ing taun 30-an, film kasebut dadi kontroversial kabeh, sanajan sing paling skandal yaiku pungkasane, sing nganti saiki isih nggawe rambut sing paling taat tetep mandheg, Teks dening Marquis de Sade ngumumake karakter sing paling ala ing donya lan nalika semana kita ndeleng Yesus Kristus nilar kastil. 'Zaman Emas' ora ditampilake kaping pisanan ing Prancis nganti taun 50an lan Amerika Serikat ora bakal tekan taun 1979.

'Wajah Pati'

Pasuryan Pati

'Wajah Pati' dening John Alan Schwartz (1978) - Amerika Serikat

Sinopsis

'Wajah Pati' minangka conto saka genre mondo, sing ditegesi minangka dokumenter sensasional. Film kasebut ngarahake nonton liwat pemandangan sing jelas banget nggambarake macem-macem cara mati.

Kontroversi

Ing kesempatan iki, kita ora nuduhake foto film amarga bisa nyebabake sensitivitas lan film kasebut yaiku suksesi mayit, akeh sing nyata, sing ora cocog kanggo weteng.

'Henry, potret pembunuh'

Henry, potret pembunuh

'Henry: Potret Pembunuh Serial' dening John McNaughton (1986) - Amerika Serikat

Sinopsis

Kaya jenenge, film kasebut minangka potret pembunuh, khususe Henry Lee Lucas, sing ora duwe bocah cilik lan pungkasane dikunjara sawise nyuduk ibune dhewe. sawise dirilis dadi rajapati sing milih korban kanthi acak lan nggunakake cara sing beda-beda saben wektu kanggo mungkasi supaya ora ditemokake.

Kontroversi

Dosis kekerasan sing gedhe lan adegan nekrofilia, ngukum film kasebut patang taun tanpa distribusi, nalika dirilis ing Amerika Serikat, tanpa nindakake rating saka MPAA lan film kasebut ora bisa dideleng ing Inggris nganti taun 20013 lan ing Selandia Baru nganti taun 2010.

'Kobongan Kanibal'

Holocaust kanibal

'Holocaust Kannibal' dening Ruggero Deodato (1980) - Italia

Sinopsis

Salah sawijining film dawane sing pisanan ditemokake sing nyritakake patang nom-noman sing lelungan menyang jantung alas Amazon kanggo nggawe dokumenter babagan suku-suku sing manggon ing papan kasebut, sing diarani isih nindakake kanibalisme. Rong wulan sawise bocah lanang iki ilang, sawijining klompok penyelamat nemokake materi sing direkam, sing bakal nyritakake kedadeyan ing kana.

Kontroversi

Film babagan kanibalisme ora bakal nyebabake wong ora peduli. Sawise ditampilake, adegan kaya sing dienggo para karyawan wedok iku ora nyata, kontroversi kasebut bakal ditindakake tiwas kewan yen dheweke nyata.

'Ichi, Pembunuh'

Ichi, Pembunuh

'Koroshiya 1' dening Takashi Miike (2001) - Jepang

Sinopsis

Nalika pangareping Yakuza ilang kanthi akeh jarahan, anggota klane liyane, dipimpin tangan tengen maschist Kakihara Dheweke golek dheweke, amarga dheweke ora percaya yen dheweke bisa lolos. Sing pungkasan ditemokake yaiku dheweke tiwas dening Ichi, tukang mateni skizofrenia minangka utawa luwih ganas tinimbang wong-wong sing nolak anggota klan ing sisihane.

Kontroversi

Film sing kasar banget kaya film liyane saka sutradara, deleng contone 'Audisi', sing tekan pucuke karo nyiksa, kalebu mutilasi, kanggo bocah wadon. Akeh negara sing mung bisa nikmati film sing disensor, ora ing Spanyol saiki, kita entuk karya lengkap.

'Kekaisaran indera'

Kekaisaran indra

'Ai no korîda' dening Nagisa Oshima (1976) - Jepang

Sinopsis

'Kekaisaran indera' kalebu pasangan sing njupuk kisah tresnane kanthi wates sing ora bisa dibayangake. Gairah nggawe seks dadi perkara sing paling penting lan kepinginan kanggo nduwe wong lanang mula bisa diwiwiti galau rasa seneng lan lara.

Kontroversi

Kaya ing Antikristus Lars Von Trier, ing mutilasi kelamin minangka sebab skandal, sing jelas rame maneh sing nggawe film iki wiwit dirilis taun 70an.

'Ora bisa dibalekake'

Ora bisa dibalekake

'Ora bisa dibalekake' dening Gaspar Noé (2002) - Prancis

Sinopsis

Kaset kasebut ngandhani crita dendam wong lanang sing bojone wis diperkosa, kabeh iki dicritakake kanthi adegan sing dipentasake kanthi urutan mbalikke.

Kontroversi

Gaspar Noé `kaya biasane golek kontroversi, wektu iki sangang menit ora ana rudo pekso perkosaan dheweke entuk apa sing dienggo penulis, supaya penampil ora kepenak, sanajan bisa uga kakehan.

'Lolita'

Lolita

Stanley Kubrick's 'Lolita' (1962) - UK

Sinopsis

Adaptasi level uga kontroversial dening Vladimir Nabokov, 'Lolita' nyritakake Humbert Humbert, guru umur 40-an sing nyewa kamar ing omah Charlotte Haze, sawijining randha sing urip karo putrine sing umur 11 taun. Humbert tresna karo bocah wadon kasebut lan mutusake omah-omah karo ibu supaya dheweke bisa cedhak karo dheweke.

Kontroversi

Temenan siji sesambetan katresnan lan kita duwe pengaruh seksual, antarane wong lanang umur 40 taun lan bocah-bocah wadon umur 11 taun Ora bisa katon kanthi apik, lan kabeh wong bisa mbayangake kedadeyan nalika Lolita cilik digawa menyang hotel.

'Oranye Jam'

Oranye jam

Stanley Kubrick's 'A Clockwork Orange' (1971) - UK

Sinopsis

Film iki nyritakake babagan Alex, wong enom sing banget agresif lan semangat saka Beethoven. Bebarengan karo geng kasebut, dheweke darmabakti kanggo ngalahake lan memperkosa wong kanthi ora sengaja nganti dheweke nindakake rajapati lan pungkasane dikunjara, ing kana dheweke bakal kanthi sukarela menehi eksperimen kanggo nahan tumindak kasebut.

Kontroversi

Pita ultraviolen minangka karakter utama sing bakal dikandhani. Pembuat film kasebut dhewe nglarang film kasebut ing Inggris Raya sawise kontroversi ing perdana lan ora bisa ditemokake ing negara kasebut nganti tilar donya ing taun 1999. Ing Spanyol bakal rampung karo pungkasan rezim Franco ing taun 1975.

 

'Nekromantik'

nekromantik

'Nekromantik' dening Jörg Buttgereit (1987) - Jerman Kulon

Sinopsis

'Nekromantik' nyritakake Rob, sing nyolong bagean awak saka mayit saka kamar mayat kanggo digawa menyang pacare Betty. Loro-lorone minangka nefofil lan mutusake duwe wong telu lan mayit bosokNanging ing sawijining dina Rob dipecat lan banjur Betty mutusake milih elope karo kekasihe sing bosok.

Kontroversi

Sepisan maneh kita nolak masang gambar tape kasebut supaya ora nyengsarakke kepekaan. Alasan kontroversi kasebut jelas, tape sing menehi hasil karo nekrofilia iku normal kanggo nambah lepuh. Sanajan kabeh, sukses wiwit patang taun mengko bagean kapindho bakal teka.

'Passion of Christ'

Passion of Christ

'The Passion of the Christ' dening Mel Gibson (2004) - Amerika Serikat

Sinopsis

Film kasebut, kaya sing diandharake, nyritakake crita "Passion of Christ" sing misuwur kanthi cara sing realistis kaya aktor lan sutradara Mel Gibson sing mesthi digoleki ing film-film kasebut.

Kontroversi

Deleng kanthi cetha siksa Yesus Kristus lan karo nada dering anti-semitik Mel Gibson pancen pantes dadi wong nalika semana dadi wong sing padha memuji kaya sing disengit. Agama Katolik sing paling bosen menehi pujangga pembuat film kasebut, dudu komunitas Yahudi.

'Embun'

Ebun

'Rocío' dening Fernando Ruiz Vergara (1980) - Spanyol

Sinopsis

Dokumenter babagan asal-usul persaudaraan El Rocío, sedhih banget misuwur amarga dadi film pertama sing ngalami sensor sawise diktator Franco, amarga dheweke diculik kanthi ukum.

Kontroversi

Kritik babagan ziarah tradisional Andalusia ora mesthi wani, mula wis jelas gunggunge agama lan tradhisi ing Spanyol ora bisa disentuh kaya sing ditemokake Fernando Ruiz Vergara ing jamane. Nalika adegan pungkasane ditampilake ing televisi ing ngendi cacique lokal gumunggung amarga tanggung jawab kanggo 100 eksekusi nalika rezim Franco, televisi nyebarake swara saka urutan kasebut kanthi layar ireng. Ing taun 2013 dokumenter 'El Caso Rocío' anggitane José Luis Tirado nerangake kabeh kontroversi babagan film iki.

'Salò utawa Sodom 120 dina'

Salò utawa Sodom 120 dina

'Salomo o 120 giornate di Sodoma' dening Pier Paolo Pasolini (1975) - Italia

Sinopsis

Papat pria, papat pelacur lan sekelompok tahanan enom sing ana ing atap sing padha. Kabeh wong ing omah kudu nuruti prentahe para panggedhe lan pelanggaran apa wae bakal dibayar sanajan dipateni.

Kontroversi

Pier Paolo Pasolini mlebu ing wilayah sing luwih rumit kayata gore lan eschatology. Sutradara kasebut ora males balesan premiere film kasebut amarga dheweke dibunuh sadurunge, nalika produser kasebut dicekel ing Italia amarga saru.

 

'Kamenangan kekarepan'

Kamenangan kekarepan

'Triumph des Willens' dening Leni Riefenstahl (1935) - Jerman

Sinopsis

Dokumenter babagan pemenang kemenangan lan patriotik Kongres Nurembreg taun 1934, setaun sawise Hitler dadi raja. Ing kana, nilai-nilai rasial lan nasional saka wong-wong Arya Jerman saya luhur.

Kontroversi

Akeh film propaganda kontroversial banget utamane ing taun 20-an lan 30-an, nanging 'Kesuksesan bakal' bisa uga njupuk kue kanggo kabeh kedadeyan ing taun-taun sabanjure. Wiwit saiki, film kasebut mung bisa ditampilake ing Jerman kanthi winates.

'Omah pungkasan ing sisih kiwa'

Omah pungkasan ing sisih kiwa

'Omah Pungkasan ing Kiri' dening Wes Craven (1972) - Amerika Serikat

Sinopsis

Film kontroversial liyane yaiku 'The Last House on the Left' sing nyritakake babagan rong remaja sing ngapusi wong tuwa supaya bisa melu konser grup favorit, nanging nalika tekan kutha kasebutkejiret wong telu jinis jinis maniacs.

Kontroversi

Kaya sing ditindakake Gaspar Noé mengko ing film 'Irreversible', ana komentar sadurunge, Wes Craven dosa nalika nggawe awake dhewe ing adegan perkosaan, sanajan adegan iki pungkasane dadi tonggak kekejeman ing layar amba.

'Goda Kristus pungkasan'

Godaan pungkasan Kristus

'The Last God of Christ' dening Martin Scorsese (1988) - Amerika Serikat

Sinopsis

'The Last God of Christ' nyritakake babagan tukang kayu Nasaret sing jenenge Gusti Yesus sing mutusake mangsuli panjaluk terus saka Gusti Allah. Dheweke kudu ngadhepi godaan paling gedhe sadurunge ngrampungake misi lan nindakake pangorbanan kanggo nylametake manungsa.

Kontroversi

Pancen angel banget gawe marem sing paling sregep nalika film digawe babagan agama, luwih-luwih nalika Yesus Kristus ditampilake mikir babagan uripe sadurunge tanpa martakake pesen saka Gusti Allah, kalebu kopulasi karo Mary Magdalene. Film kasebut diboikot ing negara-negara kayata Spanyol utawa Prancis, ing ngendi bioskop diobong.

'Tango pungkasan ing Paris'

Tango pungkasan ing Paris

'Ultimo tango a Parigi' dening Bernardo Bertolucci (1972) - Italia

Sinopsis

'Tango pungkasan ing Paris' ngandhani sesambetan hasrat antarane lanang lan wadon enom ditemokake nalika ngunjungi apartemen sewaan ing ibukutha Prancis. Sawise nggawe katresnan kasar, dheweke mutusake bisa ketemu maneh ing papan sing padha tanpa menehi jeneng liyane.

Kontroversi

Ing Spanyol, iki ora bisa ditemokake nganti taun 1978, nalika ing Amerika Serikat dirilis kanthi klasifikasi X, lan adegan seks kaya adegan mitos sing digunakake pasangan kasebut butter minangka pelumas lagi kakehan kanggo wektu.

'Urip Brian'

Uripe Brian

'Monty Python's The Life of Brian' dening Terry Jones (1979) - UK

Sinopsis

Film kasebut nyritakake babagan Brian, sing lair ing pasungan ing Bethem, ing dina sing padha karo Yesus Kristus. Serangkaian kesalahpahaman nggawe dheweke urip sejajar karo Putraning Allah kanthi pacoban dhewe sing asale saka ibune dhewe, feminis revolusioner lan Pontius Pilatus dhewe.

Kontroversi

Ngguyu topik agama, kayata nggawe parodi ing alkitab, ora dadi ide sing apik yen sampeyan ora pengin wong repot lan kurang yen sampeyan pungkasane klompok nyanyian sing disalib. Film lucu kaya kabeh karya Monty Python, sanajan saiki ora lucu kanggo kabeh wong. Dilarang ing sawetara negara kayata Norwegia utawa Irlandia lan boikot ing Amerika Serikat.

'Viridiana', film liyane sing kontroversial

viridiana

'Viridiana' dening Luis Buñuel (1961) - Spanyol

Sinopsis

Kita mungkasi dhaptar film kontroversial karo "Viridiana", film sing nyritakake kepiye tekane pemula enom sing jenenge Viridiana ing omah pamane Don Jaime nggawe kekarepan marang dheweke. Dheweke urip sepi ing pensiun ing peternakan wiwit sedane garwane ing dina pesta sing padha lan saiki ponakan wadon minangka citrane dheweke.

Kontroversi

Kita ora bisa ujar manawa Luis Buñuel wis diarani direktur sing bener ing politik, ing kesempatan iki dheweke lenggah klompok wong mlarat ing meja sing niru gambar sakramenKabeh padha foto, sanajan ora bisa njupuk kanthi tepat nganggo kamera. Tema film ing film kasebut ora ngewangi sensor kanggo nglirwakake cobaan sing dikirimake dening pembuat film kasebut.

Apa sampeyan ngerti luwih lengkap film kontroversial sing kudu ana ing dhaptar iki? Coba critakake apa film kontroversial favorit sampeyan lan kenapa.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.